Xuhoumenbroen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Zhejiang-provinsen: Zhoushan er fremhevet

Xihoumen-broen er en hengebro for Kinas riksvei 329 bygd ved øygruppen Zhoushan (provinsen Zhejiang), den største offshore øygruppe i Folkerepublikken Kina. Den ble ferdig noen måneder før planlagt tid i desember 2007[1]

Den 513 kilometer lange broforbindelsen har en 2,6 kilometer lang hovedbro med et spenn på 1 650 meter. Da den åpnet var der bare én bro med en lengre spennvidde, Akashi-Kaikyo-broen i Japan. Men det er atskillig andre broer under planlegging eller under konstruksjon, som også vil bli lengre.

Konstruksjonen begynte i 2005, og den første trafikk krysset broen den 16. desember 2007.

Byggekostnadene endte på ca. 2,48 milliarder yuan.

Xihoumen-broen forbinder øyene Jintang og Cezi. En annen planlagt bro, den 27 kilometer lange Jintangbroen, vil knytte sammen øya Jintang og bydistriktet Zhenhai i byprefekturet Ningbo. De to broene er annen fase av et kjempeprosjekt påbegynt i 1999 som vil knytte Zhoushanøyene med fastlandet med fem broer. Konstruksjonen av de tre andre broen er ferdig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «World's Longest Suspension Bridge with Steel Box Beams Opens to Traffic». The People's Government of Zhejiang Province. 18. desember 2007. Besøkt 25. februar 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Xihoumen Bridge in construction.jpg
Panorama:Xihoumen-broen