Ventelo Networks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ventelo Networks
Org.formAksjeselskap
Org.nummer983498051
BransjeTelekommunikasjonsbransjen
Forgjenger(e)BaneTele
Etterfølger(e)GlobalConnect
HovedkontorFornebu
LandNorge
Nettstedwww.ventelo.no

Ventelo Networks var et selskap som levde av å utvikle og leie ut det redundante fiberoptiske nettet som i hovedsak følger jernbanenettet gjennom Norge. I tillegg kommer eierselskapenes eget nett som knyttes sammen med jernbanenettet.

Selskapet leier både ut mørk fiber, driver linjeleie, og har egne sluttkunder i bedriftsmarkedet, blant annet flere kunder innen helseforetakene. Jernbaneverket og deres kommunikasjonsett for tog, GSM-R, er en meget stor bruker av selskapets nett. Konsernsjef er Stig Herbern.

Eierskap[rediger | rediger kilde]

Bredbåndsalliansen eide fra tidligere halvparten av teleselskapet BaneTele. Etter at Næringsdepartementet solgte sin andel til Bredbåndsalliansen i 2009, ble Ventelo og BaneTele slått sammen.

Investeringsfondet EQT inngikk avtale med de tidligere eierne om å overta Ventelo i desember 2011. Transaksjonen ble gjennomført i februar 2012.

Selskapet kommuniserte i mars 2012 at selskapet vil bli delt i en virksomhet knyttet til datakommunikasjon og en knyttet til telefoni. Merkevarenavnet Broadnet vil bli brukt for datakom-delen, og telefoni-delen vil bli videreført under merkevarenavnet Ventelo. Broadnet ble så i 2019 slått sammen med det danske selskapet Global Connect.

I juli 2014 varslet EQT at det var inngått avtale om salg av Ventelo til Phonero. Den 1. september 2014 overtok Phonero 100% av aksjene i selskapet. 1. januar 2015 fusjonerte Ventelo og Phonero, Phonero ble det nye navnet på selskapet. I 2016 ble Phonero selv kjøpt opp av Telia Company. Ventelo navnet er dermed ikke lenger i bruk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]