Hopp til innhold

We’re All Alone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
We’re All Alone
AlbumAnytime...Anywhere
Artist, bandFrankie Valli
UtgittJuni 1977
SjangerPoprock
PlateselskapColumbia Records

«We're All Alone» er en amerikansk sang med melodi og tekst av Boz Scaggs. Den ble introdusert på hans album Silk Degrees i 1976, men ble først utgitt på single for Columbia i mars 1977 – ett år etter utgivelsen av Silk Degrees. A-siden på denne singlen «Lido Shuffle». Produsent var Joe Wissert.

I 1977 ble sangen en Top 10-hit for Rita Coolidge i USA og Storbritannia.

Tidlige versjoner

[rediger | rediger kilde]

«We're All Alone» er en hjertelig ballade som avslutter Silk Degrees. Sangen tiltrakk seg oppmerksomhet kort etter albumets utgivelse i mars 1976.

Frankie Valli hadde en singleversjon som nådde nummer 78 i august 1976 og våren 1977 ble en versjon med Bruce Murray spilt på radio i Canada.

I et intervju med magasinet Creem i 1976 hevdet Scaggs at Michael Jackson hadde spilt inn versjoner av «We're All Alone» og en annen sang fra albumet Silk Degrees, «What Can I Say», men hvis det er sant, har disse sporene aldri blitt utgitt.[1]

The Walker Brothers, én av Scaggs grunnleggende influenser,[2] utgav «We're All Alone» på albumet Lines. Denne versjonen fikk en forsinket singleutgivelse og ble en moderat suksess i Nederland i 1977.

Rita Coolidges versjon

[rediger | rediger kilde]

Coolidges versjon var med på albumet Anytime, Anywhere, som ble utgitt i mars 1976.

Coolidge erindrer: «Da jeg var hos A&M Records var det som en familie. Jeg besøkte Herb Alpert og Jerry Moss og det var en meget åpen, meddelsom gruppe mennesker. Em dag da jeg var på Jerry Moss' kontor, og han sa at Boz Scaggs' album Silk Degrees var i en million hjem og det var en sang på den som var perfekt for en kvinne til å synge. Han sa: Den kalles «We're All Alone» og fordi han ikke gjør den som en single, synes jeg du burde spille den inn»».[3]

Selv om den første singlen fra Anytime, Anywhere i USA var «(Your Love Has Lifted Me) Highter and Higher», var «We're All Alone» den første singlen, hentet fra det albumet, i Storbritannia. I USA var «We're All Alone» den andre singlen fra «Anytime, Anywhere». Produsent var David Anderle.

Den var den andre singlen med Ccoolidge som ble seritfisert til gull for salg av én million eksmplarer i USA.

Coolidge spilte inn en ny versjon av «We're All Alone» som finnes på jazzutgivelsen And So Is Love fra 2005. Alysa Gardner i USA Today var av den mening at Coolidge «bringer en lengsel og kunnskap til hennes egen hit fra en svunnen tid... og beviser at gode tolkende sangere, lik fin vin, blir bedre med alderen».[4]

Andre versjoner

[rediger | rediger kilde]

Andre versjoner av «We' re All Alone» har blitt spilt inn av:

Utgivelsen California Dreamin' fra 1997, et prosjekt som omfattet a cappella-versjoner av soft rockklassikere, var kreditert West Coast All Stars. Bobby Champlin sang ledevokal. De andre medlemmene av West Coast All Stars var Jason Scheff, Bobby Campbell og Joseph Williams.

I 2005 utgav den tospråklige sangeren Angela Aki av japansk og italiensk-amerikansk opprinnelse en versjon av «We're All Alone» med hennes egen japanske tekst. Ett vers ble fremført på engelsk,

Originalteksten til «We're All Alone» hadde linjen: «Close your eyes mon ami and you can be with me». Coolidge fremførte linjen slik: «Close your yes and dream and you can be with me».

Angivelig har den sammenfallende tilgjengeligheten til såvel Scaggs orignalversjon som Coolidges versjon av «We're All Alone» i radiostasjoner ansporet noen disc jockeyer til å knytte sammen de to sporene til en uoffisiell duett, kanskje det første tilfellet av dette fenomenet.

Norsk versjon

[rediger | rediger kilde]

Philip A. Kruse har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Alene her».

Innspilling

[rediger | rediger kilde]

Listeplasseringer

[rediger | rediger kilde]
Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Rita Coolidge Nederlands flagg Nederland[6] # 15 5 (# 15 i 1 uke) 17. september 1977
Rita Coolidge New Zealands flagg New Zealand[7] # 37 2 (# 37 i 1 uke) 19. februar 1978
Rita Coolidge Storbritannias flagg Storbritannia[8] # 6 13 25. juni 1977
Rita Coolidge USAs flagg Billboard Easy Listening-listen # 11 1977
Rita Coolidge USAs flagg Billboard Hot Country Singles-listen # 82 1977
Rita Coolidge USAs flagg Billboard Hot 100-listen # 7 1977
La Costa USAs flagg Billboard Hot Country Singles-listen # 75 1977
The Walker Brothers Nederlands flagg Nederland[9] # 22 2 (# 22 i 1 uke) 20. august 1977

Referanser

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata