Xoops

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
XOOPS
Utvikler(e)The XOOPS Project
Utgitt2001
Nyeste versjon2.5.1a
LisensGPL
NettstedXOOPS Official Site

XOOPS er et gratis content management system, skrevet i PHP, for hjemmesider. Det bruker en modulbasert arkitektur som gjør at brukerne enkelt kan tilpasse, oppdatere og velge tema for sine nettsteder. XOOPS er utgitt under betingelsene i GNU General Public License (GPL) og er gratis å bruke, modifisere og redistribuere. XOOPS er ment å være uttales fonetiske som det ville være i engelsk, som "zoo'ps".

Oversikt[rediger | rediger kilde]

XOOPS er en akronym av eXtensible Object Oriented Portal System. Startet som en portal system, men XOOPS utviklet seg til en Web Application Platform. Formålet er å tjene som en web-rammeverk for bruk av små, mellomstore og store siter, gjennom installasjonen av moduler. For eksempel, en liten XOOPS installasjonen kan brukes som en personlig weblogg eller journal, men dette kan utvides og brukere kan legge inn skreddersydde moduler for det meste, både gratis og kommersielle. Moduler for å nyheter, bildegallerier, forums, artikler, nedlastinger osv. kan lastes ned og installeres med få klikk.

Steve Atwal skrev en bok kalt Building Websites med Xoops (ISBN 1904811280) om XOOPS.

XOOPS mottatt en rekke internasjonale priser og utmerkelser, blant dem, Runner-Up status i SourceForge.net 's 2006 Community Choice Awards i utviklingskategorien, det var valgt på grunn av dens rykte som Open Source CMS for testing av 1895,1983364,00. asp eWeek[død lenke], og den nyeste utmerkelsen i 2008 fra Tysklands Nyheter / article.php? storyid = 4187 Chip Magazine (5 Stjerner), Adobe Edge Magazine (Top 3 innholdsbehandlingssystemer system) og ONDD (en av de Open Source CMS for Medical Professionals). Den har også mottatt 2008 China Open Source Software Contest

Det er den mest aktive og nedlastede CMS prosjektet SourceForge.net

Nøkkelfunksjoner[rediger | rediger kilde]

 • Community: Siden XOOPS er utgitt under GNU General Public License (GPL) vekst og utvikling av XOOPS er avhengig av bidrag fra et verdensomspennende fellesskap innsats.
 • Database: XOOPS bruker en relasjonsdatabase (for tiden MySQL) til å lagre data som kreves for å kjøre en webbasert innholdsbehandlingssystemet.
 • Advanced Access Control laget: Administratorer har mulighet til å gi bestemte grupper av brukere spesifikke rettigheter til innhold og funksjoner som redigere, slette, laste opp, legge til vedlegg, publisere innhold, og så videre.
 • Modularized: Modules kan være installert, avinstallert, aktiveres og deaktiveres ved hjelp av modulen administrasjonen systemet.
 • Core funksjoner brukes av moduler: XOOPS besitte en rekke kjernen funksjoner som kan brukes av moduler som permissions, kommentarer, meldinger og blokker funksjoner.
 • Personalization: Administratorer har mulighet til å sette bestemte tillatelser for brukeren tilgang og kontroll av enkelte elementer av deres nettsider.
 • User Management: Muligheten for å søke etter brukere etter forskjellige kriterier, send e-post og private meldinger til brukere gjennom en mal-basert meldingssystem.
 • Internasjonal støtte: The XOOPS samfunnet har offisiell støtte nettsteder over hele verden for ikke-engelskspråklige brukere. Dessuten XOOPS selv støtter multi-byte tegnsett for språk som bruker tegn som ikke er i Latin alfabetisk, for eksempel japansk, forenklet og tradisjonell kinesisk, koreansk, etc.
 • Theme-baserte skinnable grensesnitt: XOOPS bruker temaer for siden presentasjonen. Både administratorer og brukere kan endre utseendet på hele nettsiden ved å velge blant tilgjengelige temaer.
 • Maler: XOOPS bruker Smarty templating motor som gir mange fordeler som enklere å skille mellom forretningslogikk og presentasjon logikk samt innhold hurtigbufring.
 • Innebygd LDAP authentication
 • Noen SEO tilleggsprogrammer: En rekke XOOPS moduler inneholder funksjoner for å forenkle indekseringen av et nettsted i søkemotorer, som metakoder, titler og innimellom noen URL skrive. Men XOOPS ikke gir brukerne full kontroll over sine nettadresser. Hvor URL skrive er mulig, XOOPS ofte bruker viderekoblinger som kan forvirre søkemotorene. I tillegg har noen XOOPS moduler opprette duplikatinnhold ved å gjøre den samme informasjonen tilgjengelig på mer enn én URL, mens i andre tilfeller (spesielt i tilfelle fleresråkelige sites), flere sett med innhold som kan bli gjort tilgjengelig gjennom den samme webadressen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]