Wikipedia:Artikkelsamarbeid/Jugoslavia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jugoslavia[rediger kilde]

Kunne tenke meg litt generelle tips om forbedringer og en sjekk på språket. Бaбaroga 11. okt 2006 kl. 12:36 (UTC)

Lurer på om denne heller burde hete Jugoslavias historie!? Den tittelen som står i dag, kan forlede noen til å tro at det er en ordinær vegg-til-vegg landartikkel. --MHaugen 12. okt 2006 kl. 12:34 (UTC)
Støttes. ϑ Marcus (Simpsons) 12. okt 2006 kl. 13:21 (UTC)
Jeg skal ikke motsette meg et eventuelt flertall, men utifra det jeg har sett velger de fleste andre språk denne nåværende løsningen, inkludert engelsk, tysk, svensk og dansk. Det som er litt av hovedpoenget er at folk flest snakker om «Jugoslavia» uten å tenke på eller vite at dette faktisk er flere land. Jugoslavia-navnet alene har faktisk aldri vært noe land. Artikkelen slik den står nå er ment som mer oppklarende ang. dette temaet. Derfor mener jeg at det ville bli litt feil med Jugoslavias historie, hvilken Jugoslavia ville det omhandle? Men jeg presiserer at jeg selvfølgelig føyer meg for et eventuelt flertall. Бaбaroga 12. okt 2006 kl. 14:16 (UTC)
Jeg har omformatert litt på begynnelsen. Jeg synes det var litt rotete med de fete typene og bulletene. Fikk et mer rolig preg nå. Hva sier du? --Stigmj 13. okt 2006 kl. 11:27 (UTC)
Hmm, veldig bra. Det ble litt for voldsomt slik det var, nå så ser det mer rolig ut som du sier. Det enkleste er ofte det beste... :) Бaбaroga 13. okt 2006 kl. 11:50 (UTC)
Trekker forslaget om navneskifte. Har jobbet litt med språket, og litt med litteratur, men skal gjøre mer med begge deler, har jeg tenkt. Tror snart den er ferdig for nominasjon, men kanskje en eller to kloke hoder (til) skal lese gjennom? --MHaugen 22. okt 2006 kl. 14:53 (UTC)
Artikkelen er meget flott. Men jeg synes det kunne vært interessant å lese om andre ting enn krig, konger og historie. Hva med nåtiden Jugoslavia? Jeg har ikke lest hele artikkelen, og sett at en: har det samme – har ikke særlig peiling – men er det ikke mulig å skrive om noe annet der óg? ϑ Marcus (Simpsons) 28. okt 2006 kl. 09:05 (UTC)
Ettersom "Jugoslavia" ikke finnes lenger, synes jeg det er mest naturlig at det Marcus etterspør, må skrives i artiklene om de nåværende statene. Dette er historien om de tidligere statene. OK?
Ettertanke: det kunne kanskje vært mulig å sagt noe om skole/rettsvesen/kultur/statssymboler i disse statene --MHaugen 28. okt 2006 kl. 09:18 (UTC)
Forstår det Marcus etterspør, men i utgangspunktet var de tingene som skole/rettsvesen osv planlagt å ta opp i de utdypende artiklene om de forskjellige statene. Til nå er det bare Kongeriket Jugoslavia som har sånn delvis grei artikkel, men masse mangler her også. Denne artikkelen (Jugoslavia) er i utgangspunktet ment mer som en slags oversikt over de tre statene. Dessverre er det sånn at krig har hatt en veldig stor rolle på Balkan. Jeg vet ikke om det virker fornuftig? Jeg tror bare at Jugoslavia-artikkelen ville blitt veldig lang hvis alt det skulle inkluderes. Babaroga 28. okt 2006 kl. 09:45 (UTC)
For oss unge folk som så vidt vet at Jugoslavia ikke fantes lenger (*flau*), burde dette stå helt i begynnelsen klart og tydelig. ϑ Marcus 12. nov 2006 kl. 13:21 (CET)