Wikipedia:Automatiske redigeringsforklaringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Introduksjon[rediger kilde]

En redigeringsforklaring som lenker til denne siden via en venstrepil (←) ble sannsynligvis ikke skrevet av brukeren, men ble automatisk fylt ut av MediaWiki-programvaren. Med andre ord, brukeren skrev sannsynligvis ikke forklaringen.

Å skrive forklaringen er ikke viktig når en bruker oppretter en ny side, for hvis man da ikke skriver en forklaring, vil forklaringen bli fylt ut automatisk med teksten i artikkelen, opp til maksimal lengde for forklaringen, ca. 160 tegn, pluss "Ny side: " i begynnelsen og "..." på slutten.

En forklaring som tyder på en upassende redigering (slik som tømming eller erstatning av legitimt innhold) er sannsynligvis ikke en tilsiktet beskrivelse gjort av brukeren (som kanskje heller ikke har innsett at han/hun skadet Wikipedia).

Hva man skal gjøre[rediger kilde]

Hvis vandalisme (eller en velment test som krever tilbakestilling) mistenkes, vennligst undersøk redigeringen for å bestemme dens natur og reager deretter. Husk å anta at andre antar gode hensikter i fravær av bevis for det motsatte. Husk at redigeringsforklaringen ikke ble skrevet av brukeren, så den skal ikke tolkes som slikt bevis.

Laquote.svgNår en anonym bruker tømmer hele eller deler av en biografi om en levende person, er det viktig å huske at dette kan være personen artikkelen handler om som forsøker å fjerne problematisk materiale. Hvis dette synes å være tilfelle så bør ikke redigeringen behandles som vandalisme. I stedet bør brukeren ønskes velkommen og inviteres til å forklare sin bekymring for artikkelen.Raquote.svg

De forskjellige automatiske redigeringsforklaringene[rediger kilde]

Brukerens handling Auto-generert tekst ($1 er en variabel) Side
Fjernet hele sidens innhold Tømmer siden MediaWiki:Autosumm-blank
Fjernet hele sidens innhold og erstattet det med ny tekst Erstatter siden med «$1» MediaWiki:Autosumm-replace
Opprettet en ny side Ny side: $1 MediaWiki:Autosumm-new
Opprettet en ny omdirigering, eller endret målet til en eksisterende Omdirigerte siden til $1 MediaWiki:Autoredircomment
Startet et nytt emne på en diskusjonsside Nytt avsnitt: /* $1 */ MediaWiki:Newsectionsummary

Se også[rediger kilde]