Wikipedia:Kandidatsider/Romanifolket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Romanifolket[rediger kilde]

Anbefalt[rediger kilde]

  1. For For Ctande 5. nov 2006 kl. 23:40 (CET)
  2. For For --marius 6. nov 2006 kl. 13:07 (CET)
  3. For For Ulf Larsen 6. nov 2006 kl. 18:43 (CET)
  1. Imot Imot --MHaugen 6. nov 2006 kl. 21:04 (CET) midlertidig. Jfr begrunnelse nedenfor.

Kommentarer[rediger kilde]

Hva med interwikilenke, den til engelsk virker ikke (artikkelen ikke laget). På engelskspråklig Wikipedia virker det som hovedartikkelen er denne [1], noe uheldig at man ikke kommer rett til den tilsvarende på engelsk. Hva gjør vi med det? Ulf Larsen 6. nov 2006 kl. 18:03 (CET)

Jeg har rettet den engelske lenka, men jeg har likevel stemt mot foreløpig. Jeg synes ikke at artikkelen er tilstrekkelig avstemt mot resten av artikkelsuiten ennå, og tror at det bør ryddes opp i før artikkelen kan ble anbefalt. I artikkelen tatere finnes det norske lenker og norsk litteratur som bør tilføyes her, og suppleres med ytterligere norsk litteratur, det finnes endel fra de siste årene, og jeg kan forsøke å bidra. (Kanskje noen (ikke meg!!) endog kan lage et avsnitt om Romanifolket i litteraturen, jfr Britt Karin Larsens trilogi). I artikkelen Sigøynere står det at Sinti er et annet navn for sigøynere, mens det i artikkelen om Sinti står at de er en gruppe «beslektet med sigøynere». Dette bør avklares, slik at ikke artiklene slår hverandre i hodet. --MHaugen 6. nov 2006 kl. 21:04 (CET)

I artikkelen står det at romanifolket teller om lag 10 millioner, og at tatere og sigøynere er to undergrupper av dette folket. Samtidig oppgis tallet på sigøynere til å være 12 millioner i en annen artikkel. Hvordan kan delen være større en det hele? ambrosius