Wikipedia:Kandidatsider/Liste over personer på færøyske frimerker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Liste over personer på færøyske frimerker[rediger kilde]

Dette er en mindre viktig og mer unnværlig liste enn den første lista som ble nominert som utmerket liste; Liste over Sveriges monarker. Den eventuelle berettigelsen til å utmerke denne lista ligger i at den er en sjekkliste på om vi har dekket et tilstrekkelig antall Færøyinger. Ettersom færøyske frimerker ligger på Commons, er både lista og de enkelte artiklene godt illustrert. Det har (med noen få unntak) vært arbeidet for å fylle alle røde lenker i de enkelte biografiene. Noen biografier er svært korte, men det skyldes kildemangel. Det er noen av disse artiklene som er/var unike for no:WP, de finnes/fantes ikke på fo:WP/de:WP/en:WP.

Artikkelen/lista foreslås som Utmerket liste i tillit til at den er god, men også som et forsøk på å teste hva vi synes er ei utmerket liste. --MHaugen 2. okt 2006 kl. 10:58 (UTC)

Utmerket liste[rediger kilde]

  1. For For --MHaugen 2. okt 2006 kl. 10:58 (UTC)
  2. For For --Finn Bjørklid 3. okt 2006 kl. 10:50 (UTC)
  3. For For Ulf Larsen 2. okt 2006 kl. 12:27 (UTC)
  4. For For mali 15. okt 2006 kl. 09:16 (UTC)
  5. For For Mvh Røed (d · en) 15. okt 2006 kl. 11:58 (UTC)
  6. For For Jon Harald Søby 2. okt 2006 kl. 14:54 (UTC)

Kommentarer[rediger kilde]

Jeg mener det er for lite informasjon i listen til at den kan settes som utmerket. Vet ikke hvordan den eventuelt skal bygges ut, men den er litt over en A4 side og det syns jeg er for tynt for utmerket, selv om det som står der er rett osv. Ulf Larsen 2. okt 2006 kl. 12:28 (UTC)

Jeg synes lista er for dårlig strukturert slik den er nå. Den bør gjøres om til en tabell, eller systematiseres på en annen måte. Jon Harald Søby 2. okt 2006 kl. 14:54 (UTC)
Enig, en f.eks tabellform med frimerket (ser det er noen frimerker der allerede) ville gjort den bedre. Mvh Røed (d · en) 2. okt 2006 kl. 15:53 (UTC)
Skal forsøke å se på det. Opprinnelig var jo dette bare en testpilot, men det er et gode innspill (også fra Finn nedenfor), og man er vel ikke fri for ærgjerrighet. --MHaugen 3. okt 2006 kl. 11:57 (UTC)

Er listen komplett? mali 3. okt 2006 kl. 10:39 (UTC)

Ja, såvidt jeg begriper er den det, mulig forbehold for de siste månedene. Tvilstilfellet måtte eventuelt være om man skulle ta med kunstnere, også når de er representert med annet enn selvportrett. --MHaugen 3. okt 2006 kl. 11:57 (UTC)
Jeg mener at lista er praktisk talt komplett, men det finnes to tvilstilfeller som kunne vært innlemmet: I serien med frimerker angående Barbara (film) - (jfr commons) - er det nok mulig å identifisere flere skuespillere enn von der Lippe, og på to frimerker med fotografier fra et Olsokopptog kan det trolig identifiseres noen færøyske øvrighetspersoner, for den som har gode øyne og kjenner de det gjelder. Personlig opplever jeg ikke dette som mangler ved lista, men siden Mali spør, så har jeg forsøkt å være samvittighetsfullt grundig. --MHaugen 5. okt 2006 kl. 12:21 (UTC)

Jeg synes at den engelske er noe bedre formatert, og har samtidig litt mer tekst i toppen, men sett fra sidelinja må jeg si at det gleder mitt hjerte å se at alle lenker er blå på den norske mens den engelske er halvveis rød. Jeg tror at det skal ikke mye til for at dette blir en veldig bra liste. Uten at man gjør lista om til en fullblods artikkel kunne man se for seg en litt større innledning. --Finn Bjørklid 3. okt 2006 kl. 10:50 (UTC)

Du verden - her skjer det ting fra det ene minuttet til det andre! Det ser da veldig bra ut nå. Tekst i begynnelsen og pen tabell under. Jeg blir imponert. Jeg endrer min stemme fra nøytral til for. --Finn Bjørklid 3. okt 2006 kl. 14:10 (UTC)
Prøver også å legge små-gjengivelser av frimerkene inn i tabellen, men synes personlig at sida blir for tunglastet i forhold til nytteverdien. hva sier andre? --MHaugen 3. okt 2006 kl. 14:31 (UTC)
Synes de små bildene ble veldig bra. mali 4. okt 2006 kl. 18:51 (UTC)
Jeg har tenkt litt fram og tilbake på det, spesielt siden jeg har jobbet noe med Liste over Brasils presidenter hvor jeg har satt inn småbilder. Faktisk så heller jeg til å fjerne alle småbildene. Grunnen til dette er at jeg synes det blir «for mye» informasjon i lista. Hvis vi ser på denne færøyske frimerkesamlingen opp mot hvordan man kan tenke seg at andre lister er av utseende og layout, så heller dette mot en struktur hvor man da har 1) en relativt kort og meget konsis innledning. 2) en listeoppføring av informasjon uten for mye dilldall og fancy oppsett. 3) en rekke illustrative (og relevante) bilder på høyre side. Jeg hadde helst sett at 'alle' kandidatlister følger denne standarden slik at vi får en gjenkjennelsesfaktor på hvordan gode lister skal se ut. Denne lista vi snakker om nå har alle disse punktene på plass, men da hadde jeg helst sett at småbildene fjernes. --Stigmj 4. okt 2006 kl. 19:04 (UTC)
Synes det var dårlig at i selve listen var det et stort tomrom til høyre, pluss lite tekst og små bilder. Hva med å forstørre hele greia? — Marcus (Simpsons) 9. okt 2006 kl. 15:16 (UTC)

Synes listen nå er veldig bra, bare så synd at de underliggende artiklene er så korte. mali 10. okt 2006 kl. 15:31 (UTC)

Jeg vedstår meg at artiklene er korte. Noen av julemøte-aktivistene er kortere enn de burde være, der var det kildemangel. De øvrige er korte ved bevisste valg. Intensjonen har vært å skrive mange artikler på ettbindsleksikon-nivå, heller enn få og mange. (Det ideelle er selvsagt mange og lange, men som Goethe sier: «Dette liv, mine herrer, er for kort for våre drømmer»). Jeg synes Finn har fanget min intensjon godt når han peker på at flere av disse biografiene ikke finnes på engelsk, det betyr at vi har en godt breddedekning i færøysk biografi. Og selv om biografiene er korte, har jeg, i den grad jeg selv har skrevet på dem, forsøkt å gjøre dem ferdige. Det er forskjell på en artikkel som er kort fordi den bare berører deler av vedkommende tema, og artikler som er korte men likevel er (eller «forsøker å være», kanskje, i all beskjedenhet) 360-graders, hele veien rundt. --MHaugen 15. okt 2006 kl. 09:13 (UTC)

Kort fotnote til denne fotnoten, og som (heller) ikke går på temaet om færøyske frimerker: Jeg tror Goethe heller sa "Dette liv, mine herrer, er for kort for våre sjeler" (i en tale om Shakespeare). Han sier til og med "viel zu kurz", en enda mer deprimerende tanke enn om det bare hadde vært "zu kurz" ... Slavatrudu 23. jan 2007 kl. 09:52 (CET)