Wikipedia-diskusjon:Historien om Wikipedia på bokmål og riksmål

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nynorsk og Jeblad[rediger kilde]

Siden Jeblad har stengt diskusjonsside prøver jeg å nå han her! Også fordi spørsmålet delvis dreier seg om denne side: Bare lurer på nynorsk wikipedia. Du skriver her på siden:

Denne utgaven fortsatte å være en fellesnorsk utgave frem til våren 2005, da det ble holdt en avstemning og bokmål og riksmål ble vedtatt som aksepterte språkformer. Da skiftet delprosjektet fra «Norsk» til «Norsk (bokmål)». Som følge av møysommelige samtaler med nynorskfolket oppnådde vi en slags aksept fra ledende folk der av at vi ikke skulle endre på status quo når det gjaldt hvilket domene vi brukte. Til gjengjeld forpliktet vi oss til å fremme nynorskwikipediaen på andre måter, gjennom å lenke synlig til dem. I samarbeid med nynorskutgaven ble det også tatt initiativ til å vise andre skandinaviske artikler på forsidene våre.

og på nn.wp står det «Grunnlagt 31. juli 2004» og Wikipedia:Nynorsk-avstemning er primært skrevet sommeren 2004.

Jeg synes jo det hadde vært veldig interessant ifht dagens diskusjon om no/nb å lese om bakgrunnen og avtalene som ble gjort i forbindelse med opprettelsen av nn.wp og skiftet fra no=norsk til no=norsk (bokmål) og lurte på om du kan henvise til disse diskusjoner (som jeg har noe vanskelig ved å finne)?

Videre så lurer jeg på om du er helt uenig i mit forslag på Wikipedia:Argumenter for og imot prefiksskifte siden du ikke kommenterer forslaget med begrunnelse på Brukerdiskusjon:Prillen#Wikipedia:Argumenter_for_og_imot_prefiksskifte? Mvh Prillen 21. jan 2009 kl. 12:46 (CET)

Første/eldste artikkel[rediger kilde]

Se denne debatten. (Så da tok altså ChatGPT feil …) Selv om geografi sikkert er artikkelen med eldst historikk, så er jeg ikke helt enig med Jon Harald Søby i at det er den eldste artikkelen, ettersom de første sideversjonene bare er tøv/substubber. Etter mitt syn ble siden en reell (stubb)artikkel først ved denne versjonen fra 16.05.04. Det fantes imidlertid andre (stubb)artikler før den tid, f.eks. denne fra 10.03.02 om økonomi. Informasjonskapsel (diskusjon) 25. nov. 2023 kl. 11:43 (CET)[svar]