Brukerdiskusjon:Finnrind/arkiv112

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ny runde om gode artikler?[rediger kilde]

For en stund siden diskuterte du, jeg og flere med oss om vi skulle opprette en ny «klasse» under AA og UA. Jeg har kommet med et konkret forslag for å få liv i tankene igjen. Ta gjerne en titt på Wikipedia-diskusjon:Kandidatsider#Dette må ikke glemmes og på Bruker:3s/Gode artikler der det konkrete forslaget ligger. Mvh 3s 4. mai 2011 kl. 00:11 (CEST)[svar]

Gratulasjon[rediger kilde]

Jeg gratulerer alle norske wikipedister med 300 000 sider!

--Олег-літред, brukeren аv den ukrainske wikin (Користувач:Олег-літред). 7. mai 2011 kl. 11:36 (CEST)[svar]

Skottland[rediger kilde]

Hei! Jeg så at du har tatt deg pause fra wikipedia. Jeg håper det er utelukkene for å komme sterkt tilbake :).

For tiden driver jeg et aldri så lite prosjekt med de britiske stedsinfoboksene, hittil har jeg gått over alle fra England og justert befolkningsantall, satt inn koordinater og dynamisk posisjonskart, samt innført en lik syntaks i oppsett (så det blir enklere å fikse småting med boter senere). Mitt neste prosjekt er å gjøre det samme med de skotske og jeg ser at du har skrevet en del om tettsteder i Skottland, så jeg tenkte å si ifra til deg før jeg ødelegger samtlige skotske infobokser :). Parameterene i den nye infoboksen kommer til å likne på de gamle, bare at lat og long blir byttet ut med breddegrad og lengdegrad, samt bedre organisering av koordinater.

Alt er forøverig del av et personlig prosjekt å kombinere alle britiske stedsinfobokser (og etterhvert kanskje alle stedsinfobokser i hele verden) til en enkelt infoboksmal. Fordelen med dette er at da vil man kunne bruke de samme parameterene over alt, og man kommer bare til å trenge en mal, noe som er betrakelig enklere å vedlikeholde og bidra med brukerdokumentasjon til.

Mvh og velkommen tilbake Profoss (diskusjon) 13. jul 2011 kl. 14:42 (CEST)

Høres bra ut, jeg går ut i fra at du har tenkt å endre (eller erstatte) heller enn ødelegge Mal:Infoboks Skottland sted ;) Harmonisering av maler er et viktig arbeide, takk for den jobben du gjør! Jeg håper jeg kommer sterkt tilbake, men det blir nok ikke før til høsten en gang. Mvh Finn Rindahl 14. jul 2011 kl. 11:34 (CEST)
Planen var å forbedre snarere enn å ødelegge ;). Arbeidet er godt i gang nå og det går betraktelig fortere enn de engelske malene siden grunnlagsdataene allerede er der for en god del av stedene. Forhåpentligvis kan jeg bli ferdig med hele prosessen innen morgendagen og flytte videre til nord-irland. Jeg krysser fingrene for at du kommer sterkt tilbake i høst (som blir vår her nede). Jeg vet at det er bøtter og spann av britiske og irske geografi artikler som trenger hjelp til å komme igang. :) Profoss (diskusjon) 14. jul 2011 kl. 18:06 (CEST)

Finn opp i mente[rediger kilde]

2 Finn på Kjeglesnitt‎ ble en for mye. Du får ta resten. --Finn Bjørklid 29. aug 2011 kl. 22:24 (CEST)

Krasjet vi? Jeg tenker i grunn å la Kjetil1001 ta resten, og heller prøve å hjelpe ham litt underveis om nødvendig. Finn Rindahl 29. aug 2011 kl. 23:03 (CEST)

Takk for kommentaren. Ctande 3. sep 2011 kl. 19:54 (CEST)

Borgerkrigstiden – en takk til finishhjelperne også[rediger kilde]

Artikkelen om Borgerkrigstiden, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:AA. På vegne av alle oss som synes at den typen samarbeidet er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen, og gratulerer med «din andel» av utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 4. sep 2011 kl. 00:49 (CEST)

brente/brant[rediger kilde]

Mht. tilbakestillingen i Mytteriet på Bounty: «Brente» er transitivt og tar objekt; brente skipet er altså korrekt. «Brant» er intransitivt og tar altså ikke objekt: Skipet brant. Jeg har ikke tilbakestilt din endring, men jeg tenkte bare jeg ville gi beskjed. Asav 4. sep 2011 kl. 12:01 (CEST)

Flott, der lærte jeg noe nytt. Tilbakestill meg gjerne (med forklaring) om du ser lignende ting. Mvh Finn Rindahl 4. sep 2011 kl. 13:11 (CEST)

Oopsie :-)[rediger kilde]

Det finnes flere måter å fortelle - jeg leser brukerdiskusjonen din :-) Haros 27. okt 2011 kl. 22:32 (CEST)

Fillern, avslørt :o) Finn Rindahl 28. okt 2011 kl. 21:30 (CEST)

Tekst på brukersider[rediger kilde]

Hei - ser du er på nå, og lurer litt på hvor romslige vi skal være med tekst på egen brukerside. En ny bruker, Bruker:HTDN, har i sitt eneste bidrag så langt bidratt med en hyllest til en jente han virker opptatt av. Sånne sider har jeg sett mange ganger, men ser ikke poenget i å beholde dem. Hadde dette vært en aktiv bruker med ihvertfall noen reelle bidrag, kunne vi kanskje hatt en dialog, men dette ? TorSch 3. nov 2011 kl. 16:46 (CET)

Det er bare snakk om en linje fra en antagelig ung bruker. Jeg vil ha sett en annen veg. Dessuten har vi andre ofte mye tull på våre sider. --Finn Bjørklid 3. nov 2011 kl. 16:59 (CET)
He...he..he..deler du ut premie til oss når det gjelder tull på siden? Jeg har nesten alltid et sitat på siden min og bytter det ut nå og da. Akkurat nå har jeg dette; «Katter og kvinner gjør som de vil, det må hunder og menn bare venne seg til!» Mvh.Aso 3. nov 2011 kl. 17:10 (CET)
Her gjør jeg som min navnebror og ser en annen vei, lar siden være som den er med skrivefeil og alt :) Tror heller jeg sletter denne siden... Finn Rindahl 3. nov 2011 kl. 18:09 (CET)

Transpersonemner[rediger kilde]

Takk for at du tilbakestilte Mtovets endringer i artikkelen Transperson. Mtovet har også redigert i en del andre artikler innen samme kategori i oktober 2011. Kan du være så snill å kontrollere disse? Spesielt Transkjønnethet som var direkte influert og påvirket av endringene i Transperson.

Det er også verdt å legge merke til at Bruker:Msbjerke som er nestleder i Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS) 11. okt 2011 kl. 09:00 endret Bruker:Mtovets bruk av ordet transkjønnethet til transseksualisme.

Se også Maldiskusjon:Transkjønnethet.

Bruker:Mtovet har opprettet flere artikler med bindestrek i artikkeltittelen. Det bør sjekkes om dette er god norsk eller uheldig påvirkning fra f.eks. engelsk. Se f.eks. Hormon-substitusjonbehandling.

Det er flere grunner til at jeg ber en administrator om hjelp, bl.a.:

  • Jeg kan anses som part i saken. Det er bra med en "uavhengig" aktør og "flere øyne"
  • Unngå (tilløp til) redigeringskrig
  • En administrator har mer erfaring og tyngde enn meg
  • En administrator har antagelig bedre verktøy en meg

--Ohedland 4. nov 2011 kl. 11:17 (CET)

Jeg begynner å bli ganske lei disse stadig tilbakevendende redigeringsrundene som medfører at jeg må «passe på» artiklene. Noen ganger er administratorer eller patruljerere observante og fanger det opp slik man håper og forventer, men andre ganger overses det slik som i oktober 2011 hvilket undergraver Wikipedias kvalitet.
Jeg synes ikke det er riktig å låse disse artiklene, men finnes det en måte å flagge dem på slik at administratorer og patruljerere blir mer observante? Det kunne være et banner i toppen av diskusjonssiden, en (skjult) kategori for administratorer og patruljerere el.l.
--Ohedland 4. nov 2011 kl. 11:17 (CET)
Jeg er ganske så sporadisk innom for tiden, så det er begrenset hvor mye tid jeg har til å gå inn i dette. I forhold til det jeg har sett ved noen relativt kjappe øyekast ser jeg ikke at det er aktielt å bruke administrative verktøy (blokkering, låsing) på disse artiklene. Det er alltid bra med flere øyne, men om ingen andre viser interesse anbefaler jeg at du korrigerer artiklene etter beste evne, og samtidig redegjør på diskusjonssiden om hvorfor du har gjør dette. Sålangt har jeg ikke sett tilløp til redigeringskrig, men heller ikke tosidige diskusjoner om problemstillingen(e). Uten at jeg har satt meg inn i begrepsbruken i norskspråklig faglitteratur om dette, og eventuelle negative konnotasjoner til forskjellige begreper, høres «transkjønnethet» for meg ut som bedre norsk enn «transpersonemner». Mvh Finn Rindahl 4. nov 2011 kl. 12:54 (CET)
Jeg er enig i at «transkjønnet» i utgangspunktet er et godt ord. Det tror jeg mange mente, og man benyttet da også dette begrepet istedenfor transperson inntil Landsforeningen for transseksuelle kuppet det ved navneskiftet til Landsforeningen for transkjønnete 23. april 2005. Da måtte de øvrige finne et annet ord. Ekstra snurrig og trist ble det når Landsforeningen for transkjønnete senere fant ut at de ikke likte begrepet «transkjønnet» likevel og gikk tilbake til transseksualitet for diagnosen i samsvar med ICD-10 m.m. og endret organisasjonsnavnet til Harry Benjamin ressurssenter (HBRS). Det er her som i mange andre tilfeller: Historiske hendelser legger føringer. Dette er, som allerede nevnt i denne diskusjonsrunden, beskrevet i underseksjonen Transperson#Historie i Transperson#Begrepet_transperson. Begrepet transperson benyttes på samme måte på svensk jfr. sv:Transperson, men de har også begrepet sv:Transgender som jfr. artikkelen er en undergruppe av transperson. Ifølge artikkelen har ordet transgender en annen betydning på svensk enn på engelsk. Norske myndigheter og organisasjoner benytter begrepet transperson, hvilket også er dokumentert i denne diskusjonsrunden.
Sett fra min side dukker slike redigeringsraid opp med ujevne mellomrom. En eller flere administratorer som ikke vet så mye om emnet og helst ikke ønsker å bruke tid på det, blir involvert. For disse fremstår ofte de nye redigeringene og argumentene som plausible og dermed må vi igjen repetere omtrent alt som vi har diskutert før. Det oppleves som slitsomt, unødvendig, kontraproduktivt og demotiverende. Man får dermed mindre lyst til å bidra til Wikipedia. I tillegg til Wikipedias kvalitet, berører dette også det å stelle pent med Wikipedias trofaste og tilbakevendende bidragsytere.
--Ohedland 4. nov 2011 kl. 15:01 (CET)