Warfog

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Warfog

Krigsinvalideforbundet Warfog var en norsk interesseorganisasjon for personer som har blitt påført skader etter arbeidsinnsats primært i krigssoner, men også annen skarp, offentlig tjeneste.

Organisasjonens hovedmål var å hjelpe personer som hadde utviklet posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og/eller andre psykiske skader som følge av traumatiske opplevelser under tjenesten.

Organisasjonen var en ressurs for alle som på en eller annen måte var berørt av problemstillinger knyttet til mentale skader som følge av offentlig tjeneste samt heve kunnskap om psykiske traumer.

Warfog startet sin virksomhet i 2002 som et uformelt frivillig nettverk av og for skadde soldater fra blant annet FN- og NATO-tjeneste. Nettverket inkluderte også pårørende, samt mange støttemedlemmer. Organisasjonen favnet i tillegg også andre yrkesgrupper, men valgte å beholde «Warfog» som navn på sin organisasjon og nettbaserte forum. Warfog benyttet prinsipielt ikke betegnelsen «veteran» på sine medlemmer da de mener dette ordet har feil konotasjoner.

Warfog var, og arbeidet, hele tiden uavhengig i forhold til Forsvaret, andre statlige etater og organisasjoner, men samarbeidet allikevel ofte med disse. Organisasjonen ble drevet på frivillig og ikke-kommersielt grunnlag.

Warfog ble fra 31.desember 2012 lagt ned som organisasjon. Nettverket og Warfog forum eksisterer imidlertid ennå. Den nettbaserte avisen Krigsinvaliden er også et biprodukt av organisasjonen, og stadig i drift.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]