Wikipedia:Feilmelding/Ny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


Utvalgt svensk artikkel[rediger kilde]

Det går tyvärr inte att lägga in veckans aktuella svenska artikel i Wikipedia:Utvalgt svensk artikkel/Uke 4, 2007 eftersom den är låst för redigering. Jag föreslår att någon administratör lägger in följande text:

Jan Guillou

1973 utbröt IB-affären när tidningen Folket i Bild/Kulturfront avslöjade att det fanns en tidigare okänd militär underrättelsetjänst vid Försvarsstaben. Journalisterna Jan Guillou och Peter Bratt hävdade att IB sysslade med politisk åsiktsregistrering av svenskar och bedrev spioneri i utlandet. Försvarsminister Sven Andersson förnekade detta. 1974 dömdes Guillou och Bratt för spioneri.


Thuresson 22. jan 2007 kl. 03:57 (CET)

Utført! ZorroIII 22. jan 2007 kl. 09:18 (CET)


Svikt i søkefunksjonen[rediger kilde]

I den arkiverte diskusjonen Wikipedia:Tinget/Arkiv_15#Bilder_av_Oslo forekommer strengen "Arill E. Andersen". Når jeg prøver å søke på denne strengen (uten anførselstegn) i flere navnerom (inkl. Wikipedia:) får jeg ingen treff, selv ikke den nevnte arkiverte diskusjonen. __meco 26. jul 2006 kl.09:15 (UTC)

Bilde og infoboks havner oppå hverandre[rediger kilde]

I artikkelen Cannalonga havner infoboksen oppå bilde. __meco 28. jul 2006 kl.07:52 (UTC)

Det samme gjelder Opiumsvalmue. __meco 6. aug 2006 kl. 00:14 (UTC)

Brukerside i kategori[rediger kilde]

I Kategori:Folkeminne ligger en side Bruker:Helland/Fakse-Brokke under B selv om denne siden er helt tom (ingen tekst eller kategorier). Hvordan får jeg inn den riktige siden Fakse-Brokke? --Helland 29. jul 2006 kl.21:44 (UTC)

Blir automatisk ekspandert som en del av lenke[rediger kilde]

I artikkelen f.eks. Santiago_de_Cuba_(by) brukes genitivs-s etter navnet Hernando de Soto slik Hernando de Sotos. Her skal jo ikke s-en være en del av lenken. Er det en feil eller finnes det måter å få det til? nsaa (d@b) 15. aug 2006 kl. 09:22 (UTC)

Jeg ser ikke dette som et problem, men som en feature som er «kjekt å ha» da man slipper å gjøre en [[Hernando de Soto|Hernando de Sotos]] omskriving. Selve linken er jo riktig. Det største problemet jeg har med denne featuren er at den ikke gjenkjenner æøå som del av ord, som f.eks. her (fiktive eksempler): Romsøren, Galekjærringa, Hvitbrunål --Stigmj 15. aug 2006 kl. 09:27 (UTC)

Nicolai Stokholm[rediger kilde]

Feil flagg, under Viking, Nicolai skal ha dansk flagg ikke norsk

Dette er en sak du bør ta opp på den aktuelle diskusjonssiden, eventuelt kan du bytte flagg selv! ZorroIII 21. aug 2006 kl. 18:40 (UTC)

Feil bilde i Mal:Link AA[rediger kilde]

Denne malen skal vel legge til en liten stjerne ved interlanguage-lenker til anbefalte artikler på andre språk. Nå legger den til et bilde som til forveksling likner på ikonet som benyttes til å avgi For For-stemmer i avstemninger. __meco 21. aug 2006 kl. 22:39 (UTC)

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke liker disse ikonene, men det er slik det er blitt. Se [WP:AA]] og WP:UA. De har skiftet bilde. Marcus 25. aug 2006 kl. 09:28 (UTC)

Stemme i «2006 Election to the Board of Trustees»[rediger kilde]

Prøver å klikke på lenken øverst på siden: http://no.wikipedia.org/wiki/Special:Boardvote/vote og får følgende svar: «Ditt første bidrag ble først registert for 108 dager siden. Du må ha vært bidragsyter i minst 90 dager for å være stemmeberettiget ved dette valget.» --Mollerup 1. sep 2006 kl. 06:51 (UTC)

Oppdaterte MediaWiki:Boardvote notqualified. Einar Myre 1. sep 2006 kl. 11:31 (UTC)

Feil med omdirigeringer[rediger kilde]

Når du søker på "hasj" blir du omdirigert til "cannabis" og når du søker på "marihuana" blir du omdirigert til "hamp". Dette blir helt feil. Det stemmer at både marihuana og hasj er produkt laget av cannabisplanter, men det betyr ikke at cannabis og hasj er det samme. Marihuana har ingenting med hamp å gjøre. Hampeplanter blir brukt til frø og fiber og har lite THC. Marihuanaplanter er avlet frem for å produsere mest mulig THC og kan ikke brukes til stort annet enn rus. Hvorfor kan ikke artiklene "marihuana" og "hasj" være tilgjengelig som før? Jeg håper dere kan rette opp feilene. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 213.151.147.24 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

NRK 1 og 2 og Vestfold er ute av drift[rediger kilde]

Som abonnent for mottak via satelitt, hos dere kan jeg ikke lengre se å kunne motta ovennevte kanaler og ber om deres assistanse til å få orden på dette. Er det noe jeg eller der kan gjøre med dette?

Nå vet jeg tilfeldigvis at nrk nylig har byttet frekvens på satelittsendingene, men du bommer på hvem du henvender deg til. Nrk eller din satelittleverandør er nok bedre adresse. Haros 10. sep 2006 kl. 21:00 (UTC)

Bokmål vs Nynorsk[rediger kilde]

Fant en feil i deres formulering når det gjelder info om nynorsk og bokmål.

Uoversatt: Denne artikkelen er delvis på nynorsk, og ikke fullstendig oversatt til Norsk

Her skal det vel egentlig stå:

Uoversatt: Denne artikkelen er delvis på nynorsk, og ikke fullstendig oversatt til BOKMÅL.

bare en liten feil vi fant fra skolen

Finner bilde i Common, men det virker ikke?[rediger kilde]

Sjekk http://no.wikipedia.org/wiki/William_Booth se det øverste bildet. Det kommer ikke opp, men det finnes i bildedatabasen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ictys (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

er ordnet - limte inn lenken på nytt, tror det var problem med store/små bokstaver :) Noorse 27. sep 2006 kl. 11:00 (UTC)

Feil i mal gjør at hundrevis av sider merkes som slettingskandidater[rediger kilde]

Artikler som transkluderer malen {{Sletting mal}} blir plassert i Kategori:Sider som er foreslått slettet. __meco 5. okt 2006 kl. 00:21 (UTC)

Mal:Stubbmal[rediger kilde]

Jeg har lagt inn to nye stubbmaler i denne oversikten, men det blir feil på siden. Jeg kan ikke se at jeg har gjort noe spesielt som skulle gjøre at det ikke virker, så noen andre bør titte på dette. __meco 19. okt 2006 kl. 13:14 (UTC)

ZorroIII har fikset saken. Skrivefeil fra meg. __meco 19. okt 2006 kl. 16:18 (UTC)

Gater i Oslo[rediger kilde]

Under tittelen "Gater i Oslo" finner en gaten Munkegata. Det er lagt inn en lenke til beskrivelse av gaten, men beskrivelsen tar for seg gate med samme navn i Trondheim.

Fikset Haros 3. nov 2006 kl. 22:08 (UTC)

Under kategorien Vind linker emnet Bora til en elv i Vinje[rediger kilde]

http://no.wikipedia.org/wiki/Vind

Bora er navnet på en type vind i Kroatia(?).
Navnekollisjon.

Fikset. Nå lenker siden til Bora (vind) i stedet. Einar Myre 9. nov 2006 kl. 10:39 (CET)

Problem med brukerside[rediger kilde]

Får ikke tilgang til Bruker:Babaroga/Prosjekt og sidene «bak dette». Får kun spørsmål om jeg vil laste ned filen (?). Bruker IE 6.0. Babaroga 9. nov 2006 kl. 11:26 (CET)

Funker igjen... Babaroga 9. nov 2006 kl. 11:38 (CET)

Ny mal-alternativ gir "stygg" formatering[rediger kilde]

Tanken bak malen Mal:Feil_navn er god. Den er ment å erstatte Mal:Feilnavn, men i sin nåværende form gir den en formatering av titler som i Firefox delvis overlapper øverste linje av artikkelen (se artikkel a-ha for et eksempel). I Internet Explorer skjer det samme, men i tillegg overlapper ikke tittelen slik den skal horisontalt (åpne opp IE ta en titt på tittelen i Mal:Feil_navn for å se et eksempel). Resultatet er ikke særlig pent. I tillegg er det ikke konsekvent å benytte to forskjellige maler til det samme formålet. Jeg mener bruken av denne malen bør opphøre inntil den evt. kan erstatte den gjeldende malen. --Turbotape 10. nov 2006 kl. 15:32 (CET)

Ligger ikke link til den norske Wikipedia siden fra Wikipedias hovedside![rediger kilde]

Visste ikke helt hvor jeg skulle henvende meg for å si ifra, men håper at dette kommer til den som har ansvaret for dette. Hvis man feks er på startsiden.no finnes det en link til deres søketjeneste. Men på www.wikipedia.com finnes det ingen direkte link til den norske versjonen. Meget irriterende, for da tar det ekstra til for å komme til deres side. Ellers er jeg ganske fornøyd med deres tjeneste:-)

mvh ss student

Hei. Det finnes lenker til både bokmåls- og nynorsk-Wikipedia fra Wikipedia.com, men de ligger litt nede på siden. Det er de største utgavene som får lenker øverst. Bare vent, en dag skal vi ta igjen svenskene og overta den profilerte plassen deres på wikipedia.com ;-) --Kjetil r 16. nov 2006 kl. 22:33 (CET)

Linker i kalender for januar[rediger kilde]

Datoene i kalenderen for januar har hyperkoblinger til desember. Kan noen gjøre noe med det? Vennlig hilsen Ludvig Arne.

Finns ingen "whitelist" på norska?[rediger kilde]

Hej! Försökte lägga in en länk på rubriken "Kraftwerk" (hem.fyristorg.com/kraftwerk) men den finns med i "blacklist" pga att jag försökte lägga in länken på Kraftwerk för flera språk. Tycker ändå ändå att det är en bra länk och enligt engelska wiki kan man "white-lista" en länk för varje språk men jag hittar inget sådant för norska wiki?! Mats

Se här: engelsk wiki

Kommer ikke inn på min egen brukerprofil[rediger kilde]

Plutselig kommer jeg ikke lenger inn på min egen brukerprofil. Får feilmelding «siden kan ikke vises». Alle andre personlige sider, som «min diskusjonsside» o.l. fungerer helt fint. Finnes det noe slags plassbegrensning på profilene? Jeg har lagt inn thumbs av alle bildene jeg har «levert» på Commons, kanskje det har blitt for mye? Håper noen kan hjelpe meg kjapt, siden jeg har en del notater på den personlige siden. Disse er jeg avhengig av for å legge inn mine neste artikler. På forhånd takk! Aloba 23. feb 2007 kl. 00:06 (CET)

Om Djibouti[rediger kilde]

Hei

Jeg har sett at det står at offisielle språket i Djibouti er Arabisk og fransk men det er feil.

Offisielle språket i Djibouti er: Somalisk,Afarisk,fransk. takk

Orakelet[rediger kilde]

Jeg får ikke til å stille spørsmål til Orakelet - siden er låst for redigering. Og hvorfor er pekeren til Orakelet fjernet fra forsiden?

Arve Sørum[rediger kilde]

Arve Sørum (født i 1939 i Oslo, død s.s. 6. oktober 1995) var en norsk arkitekt, utdannet ved SAO i 1965. Arbeidet deretter hos arkitekt Harald Ramm Østgaard i Oslo. Tegnet separat boligområde på Hosle i Bærum, og enebolig for Andenæs samme sted. Medstifter i 1985 av Ramm Østgaard Arkitekter mnal.npa. Egen praksis i Oslo fra 1993. Tegnet hyttefelt ved Kragerø og forprosjekt for Norsk Balletthøgskole (1994).

Arve Sørum, arkitekt, samme navn som professoren, beklageligvis også innført under stikkordet ArveSørum[rediger kilde]

Arve Sørum (født i 1939 i Oslo, død s.s. 6. oktober 1995) var en norsk arkitekt, utdannet ved SAO i 1965. Arbeidet deretter hos arkitekt Harald Ramm Østgaard i Oslo. Tegnet separat boligområde på Hosle i Bærum, og enebolig for Andenæs samme sted. Medstifter i 1985 av Ramm Østgaard Arkitekter mnal.npa. Egen praksis i Oslo fra 1993. Tegnet hyttefelt ved Kragerø og forprosjekt for Norsk Balletthøgskole (1994).

frivillighetssentral[rediger kilde]

jeg har lagret tekst men finner det ikke ute. tar det tid før vi kan finne det?

Se Frivillighetssentral for artikkelen din. ZorroIII 19. sep 2007 kl. 17:47 (CEST)

Får ikke lastet opp bilder[rediger kilde]

Jeg er registrert og ser "Marcato", "min diskusjonsside", "innstillinger", "overvåkningsliste", "mine bidrag" og "logg ut" i toppen av siden, men hvis jeg prøver å laste opp bilder får jeg beskjed om at jeg ikke finnes!!!!

Bilder skal lastes opp på et annet prosjekt som har egen innlogging. Du må derfor være registrert også på commons.wikimedia.org for å laste opp bilder. Haros 14. des 2007 kl. 07:29 (CET)

«Skjulte kategorier denne siden er medlem avMal:PLURAL3»[rediger kilde]

Når jeg redigerer artikler med tre skjulte kategorier (de fleste stubber) kommer denne meldingen opp.

Har den fire skjulte kategorier (som Carlo Carlone har nå), kommer «Skjulte kategorier denne siden er medlem avMal:PLURAL4».

Har artikkelen to skjulte kategorier (som Åse Wentzel), kommer «Skjulte kategorier denne siden er medlem avMal:PLURAL2».

Og utrolig :) nok, har artikkelen kun én skjult kategori (som Arendal), kommer «Skjulte kategorier denne siden er medlem avMal:PLURAL1».

Kan ikke dette bare fjernes? — the Sidhekin 23. mar 2008 kl. 09:47 (CET)

Problem med interaktiv tabell (Akershus' kommuner)[rediger kilde]

(Nedenforstående melding er selvfølgelig først lagt inn på aktuell diskusjonsside, men respons uteblir. Kopierer derfor meldingen hit...TorSch 30. mar 2008 kl. 16:41 (CEST))

Muligheten for å sortere kommunene etter innbyggertall feiler; vi får 'alfabetisk' sortering av numeriske verdier.. Kort og godt, se selv, og fiks problemet. Jeg er ikke varm nok i trøya til å fikse dette..
TorSch 19. mar 2008 kl. 22:18 (CET)
Har nå sett at det samme skjer hvis jeg sorterer den venstre kollonnen, «Rangering».
TorSch 20. mar 2008 kl. 14:14 (CET)
Jeg tror det skal være i orden nå. Einar Myre 30. mar 2008 kl. 17:49 (CEST)

ADULTFINDER "SPONSOR" PÅ SIDEN![rediger kilde]

Det kom opp en slik adultfinderfriend sponsor greie på siden deres. "Sponsede sider" ellerno stod det.. det er jo pornografi..

MVH:

Andershb Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.167.150.98 (diskusjon · bidrag) 17. apr 2008 kl. 14:37 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Wikipedia har ikke reklame. Hvor så du dette? Det er mulig at din PC er infisert med adware. - Soulkeeper 17. apr 2008 kl. 15:39 (CEST)

Hei! Jeg heter Ivars Bacis og kommer fra Latvia. Jeg merket at der var en feil - Harald Groeningen (norsk langrennsloeper) vant gull ikke soelv i VM i 1966 i Oslo.

Takk.

"Siste endringer" vises ikke[rediger kilde]

OS: Win XP, nettleser: Firefox 3 (dog samme problem i Internet Explorer 6)

Problem: Når jeg klikker på "siste endringer" etter innlogging skjer følgende: nettsiden jobber en del sekunder før jeg får opp en blank side. Dette skjer ikke når jeg er utlogget, da er alt normalt.

Etter noe feilsøk har jeg funnet ut at dette kun skjer på bokmålswikipedia og kun med følgende konto: bjartewe. Jeg opprettet en testkonto og opplevde da ingen problemer. Jeg har gjennomført "fellesinnlogging", og muligens er feilen knyttet til dette? "Siste endringer" har imidlertid fungert normalt også etter at jeg gjorde om bjartewe til felles brukernavn på de ulike wikiprosjektene.

Er det mulig å oppdatere kontoen min eller noe, virker som noe har skjært seg ... /Bjartewe 21. jun 2008 kl. 14:46 (CEST)

Jeg fant feilen. Mine innstillinger angående hvor mange titler som skal vises i "siste endringer" har blitt endret automatisk. Min konto var satt til å vise 2147483647 titler, et antall som åpenbart ble for mye for nettleseren, ergo blank side som resultat. Spørsmålet er hvordan denne endringen kunne inntreffe uten min medvirkning? /Bjartewe 21. jun 2008 kl. 15:21 (CEST)

Jeg føler at jeg har gjort en stor tabbe. Dette er alvorlig! Jer er ikke så kjent med Wikipedia. Derfor skulle jeg trene på å lage et innlegg, og letet etter denne "sandkassen" som dere kaller det. Der man kan øve seg på å lage det ene og det andre. For moro skyld tenkte jeg på å lage en slags artikkel hvor jeg selv var med, bare for å se hva som skjedde. Jeg forsøkte også å laste opp et bilde. Men så lukket jeg programmet ved en feiltagelse, og da jeg åpnet det igjen, var alt sammen slettet. Da jeg søkte etter siden jeg hadde øvd meg på, oppdaget jeg at artikkelen sto som egenreklame, forfatter uten bøker. Dette er feil! Jeg skulle kun øve meg på å lage en artikkel, også er noen så frekk at de sletter det rett foran nesa på meg. Jeg skjønner ingenting av dette, og bildet jeg lastet opp ligger fremdeles lagret, uten at jeg vet hvordan det slettes. Dette er pinlig. Hva skal jeg gjøre? Vær så snill og hjelp meg!

hilsen jorbaer

Er allerede fikset av Laaknor ;) Artikkelen er sendt til den virtuelle søppelkassen (slettet). Noorse 26. jun 2008 kl. 01:22 (CEST)

Sletter det jeg har skrevet...[rediger kilde]

Jeg har skrevet inn flere nye ting som bare blir slettet. Fikk beskjed om vandilalisme. Og jeg har ikke skrevet nope feil. Førte på Reinert Kiil som er en slektning av meg og en god venn da. Han er kjent i store deler av europa for sine brutale filmer. Men da jeg sjekket det opp igjen så var det slettet.

Og jeg førte på den siste filmen hans på skuespillere som spiller i den: Jørgen Langhelle, Rudy Claes, Minken Tveitan, Iselin Saga, osv Men alt det forsvant også....


MVH Anders Hansen Kiil tysonkiil@hotmail.com

Hei. Ser at du blandt annet har skrevet på engelsk, du er klar over at dette er den norske bokmålsutgaven av Wikipedia? Prøv gjerne igjen, men da på norsk. Flums 5. nov 2008 kl. 05:45 (CET)