Wikipedia:Pressemeldinger/20 000 artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

PRESSEMELDING FRA WIKIPEDIA

Mandag, 21. mars 2005:

Wikipedia.no har passert 20 000 artikler

Den norske utgaven av det frie nettleksikonet Wikipedia (www.wikipedia.no) passerte i dag, 21. mars, 20 000 artikler, fire dager etter at den engelske utgaven passerte 500 000 artikler. Hittil i 2005 har frivillige bidratt med omkring 2 000 nye artikler på norsk i måneden, takket være wikiteknologien som gjør det mulig for hvem som helst, når som helst, å redigere en hvilken som helst side, eller å legge til en ny.

Den 17. mars passerte den engelske utgaven en halv million artikler, noe som befester Wikipedias posisjon som verdens største oppslagsverk ytterligere. Bare en drøy måned tidligere hadde Wikipedia på tysk passert 200 000 artikler. Det eksisterer også en egen nynorsk utgave, som i skrivende stund har i overkant av 4 000 artikler.

Wikipedia utgis av den ideelle stiftelsen Wikimedia Foundation i Florida, og innholdet er lisensiert under GNU Free Documentation License, noe som betyr at det kan kopieres og redistribueres fritt. Wikipedias mål er at all menneskelig kunnskap skal være gratis og fritt tilgjengelig for enhver.

Artikkel nr. 20 000

Artikkel nr. 20 000 på Wikipedia.no var en kort tekst om byen Formosa i Argentina. Siden den ble lagt inn har to andre av våre brukere bidratt til artikkelen, slik at den nå gir en god presentasjon av byen. Selv om Wikipedia.no fortsatt har færre artikler enn de største norske encyklopediene, er artikkelen et godt eksempel på at det her finnes informasjon som man ikke finner andre steder på norsk, og at samarbeidet mellom flere brukere raskt gir gode resultater.

Se også

Kontakt

Vår pressekontakt kan bidra med ytterligere informasjon:

  • Norsk pressekontakt for Wikipedia

Chris Nyborg
Postboks 64, 1556 Son
E-post: Chris.Nyborg [krøllalfa] katolsk.no


Denne pressemeldingen er lisensiert under public domain (PD) og kan benyttes, omarbeides og gjengis fritt.