Hopp til innhold

Wikipedia:Redigeringsfilter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Redigeringsfilter er en utvidelse til MediaWiki som er aktivert her på Wikipedia. Se mw:Extension:AbuseFilter for info om utvidelsen.

Denne siden er ment for å forklare funksjonaliteten til dette filteret, samt koordinere regler som legges inn i dette filteret.

Kort fortalt så tillater denne utvidelsen å kjøre alle endringer igjennom automatiske filtre/regelsett. Disse reglene tillater å filtrere endringene på relativt spesifikke valg og utfører gitte aksjoner på disse endringene dersom reglene slår til. For eksempel kan man si at «brukere med mindre enn 200 redigeringer blokkeres fra å flytte sider til artikkelnavn som inneholder en spesiell (uønsket) setning/ord».

Alle brukere vil tillates å se på de fleste filtrene og alt logginnhold (på kortform). For alle filtre, inkludert de hvor detaljene er skjulte, vil det bli tilgjengelig liste over aktive filtre, en generell beskrivelse samt loggmeldinger.

Alle filtre som installeres vil bli testet over flere dager (i «kun logg»-modus) før de eventuelt vil bli introdusert med fulle aksjoner. Det er introdusert en egen rettighetsgruppe (abusefilter) for å begrense hvilke personer som kan administrere disse filtrene. Alle administratorer kan melde brukere inn og ut av denne gruppen.

Inntil videre vil ikke følgende aksjoner være tilgjengelig; «blokkering», «blokkering av en IP-range», «fjerning fra priviligerte grupper».

For utvikling og testing av filterparametre og på forskjellige redigeringer før de eventuelt skal innføres for testing på ordentlige data her på nowiki, kan man bruke testwiki sin installasjon. Man må da be om sysop-flagg for testing der.

Advarsler

[rediger kilde]

Dette er en liste over de forskjellige advarslene som kan vises til en bruker når en redigering blir identifisert av et filter. Det kan opprettes så mange av disse som man ønsker for å eventuelt skreddersy dem til forskjellige situasjoner.

Meldingsnavn Meldingstekst
abusefilter-warning
abusefilter-warning-blanking
abusefilter-warning-removal
abusefilter-warning-testedit
abusefilter-disallowed