Vaktregiment «Hugo Eberlein»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Regimentsfane i Nationale Volksarmee

Vaktregiment «Hugo Eberlein» (Tysk: Wachregiment „Hugo Eberlein“, Wachregiment 2) ble dannet i 1956 ut av Wachregiment der Hauptverwaltung Ausbildung. Det hadde sitt tilholdssted i Strausberg, Berlin. Det var oppkalt etter kommunisten Hugo Eberlein, et offer for stalinistiske utrenskninger. Den siste kommandanten for regimentet var i september 1990 oberst Steinkopf.


Oppdrag[rediger | rediger kilde]

I motsetning til Vaktregiment «Friedrich Engels», hadde ikke regimentet ærestjeneste. Dets hovedoppgave var å bevokte anleggene og bygningen som lå under Ministerium für Nationale Verteidigung (Forsvarsministeriet) i Strausberg. Ministeriet var den viktigste sentralen i ledelsen av DDRs væpnede styrker. Til 1962 ble også enkelte objekter i Berlin bevoktet. Til enheten «Hugo Eberlein» hørte også 3 såkalte æreskompanier. Disse ble i 1962 skilt ut og ble omdannet til Vaktregiment «Friedrich Engels».

Andre vaktregimenter i DDR[rediger | rediger kilde]

Regimentet var ett av tre vaktregimenter i DDR. Av de to andre var det ene en enhet i den regulære hæren Nationale Volksarmee. Det andre lå under Stasi.