Wheels on Meals

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wheels on Meals
Generell informasjon
SjangerAction-komedie
Utgivelsesår1984
Prod.landHongkong
Lengde100 min.
SpråkKinesisk
Engelsk (Europeisk versjon)
Aldersgrense16 (video) (Norge)
Bak kamera
RegissørSammo Hung
ProdusentRaymond Chow
ManusforfatterEdward Tang
Johnny Lee
Sammo Hung
Foran kamera
MedvirkendeJackie Chan
Sammo Hung
Yuen Biao
Lola Forner
Benny Urquidez
Herb Edelman
Keith Vitali
Prod.selskapGolden Harvest
Eksterne lenker

Wheels on Meals er en actionkomedie produsert i Hongkong i 1984 med Jackie Chan i hovedrollen. Regi er ved Sammo Hung (som også har en større rolle i filmen).

Handling[rediger | rediger kilde]

Thomas (Jackie Chan) og David (Yuen Biao) er to nære slektninger som driver en fastfood-bil i Barcelona. Maten leveres av Thomas, som bruker skateboard for å levere ordrene. Etter å ha hamlet opp med en motorsykkelgjeng møter de den vakre Sylvia (Lola Forner), som ber dem om å gjemme henne i varebilen for å unngå poitiet. Begge blir betatt av kvinnen, men da de lar henne overnattet i leiligheten deres oppdager de dagen etter at både hun og sparepengene deres er borte. Dagen etter dumper de tilfeldigvis inn i Moby (Sammo Hung), som er en privatetterforsker på leting etter Sylvia. De får etterhvert vite at Sylvia er en arving til en stor sum penger som en kriminell gjeng har til hensikt å stjele fra henne. Da hun kidnappes og bringes til et slott slår Thomas, Davis og Moby seg sammen for å befri henne. Det hele utvikler seg til et spektakulært karateslagsmål der de mest fantastiske stunts fremvises.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen ble i 1985 nominert til en Hong Kong Film Award.

Wheels on Meals var en av de første "Jackie Chan"-filmene som kom på video i Norge og var også en av de første som var med på å gjøre denne skuespilleren kjent.

Filmen hadde engelsk tale i Europa og Nord-Amerika.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]