Ward Hermans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ward Hermans
Cornelius Eduardus Hermans
WardHermans2.jpg
Hermans (1929)
Født6. februar 1897
Turnhout
Død23. november 1992 (95 år)
Deurne, Antwerp
Beskjeftigelse politiker, skribent
Nasjonalitet Belgia Belgia

Cornelius Eduardus «Ward» Hermans (født 6. februar 1897 i Turnhout, død 23. november 1992 i Deurne) var en belgisk flamsk nasjonalistisk politiker og forfatter.

Hermans hadde sin militærtjeneste i den belgiske hæren under den første verdenskrig før han ble involvert i den belgiske politikken som medlem av den nasjonalistiske Frontpartij. Han satt som medlem for dette partiet i det belgiske parlamentet fra 1929 til 1932. Han sluttet i Frontpartij i 1933 å bli med Verdinaso og han ble snart kjent for sine pro-nazistiske holdninger i tidsskrifter som De Schelde, Volk no Staat og Strijd. Hans medlemskap tok slutt året etter da han argumenterte mot Joris van Severen og deretter forlot han denne gruppen.

Ward Hermans (1941)

Hermans ble en entusiastisk samarbeidspartner med nazistene etter deres invasjon og påfølgende okkupasjon av Belgia. Sammen med René Lagrou, var han grunnleggeren av Algemeene-SS Vlaanderen, det flamske SS, i 1940 de senere årene av krigen dro Hermans til Tyskland for å kringkaste propaganda til fordel for tyskerne over radioen i Bremen. Hermans ble dømt til døden in absentia etter den andre verdenskrig, men han ble ikke arrestert før han ble tatt til fange av de allierte styrkene i Tyskland i november 1946. Han ble sendt tilbake til Belgia der dommen mot ham ble omgjort til livsvarig fengsel, og han ble løslatt i 1955. Han har hovedsakelig holdt seg på avstand fra politisk engasjement etter løslatelsen fra fengsel.