Wikipedia:Underprosjekter/Grunnlovsjubileet 2014/Aktiviteter/Steenstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Forsiden   Aktiviteter   Ressurser   Dugnad   Skrivestafett   Diskusjon   Deltakere   Nynorsk
Wikiverksted på Norsk Bergverksmuseum på Kongsberg 22. mai 2014
Poul Steenstrup malt av Christian Olsen i 1855. Fra Eidsvoll 1814.

1814 var et begivenhetsrikt år for Poul Steenstrup: Han ble valgt til å representere Kongsberg under Riksforsamlingen på Eidsvoll, samtidig som han var med å grunnlegge Kongsberg Våpenfabrikk og bli fabrikkens første bestyrer. Senere ble han også direktør for Sølvverket.

I jubilumsåret 2014 er utstillingen om Steenstrup Norsk Bergverksmuseums hovedsatsing i Kongsberg. Han var en sentral skikkelse ikke bare i Kongsbergs, men hele landets, tidlige industrihistorie.

Norsk Bergverksmuseum og Wikimedia Norge arrangerer wikiverksted på Bergverksmuseet 22. mai 2014. Arrangementet starter klokken 18 og varer frem til klokken 21.

Under arrangementet blir det omvisning på museets jubileumsustilling: 1814 Steenstrup – Eidsvollmann og industrigründer, etterfulgt av en innføring i å opprette og redigere artikler på Wikipedia for de som trenger det. Representanter fra Wikimedia Norge vil vise hvordan det gjøres, og hjelpe deg å komme i gang! Wikiverkstedet passer også for deg med erfaring.

Det blir servert Bergmannsuppe i løpet av kvelden. Arrangementet er gratis, men det er begrenset antall plasser. Ta gjerne med bærbar datamaskin eller nettbrett!

Eksterne lenker[rediger kilde]