Viale Bligny (Milano)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Viale Bligny
Basisdata
NavnViale Bligny
LandItalia
BydelQuadronno
KommuneMilano

Kart
Viale Bligny
45°27′03″N 9°11′30″Ø

Viale Bligny er en kommersiell gate i sentrum av Milano, der Università Commerciale Luigi Bocconi ligger. Den er 1000 meter lang og fører til Viale Sabotino og Corso Italia, oppkalt etter slottet Bligny i Champagne. Viale Bligny er en handlegate i sentrum av den italienske byen Milano. Gaten regnes som en av Milanos luksusgater, med mange fasjonable restauranter.[1] Viale Bligny er ikke langt unna Quadronno-distriktet, som i 2024 ble rangert som det fjerde dyreste distriktet i hele Italia.

I Viale Bligny hadde kunstneren Maurizio Cattelan et atelier der han skapte mange av sine mest kjente verk. Maleren Lucio Fontana bodde i Viale Bligny og skapte mange av sine malerier under sine besøk på "Bar Gatullo".

Fra Viale Sabotino (Porta Romana) til Via Col di Lana er Viale Bligny en del av Bocconi-distriktet.

Gater i dette området inkluderer Viale Sarfatti, Viale Sabotino og Parco Ravizza, som huset et utendørs kunstgalleri.

Viale Bligny er en internasjonalt anerkjent, motebevisst og LGBTQ+ vennlig gate. Bocconi University var den første i Italia til å opprette kjønnsnøytrale toaletter tilgjengelig fra Viale Bligny. Den er også kjent for sitt gourmettilbud med et mangfoldig utvalg av mat fra hele verden. Restaurantene og barene i området er ganske eksklusive, med aperitiffer som starter på 18 euro og gatekjøkkenmat og hamburger-sandwicher priset til 25 euro. Derfor besøkes gaten ofte av studenter og professorer fra Bocconi Universitys masterprogrammer, mens bachelorstudenter vanligvis foretrekker området rundt Via Ripamonti.

Eiendomsmarkedet[rediger | rediger kilde]

Prisen for en leilighet varierer fra 7 000 til 10 000 euro per kvadratmeter, og i næringslokaler for restauranter kan prisen for 100 kvadratmeter komme opp i 9 500 euro per måned (ekskl. sameieavgifter).

Palasser[rediger | rediger kilde]

  • Viale Bligny 60, Liberty

Kollektivtransport[rediger | rediger kilde]

  • Trikkeholdeplass for linje 9
  • Trikkeholdeplass for rutene 59, 90, 91 og 92.

Referanser[rediger | rediger kilde]