Wilkes County (Nord-Carolina)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 36°13′N 81°10′V

Kart over Nord-Carolina der Wilkes County er markert med rødt.

Wilkes County er et fylke i den amerikanske delstaten Nord-Carolina.

I år 2000 var befolkningstallet 65 632, og i juli 2006, i henhold til U.S. Census, ble det beregnet til 67 310. Fylkessetet er Wilkesboro.

Historie[rediger | rediger kilde]

Fylket ble grunnlagt i 1777 fra deler av Surry County og Washington District (i dag Washington County i Tennessee), det første rettsmøte kom sammen i John Browns hus i nærheten av Brown's Ford. Forordningen ble effektiv den 15. februar 1778 og dette er den dato som fylket feirer sitt årsjubileum på. Fylket ble navngitt etter den engelske politiske radikaler John Wilkes som tapte sin posisjon som Lord Mayor av London på grunn av hans støtte til kolonistene under den amerikanske revolusjonen.

I 1799 ble de nordlige og vestlige delene av Wilkes County utskilt som Ashe County. I 1841 ble deler Wilkes County og Burke County kombinert for å danne Caldwell County. I 1847 ble enda en del av Wilkes County kombinert med deler av Caldwell County og Iredell County for bli Alexander County. I 1849 ble ytterligere deler av Wilkes County og Caldwell County kombinert med deler av Ashe County og Yancey County for å danne Watauga County. Tallrike grensejusteringer har blitt gjort siden, men ingen resulterte i nye fylker.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


USA-stubbDenne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.