We Own The Night

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «We Own the Night»)
We Own The Night.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 12. oktober 2007
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde117 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJames Gray
ProdusentJames Gray
MusikkWojciech Kilar
Foran kamera
MedvirkendeJoaquin Phoenix
Mark Wahlberg
Eva Mendes
Robert Duvall
Alex Veadov
Annen informasjon
Budsjett$21 million
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

We Own The Night er en amerikansk dramafilm fra 2007 skrevet og regissert av James Gray. Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendes og Robert Duvall har hovedrollene. Dette er den andre filmen hvor Joaquin Phoenix og Mark Wahlberg opptrår sammen, den første var The Yards fra 2000. Filmen hadde premiere 25. mai på 2007 under Cannes Film Festival, og kom ut 12. oktober 2007 i USA og Canada.

Handling.[rediger | rediger kilde]

I Brooklyn er Bobby Green (Joaquin Phoenix) manager for den vellykkede nattklubben El Caribe som jevnlig blir frekventert av den russiske gangsteren og narkobaronen Vadim Nezhinski. Bobby har distansert seg fra sin far, politi-sjefen Burt Grusinsky (Robert Duvall), og sin bror, politimannen Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg) i NYPD. Bobby endret etternavnet sitt fra Grusinsky til moren, Carol Green, sitt pikenavn. Når politiet, ledet av Joseph, ransaker nattklubben, i håp om å pågripe Vadim Nezhinski, nekter Bobby å samarbeide med dem. Denne hendelsen anstrenger hans forhold til faren og broren ytterligere. Politiet mislykkes i å finne Vadim som bestemmer seg for å ta igjen mot politiet.

En kveld blir Joseph skutt av en maskert gjerningsmann, og bilen hans blir satt fyr på og ødelagt. Joseph overlever bakholdet, men omfanget av skadene gjør at han blir innlagt på sykehus i flere måneder. Vadim, uvitende om Bobbys familiebånd, betror ham at politi-sjefen er neste offer. Bobby går med på å hjelpe politiet. Bak farens rygg, går Bobby undercover i Vadims narkotika-imperium. Etterpå blir han og kjæresten Amada plassert under politibeskyttelse og deres forhold begynner å rakne. Vadim stikker av fra varetekt. Politiet planlegger å flytte Bobby og Amada til et nytt sted, men i tordenværet blir de angrepet av Vadim og hans menn. Under en kaotisk biljakt blir Burt skutt og drept. Bobby besvimer i regnet når han ser faren bli drept. Politiet tar Bobby og Amada med til et hotell. Bobby våkner ett par timer senere, og finner Joseph på hotellrommet hans.

Bobby får vite at en russisk narkotika-forsendelse skal komme til New York uken etter. Bobby vil hevne sin far og bestemmer seg for å begynne i politiet, uten samtykke fra Amada som forlater ham. Bobby og Joseph planlegger en aksjon, men under operasjonen blir Joseph minnet på skyte-episoden hvor han nesten ble drept og kan klarer ikke å fortsette. Vadim prøver å flykte, men Bobby skyter Vadim i brystet. Historien med at Bobby får fast ansettelse som politimann, og Joseph jobber i administrasjonssektoren fordi han vil tilbringe mer tid sammen med sine tre barn. Bobby tror han får øye på Amada, men dette viser seg å være en illusjon. Filmen ender med at Bobby og Joseph uttrykker hvor glade de er i hverandre.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]