Vill Vest – Countryfest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Vill Vest - Countryfest»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Vill Vest – Countryfest er den første platen i serien Countryfest. Denne kom som en direkte avlegger av Vidar Lønn-Arnesens TV-program Landhandleren, og var dermed ikke med som en plateserie. Men denne utgaven solgte så godt at plateselskapet Talent valgte å starte på en serie plater, der amerikanske countrymelodier ble oversatt til norsk. Ironisk nok ble den neste platen i serien, som da var nr 2, kalt for Countryfest 1.

Plateselskapet Talent satte sammen et knippe av sine egne artister til å synge på denne utgaven, alle tilhørte stallen til Talent, bortsatt fra Lillian Askeland som var tilknyttet Arne Bendiksen A/S. Platen ble utgitt våren 1975 og inneholdt slagere som «Adios Amigos», «Sangen om Jesse Rawlins», samt det som skulle bli Lillian Askelands signaturmelodi og en kjempe radioslager: «Mitt barndoms paradis». Lillian Askeland uttalte på TV-programmet Da Capo! i 1992, at hvor hun enn opptrår må hun ha med sangene «Mitt barndoms paradis» og «Jambalaya».

Andre artister på denne platen var Bjøro Håland, Helge Borglund (kjent fra sin innsats på plateserien Frem fra Glemselen), Gro Anita Schønn, Ottar Johansen og Vidar Lønn-Arnesen.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «Y'all Come» (Arlie Duff/Vidar Lønn Arnsen), sang: Alle
 2. «Jeg snudde meg bort» (Tom T. Hall/Berit Fåberg), sang: Ottar Johansen
 3. «Mitt barndoms paradis» (Liz Anderson/Berit Fåberg), sang: Lillian Askeland
 4. «Sangen om Jesse Rawlins» (Benny Borg/Kjell Hallbing), sang: Helge Borglund
 5. «Adios Amigo» («Adios Amigo») (J. Livingstone/V. Lønn-Arnesen), sang: Bjøro Håland
 6. «Jeg vet» (John D. Loudermilk/Bjørn Nygård), sang: Ottar Johansen
 7. «Da leker livet» (Buck Owens/V. Lønn-Arnesen), sang: Gro Anita Schønn
 8. «Gi meg et tegn på dine drømmer» («Send Me the Pillow That You Dream On») (Hank Locklin/Benny Borg), sang: Helge Borglund
 9. «Galoppiggen» (Trad), instrumental fremført av: Country Snakes
 10. «Hei, min kjære» (Hank Williams/Benny Borg), sang: Helge Borglund & Gro Anita Schønn
 11. «Countryfest-parade» «Et smil og en sang»/«En dans på roser»/«Balladen om Morgan Kane»/«Nå reiser jeg hjem»/«Nr. 34»/«Er det underlig man lengter bort iblant»/«Seksten tonn»/«Yakety Axe»/«Stakkars mannfolk»/«Bli hos din mann»/«Mest av alt»/«Bonde i bygda»/«Y'all Come» sang: Alle

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

 • 1975 MC/LP Talent Produksjon TLS 2011
 • 1999 CD H2 Records H2R 108
 • 2007 mp3 Talent A/S