Willie Ruff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Willie Ruff
Født1. september 1931[1][2] (88 år)
Sheffield[3]
Utdannet ved Yale University[4], Yale School of Music
Beskjeftigelse Jazzmusiker, valthornist, universitetslærer[4]
Nasjonalitet USA

Willie Ruff (født 1. september 1931 i Sheffield, Alabama) er hornist og bassist som er en del av Mitchell-Ruff Duoen som han driver sammen med pianisten Dwike Mitchell.

Han er også en av grunnleggerne av W.C. Handy Music Festival. Ruff ble født i Firenze, Alabama. Duoen opptrer regelmessig og holder foredrag overalt i USA, i Asia, Afrika og Europa. Ruff deltok på Yale School of Music som student, og har siden vært ansatt der som professor og holdt foredrag siden 1971. Han holdt undervisning innen musikkhistorie og etnomusikologi. I 1976-1977, holdt han en kort stilling ved Duke University, der han blant annet hadde hovedansvaret for deres jazz-program, samtidig ledet han Duke Jazz Ensemble. I 1994 ble han hedret med å få navnet sitt opp på Alabama Jazz Hall of Fame.

Ruff ble ansatt som direktør for Duke Ellington Fellowship Program ved Yale. Som er en organisasjon som er basert på å sponse artister og musikere, og de opptrer med studenter fra Yale og andre unge musikere fra New Haven Public School System. I 1992 ble Ruff``s bok med hans selvbiografi og memoarer, med tittelen «A Call to Assembly» tildelt Taylor ASCAP-prisen.

Mitchell-Ruff Duo ble dannet i 1955, da Mitchell og Ruff fant ut at de ville danne sin egen musikk-gruppe. Mitchell og Ruff møtte hverandre for aller første gang i 1947, da de begge var tjenestemenn som var stasjonert ved Lockbourne Air Force Base, nær Columbus, Ohio. Mitchell, som da var en 17 år gammel pianist trengte en bassist for ett radio-show som ble sendt ved Air Force-basen og han så det han trodde var en sannsynlig bassist-kandidat i Willie Ruff.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Willie Ruff, 268553
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Willie Ruff, w62r634b
  3. ^ http://www.artsfoundationofoldetowne.org/WillieRuff, 2. nov. 2016
  4. ^ a b http://music.yale.edu/faculty/ruff-willie/, 2. nov. 2016