Wikipedia:Tinget/Arkiv/2016-31

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Gressholmen[rediger kilde]

I notice that on the island there is a railway for moving boats from the water and the hangar. There is even a point. I suspect this must be one point with one off the largest gauges in the world. Any idea what the gauge is? (distance between the rails) And could anyone upload a picture to the Commons of this point?Smiley.toerist (diskusjon) 2. aug. 2016 kl. 00:26 (CEST)

There are a couple of photos on Commons where you can see the rails. I dont know the details of this but imagine that it was originally used for the airport there, to pull aircrafts off the water and into the hangar. --Mvh Erik d.y. 2. aug. 2016 kl. 00:35 (CEST)
The EN WP article on Gressholme airport describes this in detail. --Mvh Erik d.y. 2. aug. 2016 kl. 00:38 (CEST)
I assume the rails were used in the 1930's to pull the Lufthansa aircrafts up from the sea to the hangar. Now the area is being used for maintaining and storing boats. This photo shows the area with a boat on the rails
Gressholmen båtslipp
Toresetre (diskusjon) 2. aug. 2016 kl. 01:05 (CEST)
On the map [1] there also seem to be a railway on Heggholmen subisland from the north hangar to the south hangar. I suppose it was a small track railway to move things between the two buildings. Are there any traces left?Smiley.toerist (diskusjon) 2. aug. 2016 kl. 12:21 (CEST)
The track is still there. I'm not sure if it's operational or being maintained anymore though. Toresetre (diskusjon) 3. aug. 2016 kl. 11:43 (CEST)

Standardutvalg av språk i sidemargen[rediger kilde]

Det går en diskusjon om å respektere de tidligere opprankede språkene i sidemargen, Show languages that a wiki community added to the top of the interlanguage list in the Compact list. Av en eller annn grunn ble dette aldri satt opp for nowiki, antakelig klarte vi ikke å bli enige når dette ble lagt til. Konfigurasjonen på nnwiki er nokså enkel, den sier 'sortPrepend' => [ 'no', 'sv', 'da' ], og vi kan gjøre noe lignende. Vi kan også legge til engelsk, tysk, fransk, og spansk fordi det er veldig vanlig å kunne disse språkene, men vi kan også fange opp disse ekstra språkene via geoip. Det siste er antakelig bedre. [Har bedt om at disse legges til i tråden #Standardutvalg av språk utfra geoip, dvs via siden Unicode: Territory-Language Information.]

Det er flere sett av utvalgskriterier som legges på hverandre, og dette er kun ett av dem. Ikke alle har fungert helt optimalt. I dette tilfellet kan det se ut som om den tidligere funksjonalitet er oversett under utvikling av den nye løsningen. Hvis du/dere/vi har tid og mulighet så gå inn på phab:T138973 og klikk på «award token» i venstremargen. En kan logge inn med den globale kontoen.

Hva sier dere, skal vi legge til 'sortPrepend' => [ 'nn', 'da', 'sv' ], når koden er rettet opp? Det vil gjøre at disse språkene alltid tas med. — Jeblad 21. jul. 2016 kl. 19:25 (CEST)

Ja takk. --GAD (diskusjon) 21. jul. 2016 kl. 21:12 (CEST)
Vi må nok ha litt flere for å få satt opp dette, selv om jeg mener det ville være meget nyttig. Dette er oppsettet som gjør at noen språk havner på toppen når vi ikke bruker CLL og som vil sikre at de faktisk blir inkludert om vi bruker CLL. — Jeblad 22. jul. 2016 kl. 10:58 (CEST)
Selve tilpassingen av koden er nå skrevet, men det er ikke klart om den vil bli brukt i sin nåværende form. Den er oppe som forslag for phab:tag/wikidata-sprint-2016-08-02/. — Jeblad 29. jul. 2016 kl. 20:52 (CEST)
Er det noen som har motforestillinger mot akkurat dette utvalget? Vi kan eventuelt sette opp alle språkene i den nordgermanske gruppen, det vil si 'sortPrepend' => [ 'nn', 'da', 'sv', 'is', 'fo' ]. — Jeblad 29. jul. 2016 kl. 21:38 (CEST)
Hmmmm! Standardutvalget fra min hjemmeadresse for dagens Tinget er som følger:
العربية
English
Español
हिन्दी
Norsk nynorsk
Русский
Sámegiella
اردو
中文
Her savner jeg for min del både tysk og fransk. Så for å konkludere med Ibsen: "Tenke det,ønske det – ville det med – men gjøre det?" (lett sitatmisbruk).
Å klikke på språkhjulet kan gi gevinst – men der er et salig rot i forhold til mine behov. Løsningen er så lite brukervennlig at en skulle tro det var amatører uten sosiale antenner som har stått for den.
Kan vi ikke heller bare hoppe bukk over dette prosjektet? --Bjørn som tegner (diskusjon) 29. jul. 2016 kl. 22:04 (CEST)
Dette er språk utfra prosjekttilknytning, det vil si nærstående språk. Språk utfra geografisk tilknyttning er på Wikipedia:Tinget#Standardutvalg av språk utfra geoip. Når Unicode får oppdatert sin språktabell så vil brukere fra Norge få språk utfra hva som er sannsynlig at folk kan her. Når du skriver «klikke på språkhjulet» så er dette for inndata og språk i chrome, det er ikke for språk i lisa i sidemargen. Det kan se ut som om dette er en vanlig misforståelse. Det er en knapp under lista hvor du tilpasser utvalget. Ta en titt på demoen på commons:File:Kompakte språklenker - så enkelt at selv en zombie klarer det.ogg. — Jeblad 29. jul. 2016 kl. 22:15 (CEST)
Hvorfor skal brukere på død å liv nektes full tilgang til innformasjon? Hva er vitsen i å skuffe så mye under teppet? Trodde wikipedia handla om fri innformasjon og ikke «fri innformasjon, men bare for dem som vet å rote rundt i undermenyer på rett sted». Dette er ikke særlig god wikipediaånd. Slipp innformasjonen fri! Kunnskap er makt, og det som skjer her er galt! 193.90.152.210 30. jul. 2016 kl. 12:34 (CEST)
@Jeblad': Hva menes her med «nærstående språk»? Indoarisk språkgruppe? Prosjektdeltakende land eller??
Takk for svar på et spørsmål jeg ikke fant å ha spurt. Det jeg var interessert i var og er: Hva skjer etterhvert automagisk? Slik dette ble presentert, forventet jeg noe annet enn det som (ikke) skjer.
Jeg kan gjerne støtte noen reverserbare forsøk, men er svært lite glad når forsøkene beskrives på datalesisk og truer med å bli permanente. Selv om noe ser ut til å bli utvidet gir det likevel begrensninger når en må søke gjennom mystiske oppsett for å finne noe så enkelt som en språklenke en sjelden bruker.
WP som klikkes inn på fra norsk IP skal være lett tilgjengelig også for farsi-, tigrinja- eller tai-brukere. Det ser det ut til at er lost in translation. --Bjørn som tegner (diskusjon) 30. jul. 2016 kl. 17:02 (CEST)
Hva dette gjelder er omtalt i starten av denne tråden (29. jul. 2016 kl. 21:38 ) senere innlegg er stort sett på siden av det saken gjelder. Nærstående språk er nordgermansk, det som ofte litt lettvint omtales som nordiske språk. Når noen kommer inn på bokmålsutgaven så er det sannsynlig at de kan nynorsk, og kanskje noen av de nærmeste språkene. Hvis vi skal ta med andre språk så bør det begrenses av hvor langt unna bokmål vi skal gå før vi sier stopp. Språk som farsi, tigrinja eller tai, er utenfor disse nærstående språkene. Hvis en bruker kan disse språkene så er det ikke noe i veien for at brukeren gjør tilpassing utfra sine språkkunnskaper, men det er ikke en tilpassing som skal gjelde for alle brukere av dette nettstedet. Hvis noen kommer inn med en IP-adresse som indikerer en spesifikk beliggenhet så kan det brukes informasjon om generelle språkkunnskaper i området. Vi bruker et utvalg av språk bestemt av offisielle språk, og etter hvert skolespråk i Norge. Dette er beskrevet på #Standardutvalg av språk utfra geoip. Og ja, Wikipedia på andre språk er lett tilgjengelig – sjekk commons:File:Kompakte språklenker - så enkelt at selv en zombie klarer det.ogg. — Jeblad 30. jul. 2016 kl. 17:26 (CEST)

Det virker lite gjennomtenkt at språklenker til tyrkisk og russisk blir tilbudt på hovedsiden, mens nynorsk og svensk mangler. Mvh BjørnN (diskusjon) 31. jul. 2016 kl. 18:56 (CEST)

"Personlige språklenker" - Er denne de-aktivert, i så fall hvorfor?
  • Start fra egen brukerside
  • Innstillinger
  • Tilleggsfunksjoner
  • Innhold
  • Språkrekkefølge: Sorter lenker til andre språk akkurat slik du ønsker det. Se bruksanvisning.
  • ja, se bruksanvisning: [2]
TorSch (diskusjon) 4. aug. 2016 kl. 16:10 (CEST)
Nope, ikke skrudd av, men den blir overstyrt av compact language links. Skru den av (nederste valg her), så funker den.--Telaneo (Diskusjonsside) 4. aug. 2016 kl. 16:12 (CEST)

Flagg i infoboks biografi[rediger kilde]

Skal det være flagg i info boks biografi? mvh--Pmt (diskusjon) 29. jul. 2016 kl. 18:48 (CEST)

Mener å huske at der etterhvert ble konsensus om at det bare ble rot når en skulle flagge tilhørighet til forlengst nedlagte riker og land, og at det var like greit ikke å bruke flagg – spesielt ikke for norske med norske navn.--Bjørn som tegner (diskusjon) 29. jul. 2016 kl. 19:27 (CEST)
Ser at det er ganske utbredt fortsatt, i feltet nasjonalitet særlig, mindre vanlig i feltene fødested og dødssted. --Mvh Erik d.y. 1. aug. 2016 kl. 19:08 (CEST)
Synes det hadde være greiest å droppe flaggene.--Ezzex (diskusjon) 1. aug. 2016 kl. 20:00 (CEST)
Vi ble enige om å fjerne det i film- og TV-bokser, men jeg vet ikke med biografier. Jeg likte det før men har ikke så mye til overs for det lenger. En annen bidragsyter beskrev det som «kakepynt».--Ezzex (diskusjon) 1. aug. 2016 kl. 19:59 (CEST)
Selv liker jeg bilder og grafikk til å sprite teksten, men det blir fort klattete og kan være ganske surrete for nedlagte riker og land som Bjørn skriver. Spesielt tydelig for personer i sentral og øst-europa født før første verdenskrig og døde etter andre. Både grenser og befolkning ble jo flyttet hit og dit etter forgodtbefinnende. Hvilket land kom Franz Kafka eller Isaac B. Singer fra? Hvor kommer Svetlana Aleksijevitsj? Hennes fødested Ivano-Frankivsk ligger nå i Ukraina, tidligere lå stedet i Sovjetunionen, Polen og Østerrike, endog i Kongedømmet Galicia og Lodomeria. --Mvh Erik d.y. 1. aug. 2016 kl. 20:11 (CEST)
PS. Jeg har imidlertid ikke lagt arbeid i å plukke bort disse flagg-ikonene, så sant jeg ikke oppdager opplagt feil eller rot. Det har vært tendens til overdrevet bruk av flagg i infobokser for språk. --Mvh Erik d.y. 1. aug. 2016 kl. 20:13 (CEST)
For nasjonalitet synes jeg det er helt greit på lik linje med for troskap. I relasjon til fsted og dsted synes jeg det ikke skal stå noe flagg. En passende bot burde muligens fjerne flagg-mal fra fsted/dsted. --J. P. Fagerback (diskusjon) 6. aug. 2016 kl. 18:44 (CEST)
Jeg mener å huske at det var noen brukere som var mot å ha flagg i infoboks, men at det ikke ble konsensus for at flagg «måtte» droppes. Jeg synes flagg i infoboksene er nyttige, og putter de inn i biografier jeg skriver, og det tror jeg faktisk jeg kommer til å fortsette med, i vært fall til noen kan vise meg denne konsensusen. De mest «hardslående» argumentene mot dette, så vidt jeg husker fra diskusjonen, var som Ezzex nevnte at det så ut som kakepynt og at folk ikke kan flagg uansett... Kakepynten trenger selvsagt ikke å bli brukt overdrevent mye heller, og hvis folk som ikke kan flagg lærer seg et flagg eller to synes jeg det bare må være en liten bonus. mvh TorbjørnS (ʦ) 6. aug. 2016 kl. 19:00 (CEST)
Jeg er tildels enig, selvom jeg ikke har brukt det så mye i infoboks biografi. Men jeg står bak store deler av flaggene i geografiinfoboksene, nettopp fordi de gir informasjon ved et enkelt overblikk. Profoss (diskusjon) 6. aug. 2016 kl. 19:06 (CEST)

Det olympiske flyktninglaget[rediger kilde]

I artikkelen sommer-OL 2016 er nå lenken til det olympiske flyktninglaget koblet til Individuelle olympiske utøvere under OL. Skal vi ikke ha egen artikkel (og kategorier) om flyktningelaget? Jeg synes vi burde ha det. Ssu (diskusjon) 6. aug. 2016 kl. 09:56 (CEST)

Enig. Dette er et eget lag, organisert og godkjent av IOK, og stiller separat fra de individuelle. – Ordensherre (diskusjon) 6. aug. 2016 kl. 10:16 (CEST)
Sjekk denne: Wikipedia-diskusjon:Dugnadskontor/Olympiske leker/Sommer-OL 2016#Refugee Olympic Athletes at the 2016 Summer Olympics og kom med forslag! =) Mvh. lil2mas (diskusjon) 6. aug. 2016 kl. 12:13 (CEST)
Jeg gjorde omdirigeringen om til en artikkel, tilsvarende slik de har på andre språk. – Ordensherre (diskusjon) 6. aug. 2016 kl. 12:24 (CEST)