Wayne's World

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Wayne's World
orig. Wayne's World
Generell informasjon
Sjanger Komedie
Nasjonalitet USA
Utgitt 14. februar 1992
Lengde 95 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Penelope Spheeris
Manus Mike Myers
Bonnie Turner
Terry Turner
Produsent Lorne Michaels
Musikk J. Peter Robinson
Sjeffotograf Theo van de Sande
Foran kamera
Medvirkende Mike Myers
Dana Carvey
Rob Lowe
Tia Carrere
Brian Doyle-Murray
Annen informasjon
Filmformat -
Filmselskap Paramount Pictures
Eksterne lenker

Wayne's World er en komedie fra 1992 med Mike Myers og Dana Carvey i hovedrollene. Filmen kom fra en serie sketsjerNBCs Saturday Night Live med samme navn. Filmen ble regissert av Penelope Spheeris, og andre skuespillere var Rob Lowe og Tia Carrere.

Historien[rediger | rediger kilde]

Wayne (Myers) og Garth (Carvey) er programledere på deres eget kabel-TV-show i Aurora, Illinois. Hobbyene til kameratene inkluderer å spille hockey i gata, henge på «Stan Mikita's doughnut shop» (mest sannsynlig en intern spøk mot Tim Hortons av canadiske Myers), unngå psycho hose beasts (sinnssyke damer) og høre på lokale band på «Gas Works», en hard rock-klubb i Aurora.

Bakgrunnsinformasjon[rediger | rediger kilde]

Filmen er fylt med referanser til popkulturen og startet også noen. Fraser som «Not!» og «Excellent!» skled inn i folks vokabular. Filmens alternative slutter og bruk av kamera som en rollefigur er blitt bemerket i filmstudier. Bruken av gruppen Queens låt «Bohemian Rhapsody» sendte den til andreplass på Billboard-listen over singler, nesten 20 år etter dens første utgivelse.

Wayne's World mottok for det meste positive kritikk og var en kommersiell suksess (ulikt mange Saturday Night Live-baserte filmer).

Myers var medforfatter på manuset til filmen. Hans eneste andre krediteringer som medforfatter er for hans Austin Powers-filmer.

Oppfølger[rediger | rediger kilde]

Wayne's World 2