Westerwald

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kart over Westerwald

Westerwald hører til Mittelgebirge og Rheinisches Schiefergebirge i Tyskland og er begrenset av elvene Rhinen (vestpå), Lahn i sør, Dill i øst og Sieg i nord. Også området øst for elva Dill til elva Lahn som der flyter fra sin kilde sørover og kommer gjennom den kjente universitetsbyen Marburg, hører egentlig ennå til Westerwald.

Område[rediger | rediger kilde]

Westerwald strekker seg over tre delstater. Den største andelen har Hessen. Nesten hele resten tilhører Rheinland-Pfalz; en liten snipp lager den sørlige spissen til distriktet Kreis Siegen-Wittgenstein i Nordrhein-Westfalen.

Flate[rediger | rediger kilde]

Westerwald omfatter omkring 3000 km². Det høyeste fjellet er Fuchskauten med 656 m i distriktet Westerwaldkreis i Rheinland-Pfalz. Deretter følger Knoten som har 605 m. Den ligger i distriktet Lahn-Dill-Kreis i Hessen.

Byer i Westerwald[rediger | rediger kilde]

Rundt omkring og inne i fjellkjeden ligger flere historiske byer: I Rheinland-Pfalz finner vi f. e. Koblenz, Diez, Bad Ems, Montabaur, Altenkirchen, Hachenburg. I Hessen har vi Limburg an der Lahn, Weilburg, Wetzlar, Herborn eller Dillenburg.

Kultur[rediger | rediger kilde]

Westerwald utmerker seg ved sin keramikkindustri som hovedsakelig finnes på området i Rheinland-Pfalz. Dette området kalles på tysk også «Kannebäckerland», ordrett: landet av kannebakere. I Höhr-Grenzhausen mellom Montabaur og Koblenz befinner seg en stor keramikkfabrikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wiktionary: Westerwald – ordbokoppføring