Weissensee (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Weissensee
Generell informasjon
SjangerDramaserie
Prod.landTyskland
Sesonger3
Episoder18
Foran kamera
Medvirkende
Anna Loos
Bak kamera
SkapereAnnette Hess
ProdusentMarc Müller-Kaldenberg, Regina Ziegler
ManusAnnette Hess
RegiFriedemann Fromm
Prod.selskapZiegler Film
Sending
Periode14. sep. 2010
TV-kanalDas Erste
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Weissensee er en tysk TV-serie. Serien foregår i Øst-Berlin mellom 1980 og 1990 og følger to familier. Serien beskriver skjebnen til Kupfer- og Hausmann-familiene i Øst-Berlin i 1980 (1. sesong) og 1987 (2. sesong), fra Murens fall til januar 1990 (3. sesong) og på tidspunktet for innføringen av D-Mark etc. i juni 1990 (4. sesong).

Sesongene, hver bestående av seks individuelle episoder, ble sendt i kveldsprogrammet til Das Erste fra 14. september 2010, 17. september 2013, 29. september 2015 og 8. mai 2018. Skaperen er Annette Hess, regissøren var Friedemann Fromm, som også jobbet som skribent fra andre sesong. Serien er vitenskapelig anbefalt av historikeren Ilko-Sascha Kowalczuk, en ekspert i å håndtere historien til SED (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands).

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen følger Kupfer-familien, som er godt forplantet i kommunist regime. Hans Kupfer og sønnen Falk er begge høytstående offiserer i Østtysk hemmelig politi, mens hans yngre sønn Martin er en vanlig politimann i Volkspolizei. Martin valgte denne jobben på grunn av bekymringene for regimets moral. Etter en kort biljakt en kveld arresterer Martin Julia Hausmann, en ung butikkarbeider. Etter løslatelsen slår de raskt et forhold. Situasjonen kompliseres imidlertid av at Julias mor er en sanger kjent for ofte å kritisere regimet, og Kupfers 'resulterende fiendtlighet. Falk jobber med å prøve å dele paret, mens Hans i hemmelighet nærmer seg Julias mor, som det viser seg at han en gang hadde en affære med.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller, produsent og regissør med Roland Jahn (2. fra venstre) på settet i Stasi-hovedkvarteret i Normannenstrasse (i dag Forschungs- und Gedenkstätte Normannenstraße)

Videre lesing[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]