Verdens herskerinde

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Verdens herskerinde
orig. Die Herrin der Welt
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
SjangerEventyr
Utgivelsesår1919
Prod.landTyskland
Språkstum (tyske mellomtitler)
Bak kamera
RegiJoe May (og andre)
ManusforfatterJoe May
Richard Hutter
Ruth Goetz
Wilhelm Roellinghoff
Fritz Lang

Verdens herskerinde [1] (originaltittel: Die Herrin der Welt) er en tysk stumfilm-serie i åtte deler fra 1919 med Mia May i hovedrollen. Ektemannen Joe May var regissør og hadde kreativ kontroll over produksjonen, selv om andre også andre er kreditert som bidragende regissører på noen episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

1. del: Den gule manns veninde[rediger | rediger kilde]

En ung dansk eventyrinne som heter Maud Gregaards svarer på en stillingsannonse og blir ansatt som guvernante i Kina. Der blir hun offer for hvit slavehandel, og havner på et bordell. Hun blir befridd av doktor Kien-Lung, men like etterpå blir legen kidnappet av Hai-Fung, som også torturerer Maud. En kinesisk konsul som heter Madsen lsørger for at både Dr. Kein-Lung og Maud blir befridd fra Hai-Fung.

2. del: Maud Gregaards historie[rediger | rediger kilde]

Maud forteller vennene sine hvorfor hun egentlig reiste til Kina: Mauds far ble presset til å gi fra seg en hemmelig, kinesisk avtale. Men han ønsket ikke å gi etter for utpresserne eller forråde landet sitt, og han begikk selvmord.Senere ble Maud forelsket i baron Murphy, som hun jobbet som oversetter for, og de ble forlovet. Uten å være klar over det oversetter Maud det kinesiske dokumentet for baronen, og deretter tar han det hemmelige dokumentet og flykter fra landet. Maud står igjen alene, og blir arrestert som spion. I fengsel føder hun baronens barn, men barnet dør i fengselet. Etter å ha blitt løslatt kommer Maud over opplysninger om rabbineren i Kuan-Fu, som sies å ha kjennskap til den skjulte skatten til dronningen av Saba. Hun bestemmer seg for å reise til Kina for å finne skatten, og for å hevne seg på sin tidligere kjæreste.

3. del: Rabbineren i Kuan-Fu[rediger | rediger kilde]

Maud Gregaards, Kien-Lung og konsul Madsen reiser sammen for å finne rabbineren i Kuan-Fu, som er det siste gjenlevende medlemmet av en eldgammel jødisk bosetning i Kanton. Det sies at hemmeligheten om den fantastiske skatten til dronningen av Saba var bevart i dette jødiske samfunnet. Madsen finner den gamle rabbineren, og vinner hans tillit. Han gir dem Astarte-perlen, som dronningen av Saba en gang ga til kong Salomo. Før han kan avsløre noe mer, dør rabbineren.

4. del: Kong Makombe[rediger | rediger kilde]

Maud og vennene leter etter den bibelske byen Ophir, hvor skatten skal være gjemt. Der kommer de inn i riket til kong Makombe. Perlen fra Astarte blir stjålet. Maud og Madsen finner etter hvert byen Ophir, men blir oppdaget i skattkammeret til dronningen, og blir fanget som inntrengere. Madsen rømmer fra fangenskap ved hjelp av en amerikansk ingeniør, Allan Stanley, og kommer tilbake for å redde Maud.

5. del: Ophir, fortidens by[rediger | rediger kilde]

6. del: Kvinden med Millionerne[rediger | rediger kilde]

7. del: Menneskehetens velgjører[rediger | rediger kilde]

8. del: Maud Fergussons hevn[rediger | rediger kilde]

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Agderposten, 25. mai 20121, side 3

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]