Valle Radio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Valle Radio er nærradio for Setesdal med vekt på Valle kommune. Radioen samarbeider med Bykle Radio om sendernett og bruker deres konsesjon. I den tiden Bykle Radio var i drift, var ansvarlig redaktør Bjarne Tveiten for begge, men etter at Bykle Radio innstilte programvirksomheten, har styreleder i Valle Radio vært ansvarlig redaktør.

Befolkningsgrunnlaget i nedslagsfeltet Bykle kommune og Valle kommune er 2 500 personer, men i tillegg kommer et hyttepublikum som i helger og ferier kan komme opp i 10 000. Fra 2013 inngikk Valle Radio et samarbeid med Radio Evje om også å kunne sende på deres sendernett. Dermed er nedslagsfeltet utvidet til å dekke hele Setesdal med om lag 8000 fastboende i tillegg til hyttepublikum. Radioens programmer streames også på Internett og kan dermed høres av alle som har slik tilgang.

Sendetid[rediger | rediger kilde]

Valle Radio sender to dager i uken, tirsdag og onsdag. Når lokalradioen ikke har program, blir P4 sine programmer sendt på frekvensene. Radioen er dugnadsbasert og sender ikke i skolens sommerferie. Den har også redusert tilbud i andre ferieperioder.

Profil[rediger | rediger kilde]

I utgangspunktet er Valle Radio en bygderadio som speiler liv og saker i Valle kommune og Setesdal. Men programmene har ulik profil på de ulike dagene.

Tirsdagsprogram[rediger | rediger kilde]

Tirsdagene sender Valle Radio fra klokka 18 til klokka 21. Denne dagen er det stoff fra Norea Radio den første del av sendingen. Deretter varierer programmet med stoff innen folkemusikk, klassisk musikk, kirkemusikk og litteratur, men fra 2013 også med lokale nyheter med fokus på Setesdal. Valle Radio er Norges eneste kanal med et ukentlig fast halvtimes program med kirkemusikk. Dette sendes tirsdager klokka 20.30.

Onsdagsprogram[rediger | rediger kilde]

Onsdagene sender Valle radio generell bygderadio med nyheter og aktuelle saker i lokalmiljøet som hovedelement i programmene. Fra klokka 21 sendes det et program med kontakt med lytterne gjennom rebuser og spørsmål. Musikkprofilen disse kveldene er mer countrypreget.

Spesielle program[rediger | rediger kilde]

Valle Radio ligger i et område hvor det om vinteren er mange midlertidige innbyggere som bor på hytter på fjellet. En har derfor prøvd å lage program som kan være til underholdning for disse. Her må spesielt nevnes Påskesendingene, som har blitt svært populære. Da holdes det en radiobasar som skaffer det meste av inntektene som trengs for å drive radioen.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen bak Valle Radio er en forening med samme navn. Den var siden starten i 1996 vært ledet av Hallvard Kjelleberg. Etter hans bortgang (i 2006) ble Harald Haugland valgt til formann i 2007, men i 2009 overtok Ørnulf Hasla denne oppgaven.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Ettersom dette er en dugnadsbasert radio er det ingen av medarbeiderne som mottar lønn. Radiobasar og reklame er de viktigste inntektskildene. Reklamen lages på lokal dialekt. Årlig omsetning er rundt 300 000 kroner.

Samarbeid[rediger | rediger kilde]

Radioen samarbeidet med Bykle Radio og Evje Radio om en månedlig fredagssending som gikk på omgang mellom radioene og som da dekket alle kommunene i Setesdal. Med Bygland, Evje og Hornnes og Iveland kommuner i tillegg økes nedslagsfeltet med 6 000 personer. Da Bykle Radio innstilte, gikk dette samarbeidet over i mer sporadiske fredagssendinger før man endret opplegget slik at alle sendinger fra Valle Radio nå går over hele Setesdal. På frekvensen overføres også møter i Bykle kommunestyre og Valle kommunestyre i et samarbeid med de aktuelle kommuner.

Valle Radio samarbeidet også med Hylestad Snøscooterklubb i en preiode og laget sendinger fra scootercross over hele landet. Man har fra 2013 også samarbeidet med Setesdalswiki, som har programsider med oversikt over programmet den enkelte kveld.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]