Yackandandah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Yackandandah
LandAustralia Australia
DelstatVictoria Victoria
LokalstyreShire of Indigo
Befolkning663 (2006)

Yackandandah er en liten turistby i det nordøstlige Victoria, Australia. Byen ligger i nærheten av de to industrielle byene Wodonga og Albury, i tillegg til å ligge i nærheten av byen Beechworth som også er en turistby.

Ved folketellingen i 2006, hadde Yackandandah en befolkning på 663 personer. Byen hadde tidligere flere gruver der det ble drevet med gruvedrift og leting etter gull. Noen av de eldste bygningene er postkontoret som ble offisielt åpnet 13. juni 1856. Et annet postkontor som ligger i nærheten er Yackandandah Junction som ble åpnet i 1872, men som ble stengt igjen i 1885. Sentrum av byen, kjent som Yackandandah Conservation Area, er registrert i «Register of National Estate». Byen har en australsk fotballag som konkurrerer i Tallangatta & District Football League. Byen har også Yackandandah Golf Club for golfspillere.

Jernbanelinjen som en gang knyttet Yackandandah til nabo-byen Beechworth ble åpnet i 1891. Det siste toget som gikk strekningen fra Yackandandah til Beechworth ble stengt i juli 1954. To historiske bygninger, et museum som tidligere het Bank of Victoria og bygningen der butikken Rainbow Crystal, ble ødelagt av en stor brann tidlig om morgenen den 21. desember 2006. Et eiendomsmeglerebyrå ble også alvorlig skadet i denne brannen.