Brukerdiskusjon:Finnrind/arkiv111

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nylig avdøde fra forsiden

Hei Finn og riktig godt nytt år! Nå bør vel «Nylig avdøde» på forsiden peke til 2011 og ikke 2010? Jeg har prøvd å finne ut hvordan det kan endres, men har ikke klart det. Vet du? Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 1. jan 2011 kl. 16:02 (CET)

Jeg vet. Fikset nå. mvh MHaugen 1. jan 2011 kl. 17:16 (CET)
Godt nytt år til dere begge, og takk Morten for fiksing. Finn Rindahl 1. jan 2011 kl. 17:19 (CET)
Takker. ;-) Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 1. jan 2011 kl. 18:21 (CET)

Ukens konkurranse

Selv takk:) - men det er jo noen timer igjen. Tenkte egentlig å kun delta som hare i starten, men ble revet med... --Gaz 8. jan 2011 kl. 21:27 (CET)

Ble også mer revet med enn jeg hadde tenkt, artig start på det nye wikipedia-året. Selv om det er 22 timer igjen vet jeg når jeg er slått :) Imponerende og standhaftig innsats! Finn Rindahl 9. jan 2011 kl. 01:32 (CET)

Er dette satt opp av noen som ikke kan norsk? Merk lenken til Scania. Skåne kanskje? --Finn Bjørklid 10. jan 2011 kl. 10:55 (CET)

Tror nok heller det er snakk om klipp-og-lim fra en infoboks på engelsk. Finn Rindahl 10. jan 2011 kl. 10:59 (CET)

Gratulerer

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 01 i 2011. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 01, 2011: Finn interwiki {{UK premie|lilla|uke=01|år=2011}}

Kjempejobb, selv om du ikke nådde helt til topps. Gratulerer. --Harald Haugland 10. jan 2011 kl. 21:47 (CET)

Det er noe tull med formateringen av denne artikkelen, se nedover. Stilmalen er vel heller ikke fulgt (fet på boktitler etc) --Finn Bjørklid 17. jan 2011 kl. 10:24 (CET)

Moren fikset det :) Finn Rindahl 17. jan 2011 kl. 10:27 (CET)
Ah, jeg hadde ikke tid til selv å involvere meg. --Finn Bjørklid 17. jan 2011 kl. 10:44 (CET)

Hei, jeg så du flyttet denne til Göteborgs universitet med begrunnelsen «korrekt navn». Hvorfor det? Er ikke alle universitetsartiklene våre standarisert på formen Universitet i Foo? Eisfbnore 17. jan 2011 kl. 18:30 (CET)

Hvis jeg har oppfattet rett, så var regelen at hovednavnet på institusjoner er det lokale navnet, så lenge språket er kommensurabelt med vårt. Unntak når annet navn allerede er godt innarbeidet i Norge - spesielt der vårt er en kortutgave av det offisielle, med våre bokstaver. Noe lar seg rett og slett ikke strømlinjeforme. En bør nøye seg med å fikse på navn der ordstilling ved direkte oversettelse blir «unorsk».
Noe lignende finner vi ved bruk av store bokstaver inne i navn på eldre institusjoner som Nnn Kunstmuseum, Mmm Kunstforening osv. Der bruker vi det eldre navnet, og redirecter fra nyere. UiO skulle etter dette ha hovednavn: «Det kongelige Fredriks Universitet, Christiania» fortsatt, noe som knapt noen husker og vil søke på. Men om vi modernisererbør det være med nennsom hånd - og hensyntagen til ikke minst våre nordiske naboer.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bjørn som tegner (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Jeg flyttet tilbake etter en henvendelse på Torget, Wikipedia:Torget#G.C3.B6teborgs_universitet. Bjørn sier vel det som skal sies, se også formen på øvrige medlemmer av Kategori:Universiteter i Sverige og Kategori:Universiteter i Danmark. De fleste norske universitetene har Universitetet i Foo som navn, men for de som har andre egennavn som NTNU og UMB bruker vi disse. Finn Rindahl 17. jan 2011 kl. 20:36 (CET)

God jobb

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 02 i 2011. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 02, 2011: Foreldreløse sider {{UK premie|lilla|uke=02|år=2011}}
Takk for innsatsen. --Harald Haugland 18. jan 2011 kl. 12:40 (CET)

Takk selv Harald for at du tar arbeidet med å lede disse konkurransene. Finn Rindahl 18. jan 2011 kl. 17:13 (CET)
Det er en glede å lede konkurransene når man ser at det funker og denne gangen ble jo flere hundre artikler gitt foreldre, så man må si seg godt fornøyd. Jeg deltok ikke selv denne gangen, har det litt travelt på hjemmebane for tiden, så wikijobbingen blir noe mindre, nesten tre uker på 50 edits sier jo sitt. --Harald Haugland 18. jan 2011 kl. 23:26 (CET)

Tilbakestille flere endringer

Hei, jeg lurer på hvordan man kan tilbakestille flere endringer når du har lyst til å tilbakestille til en eldre versjon enn den siste? JustEase for all 20. jan 2011 kl. 17:49 (CET)

Trykk på historikk-fanen, velg den revisjonen du vil tilbakestille til, og velg så rediger. Du vil da få opp teksten «ADVARSEL: Du redigerer en gammel versjon av denne siden. Hvis du lagrer den, vil alle endringer foretatt siden denne versjonen bli overskrevet. » over redigeringsvinduet, trykker du så lagre har du tilbakestillet til denne. Husk å forklare hvorfor du tilbakestiller i redigeringssammendraget. Mvh Finn Rindahl 20. jan 2011 kl. 17:53 (CET)
Tusen takk! Forresten bør artikkelen Nerd midlertidig sperres for uregistrerte, da det har vært mye vandalisme i det siste. JustEase for all 20. jan 2011 kl. 17:57 (CET)
Njaa, det har ikke vært vandaliseringer mer enn en gang i måneden i det siste såvidt jeg kan se, det er ikke nok til at artikkelen bør beskyttes. Mvh Finn Rindahl 20. jan 2011 kl. 18:00 (CET)

Blocking The Article About JDL Without Deleting The Pic

Hi, I just saw you temporarily blocked the article about the Jewish Defense League. However, without deleting the picture with the racist slurs attributed to JDL. I would like to stress that there is no proof this text was been written by the JDL, or the JDL even had just something to do with it - they e.g. did not state it was their action. If it is not the work of the JDL it has nothing to do at the article of JDL, it does not contribute anything. Everyone can write JDL on a wall with some racist texts above it. If you add the picture to the article like this, the reader will assume the text is written by the JDL. However, there is no proof to support this.

I can write some terrible racist stuff about black people on the wall and then sign it with "George W. Bush", make a pic of it and add it to the article about George W. Bush. That would, of course, not be accepted. Here happens the same. There is no proof at all that the JDL wrote this racist text, so one cannot link it to the JDL, neither in a quasi 'subtile' way.

So I hope you can reconsider not deleting this racist picture. SwedishSven 22. jan 2011 kl. 20:18 (CET)

OK. I just now read your message on the discussion page of the respective article. SwedishSven 22. jan 2011 kl. 20:24 (CET)
Yes, I agree the image should be removed, but since I took administrative action in locking the article I shouldn't be the one removing it. Anyway, consensus on the talk page seem to be remove, so it will most like be gone shortly. Discussing is anyway a more certain way to get changes made than edit warring - I noticed you got yourself blocked over at Swedish Wikipedia over this... Finn Rindahl 22. jan 2011 kl. 20:47 (CET)

Innsirkling

Kjære navnbror, driver du å sirkler deg inn mot innstudering av irsk middelalderhistorie? Jeg gjør tidvis det, altså sirkling, når jeg forsøker å slite meg løs av et emne ved å sirkulere i periferien av andre emner for så synke ned i det jeg egentlig vil skrive og forske om. --Finn Bjørklid 23. jan 2011 kl. 01:20 (CET)

Jeg sirkler i alle fall, men om jeg kommer meg så mye lengre inn er jeg ikke sikker på. Irland i tidlig middelalder er fortsatt ikke ferdig oversatt (trass i at det stort sett er jeg selv som har skrevet den engelske (som ikke er ferdig)), og skal den oversatte artikkelen bli noe tess må jeg dekke ørtiførti rødlenker. Jeg har kildene, og ganske god kunnskap etterhvert, men inspirasjon og disiplin til å fullføre er det verre med. Finn Rindahl 23. jan 2011 kl. 01:24 (CET)
Litteraturmengden er kanskje begynt å bli overveldende stor. Kanskje like greit å begynne i det små ved å dekke et mindre emneområde, og derav ta noen røde lenker, inntil du føler for å sette inn det store støtet. Selv har jeg forbannet meg på å ta alle røde lenker på David av Israel, noe som gir interessant spredning av emner, fra armenske fyrstehus til amerikanske sciencefiction-forfattere. På den annen side, når det passer, kan du jo be om hjelp fra flere til å dekke røde lenker. --Finn Bjørklid 23. jan 2011 kl. 01:29 (CET)
Jepp,jeg har rett og slett for mye ;) Nå kan jeg ikke oversette en setning (jeg selv har skrevet) uten å slå opp ørten referanser og bli distrahert til å lese mer... Men jeg skal prøve å ta meg selv i ørene og få fullført oversettelsen i alle fall, så kanskje jeg legger en ønskeliste med røde lenker på et dertil egnet sted. Om du skulle finne tid til å lese gjennom det jeg allerede har oversatt og kommentere/korrigere hadde det vært til stor hjelp. Mvh Finn Rindahl 23. jan 2011 kl. 01:39 (CET)David er på overvåkningslisten min, så jeg har registrert med interesse at du holder på der. Jeg har ikke lest det du har gjort enda, men det kan jo bli enda en (velkommen) distraksjon---
I forlengelsen av distraksjoner, det er en artikkel på kultursidene i dagens Aftenposten (jeg har ikke funnet det i nettutgaven) som handler om middelalderens Irland, og kulturkontakten med Norge. Intervju med norsk arkeolog. --Finn Bjørklid 24. jan 2011 kl. 14:35 (CET)
Det høres veldig spennende ut. Hvilken arkeolog - Zanette Glørstad? Det er dårlig tilgang på hovedstadsaviser her i provinsen, ha du mulighet til å scanne&maile? Finn Rindahl 24. jan 2011 kl. 14:56 (CET)
Hei igjen, jo, jeg gikk bort og tok en kopi av avisartikkelen. Det er Zanette Glørstad og hennes doktorgradsavhandling som er grunnlaget; tesen er at Norge skottet til Irland for nye tanker i tiden 600-800 da Irland på den ene siden var preget av innbyrdes konflikter og småkonger, men samtidig opplevde en gullalder kulturelt sett. Jeg skal lage en PDF som jeg kan sende deg. --Finn Bjørklid 24. jan 2011 kl. 15:25 (CET)
Glimrende! Jeg har prøvd å få fatt i avhandlingen hennes, men instituttet hadde ikke flere eks igjen og den hadde enda ikke blitt registrert hos Nasjonalbiblioteket sist jeg sjekket. Finn Rindahl 24. jan 2011 kl. 15:28 (CET)
«...hadde ikke flere igjen!» Jo takk, det har vi hørt før - så mye for akademisk åpenhet. Uansett, jeg har skannet den, men jeg må sende vedlegget til meg selv og da får du det først når jeg kommer hjem. Vi sees. --Finn Bjørklid 24. jan 2011 kl. 16:35 (CET)
Jepp, det virker noe kjent... Min erfaring med britiske akademikere er imidlertid at de villig vekk gir ut kopier av avhandlinger, artikler og annet - mulig det er fordi det er litt «eksotisk» for dem at en landsens norsk sokneprest faktisk er interessert i arbeidet deres :) Finn Rindahl 24. jan 2011 kl. 17:25 (CET)

Jonas Lie (1899–1945) er utmerket – takk til finishhjelperne også

Artikkelen om Jonas Lie (1899–1945), som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:UA. På vegne av alle oss som synes at den typen samarbeidet er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen, og gratulerer med «din andel» av utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 23. jan 2011 kl. 11:38 (CET)

Takk

Takk for at du holder hyggelig tone Finn, det gjør det lettere for oss håpløst varmblodige også å delta :) Keanu 24. jan 2011 kl. 22:50 (CET)

Selv takk :) Finn Rindahl 24. jan 2011 kl. 22:54 (CET)

Inline citation

Takk for mailen Finn,

Og tusen takk for eksemplet på Inline Citation. Jeg bruker foreløpig fire ganger mer tid på alt rundt, enn på selve tekstproduksjonen, så innspillet kommer godt med. :D Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fineste (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Den er god Finn, alt tar tid å lære. Husk å signere osv osv :) Finn Rindahl 28. jan 2011 kl. 22:50 (CET)
"Hehehehehe" - det tok så lang tid å glemme det ja... ;)
Har forresten funnet fram artikkelen din. Spennende periode - som forøvrig var pensum forrige semester på Høgskulen. Fineste 28. jan 2011 kl. 23:00 (CET)

Ny - og veldig uferdig - artikkel

Hei,

Jeg er i gang med å skrive en artikkel om pave Honorius II (ble litt tent på emnet), og har et spørsmål angående uferdige artikler. Bør jeg vente med å offentliggjøre den til den virkelig har fått kjøtt på beina, eller legge ut det jeg har skrevet så langt? Så langt er det kun 6 linjer ca, men kilder, info-boks, ++ littegrann mer er på plass. Mvh Fineste 31. jan 2011 kl. 22:18 (CET)

Det høres absolutt ut som noe du kan legge ut. Dersom du regner med å fortsette å arbeide på artikkelen kan du merke den med {{under utvikling}} eller {{arbeid pågår}}. Ellers har de fleste av oss undersider av brukersiden vår hvor vi kan kladde og teste i ro og mak, du kan enkelt lage en slik selv f.eks. på bruker:fineste/sandkasse. Dersom du lager deg en slik sandkasseside er det lurt å ikke legge inn f.eks. kategorier før du kopierer innholdet til artikkelnavnerommet. Mvh Finn Rindahl 31. jan 2011 kl. 22:29 (CET)
Tusen takk for svar Finn. :) - Da tenker jeg at jeg legger den ut - det er enklere å få litt feedback på den måten...Fineste 31. jan 2011 kl. 22:45 (CET)

For gammel ?

Det hender relativt ofte at jeg får meg en latter her på Wikipedia. For gammel til å få det til ?! Ler! Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 4. feb 2011 kl. 00:50 (CET)

Jeg synes i grunn det blir enda morsommere når Keating bare for å være helt sikker legger til «Videre ville det være upassende for ham som dro som pilegrim for å gjøre bot å begjære noen kvinne uansett.» :) Finn Rindahl 4. feb 2011 kl. 01:05 (CET)

Vandalvakten

Takk for at du stoppet vandalen - jeg ba Finn B om hjelp, men du var kjappere. 84.202.185.217 5. feb 2011 kl. 01:40 (CET)

Det finns alltid en Finn :) Finn Rindahl 5. feb 2011 kl. 01:41 (CET)

Jeg kan gjøre slaget ved Glen Mama så sant du ikke er i gang med å skrive denne. --Finn Bjørklid 6. feb 2011 kl. 09:20 (CET)

Det hadde vært aldeles strålende! Ellers oppdaget jeg i forbindelse med cumdach en artikkel på enwiki som jeg tror du ville finne interessant, en:Insular art. Jeg håper å rekke å skrive Ui Neill-artiklene i dag, og kanskje et siste avsnitt (om Donnchads etterkommere) til selve artikkelen. Finn Rindahl 6. feb 2011 kl. 09:49 (CET)

Ser utmerket ut, greit og flytende språk, interessant artikkel. Jeg pleier å sette boktitler i kursiv, men det var det eneste jeg merket meg. --Finn Bjørklid 8. feb 2011 kl. 23:10 (CET)

Takk Finn, da gjør jeg bare noen mindre endringer og roper på Morten etter det :) Finn Rindahl 8. feb 2011 kl. 23:17 (CET)

Spørsmål om 2 saker på samme tittel.

Hei.

Jeg fikk en sur administrator forde jeg tydeligvis gjorde noe feil, og lurte på hvordan det kan gjøres riktig.

Jeg skulle legge inn JAKOBmesse og historien om den, men så ser jeg at noen har lagt inn CDen Messe for mennesker i bevegelse på JAKOBmesse. Det er helt riktig at det er en CD fra messe 1 men det er på bakgrunn av flere jakobmesser. En helt egen musikalsk messe. Hvordan kan jeg få lakt inn dette da? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Henning1980 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Du kan jo kalle din artikkel for Jakobmesse (liturgi). Mvh --Harald Haugland 8. feb 2011 kl. 00:28 (CET)
Vær ellers obs på de advarslene du tidligere har fått om ikke å lime inn stoff hentet fra internett, og at artikkelen i den form den hadde da Orland (diskusjon · bidrag) tilbakestilte neppe ville kunne beholdes på Wikipedia. Hva var det andre du lurte på? Finn Rindahl 8. feb 2011 kl. 00:32 (CET)
Hei, jeg satte inn tekster jeg selv har skrevet da jeg jobber i Kirken jeg skrev om. Men har skjønt det med formen, tror det ble mer riktig nå. Men veldig glad for en hjelpende melding i stede for en sur en (c; Dette usignerte innlegget ble skrevet av Henning1980 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Det jeg lurte på om JAKOBmesse var:
Men tanken jeg hadde var å lage en som het JAKOBmesse, og undersider på de 4 forskjellige messene som er lagd av Karoline Kruger og Erik Hillestad. Der kommer jo også CDen inn. Tittelen på CDen er jo også feil da den heter Messe for mennesker i bevegelse. Kansje det ikke går å lage men hadde vert veldig ålright å få skrevet om de og CDen, (mer info)
Kan det ikke gjøres uten å bruke liturgi? Det går jo også på Karolines Komposisjon. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Henning1980 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Jo, det kan det. Ettersom den platen som nå heter Jakobmesse, egentlig heter noe annet, kan man flytte artikkelen til rett navn. --Harald Haugland 8. feb 2011 kl. 00:45 (CET)
Hvem er det eventuelt som gjør det?

--Henning1980 8. feb 2011 kl. 00:49 (CET)

Jeg har nå gjort det. --Harald Haugland 8. feb 2011 kl. 00:53 (CET)
Takk for at du fulgte dette opp Harald. Finn Rindahl 8. feb 2011 kl. 01:02 (CET)
Takk til dere begge. (c; --Henning1980 8. feb 2011 kl. 01:10 (CET)
Og som en liten forklaring: Nyregistrerte (og uregistrerte) får ikke tilgang til flyttefunksjonen fordi det fort blir mye arbeid å rydde etter useriøse brukere. (Noe vi generelt kunne informere bedre om.) Om et drøyt døgn (siden du allerede har tilstrekkelig mange redigeringer) vil du se «Flytt» dukke opp i drop-down-menyen til venstre for søkefeltet (om du bruker default utseende). Fra da av kan den som gjør det, eventuelt være deg. :) — the Sidhekin (d) 8. feb 2011 kl. 08:47 (CET)

Underprosjekter/Irland i middelalderen

Det er mulig du allerede har tenkt på dette... Med unntak av de artiklene som krever kilder og særlig kunnskap som ikke alle besitter, men der hvor det er spørsmål om oversettelser kan du sikkert tildele andre (de du antar kan bidra) oppgaver på deres hjemmesider. En del av disse vil sikkert bli oppfylt. --Finn Bjørklid 14. feb 2011 kl. 13:35 (CET)

Hadde allerede tenkt på det :) Jeg ville bare få «infrastrukturen» til prosjektet opp før jeg annonserte og oppfordret til deltakelse. Planlagt annonsering var en melding på Torget og en melding her, jeg hadde mest forhåpninger til den siste... Ettersom jeg nå har tagget over 100 artikler er det kanskje på tide å «offentliggjøre» prosjektet. Finn Rindahl 14. feb 2011 kl. 13:39 (CET)
Dette er en eksempel på melding. --Finn Bjørklid 18. feb 2011 kl. 01:25 (CET)
Like oransje som før hos meg. Du har kanskje gått over til vector, jeg tviholder på monobook. Finn Rindahl 18. feb 2011 kl. 10:25 (CET)
Jeg har gjort noen endringer og fått tilbake oransje. Men. Hva? Huff? Æsj! Nå ser jeg bare uregistrerte og nye brukere i Siste endringer. Jeg ser ikke en gang mine egne endringer her. Mon tro hva som har skjedd her? Jeg har forsøkt å klikke på de ulike valgene under «Alternativ for siste endringer» uten å få til noe? Er du kunnskapsrik i det tekniske? --Finn Bjørklid 22. feb 2011 kl. 10:24 (CET)

Kellsboken: Kunne du ta Armagh-boken, så skal jeg ta Incipit og begynne på Insulær kunst. Med disse dekket er de viktigste lenkene tatt i artikkelen, tror jeg. --Finn Bjørklid 22. feb 2011 kl. 10:24 (CET)

Gå til Spesial:Innstillinger#preftab-4 og pass på at ingen av alternativene er haket ut - det burde gjøre susen. Husk ctrl-shift-r etter at du har gjort endringene. Jeg skal få tatt Armagh-boken, den engelske artikkelen er svak men jeg har noen kilder på lur. Finn Rindahl 22. feb 2011 kl. 10:44 (CET)
Om ctrl-shift-r virker er jeg ikke sikker på, men innstillingene gjorde susen. Takker. --Finn Bjørklid 22. feb 2011 kl. 13:20 (CET)
Trodde du brukte Firefox - i Opera trykker du bare F5 for å slette mellomlageret. Finn Rindahl 22. feb 2011 kl. 15:22 (CET)

Artikkelen Donnchad mac Briain er utmerket

Artikkelen om Donnchad mac Briain, som du har bidratt aktivt til, er blitt rangert som en Utmerket artikkel. På vegne av alle oss som liker en grundig leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi satser på at det kommer flere vektige bidrag fra deg! Mvh M Haugen 24. feb 2011 kl. 16:11 (CET)

Tourettes syndrom er utmerket – takk til finishhjelperne også

Artikkelen om Tourettes syndrom, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:UA. På vegne av alle oss som synes at den typen samarbeidet er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen, og gratulerer med «din andel» av utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 1. mar 2011 kl. 19:55 (CET)

ikke viktig: Jeg syntes bare det var stas at vi har fått en ny artikkel mer eller mindre som en følge av FA Oftedal-artikkelen! :)NAPkjersti 2. mar 2011 kl. 19:58 (CET)

Jeg lagde så mange nye røde lenker at jeg syntes jeg for skams skyld måtte gjøre det litt godt igjen :D Finn Rindahl 2. mar 2011 kl. 20:00 (CET)
Bra - både med de røde og den nye blå. Jeg "orket" rett og slett ikke å fylle opp hele artikkelen med røde lenker. De fører alltid til et visst press... NAPkjersti 2. mar 2011 kl. 20:15 (CET)
Det kan jeg skjønne. Men noe av det fine med Wikipedia er at andre kommer og fyller de røde lenkene vi etterlater oss, enten før eller senere. De røde lenkene er ikke våre fiender, men våre venner ;) En annen sak er at vi er kanskje i overkant negative til rødlenker i vurderingen av kandidatartikler. Finn Rindahl 2. mar 2011 kl. 20:40 (CET)

Artikkelen Canna er anbefalt

Artikkelen om Canna, som du har bidratt aktivt til, er blitt anerkjent som en anbefalt artikkel. På vegne av alle oss som liker en god leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 8. mar 2011 kl. 23:23 (CET)

Artikkelen Kellsboken er utmerket

Artikkelen om Kellsboken, som du har bidratt aktivt til, er blitt rangert som en Utmerket artikkel. På vegne av alle oss som liker en grundig leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere vektige bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 12. mar 2011 kl. 13:04 (CET)

Kirka i Arendal

Hei, fint du tok feilen jeg introduserte. Håper det er ok at jeg har blandet meg her. (Har jeg forresten lov til å stemme?) 159.171.54.89 14. mar 2011 kl. 14:16 (CET)

Det er absolutt ok, takk for at du bidrar! Jeg tror absolutt du har lov til å stemme, så ikke i farten noe som skulle ekskludere uregistrerte kontoer i alle fall. Det er nok presedens for at dersom "vippestemmer" kommer fra uregistrerte eller nyopprettede konti uten vesentlige bidrag så kan disse bli sett bort fra (to ip'er bør ikke uten videre kunne hindre en vellykket AA dersom alle etablerte brukere er for), men en begrunnet stemme fra en som aktivt har bidratt til artikkelen burde være svært velkommen. Finn Rindahl 14. mar 2011 kl. 14:26 (CET)
Ok, da avventer jeg fiksing av bruksområder og -tall. Savner slik informasjon i kirkeartiklene. Kan du se på Spesial:Bidrag/Heidiarild? Hun/han registrerte seg nettopp, og det første som skjer er at h*n fjerner kilden i artikkelen om Næs jernverk. Merkelig. 159.171.54.89 14. mar 2011 kl. 14:30 (CET)
Tja, brukeren byttet i grunn bare ut en lenke som nå gikk til toppdomenet kulturnett/no med en mer relevant direktelenke - virker uproblematisk. Eller overså jeg noe? Finn Rindahl 14. mar 2011 kl. 14:36 (CET)
Ja, http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=N%C3%A6s_Jernverk&action=historysubmit&diff=8515619&oldid=8515613 159.171.54.89 14. mar 2011 kl. 14:38 (CET)
Den lenken virker ikke lengre, og kultur.no har bare dette. Litt tricky siden en side som ikke lenger finnes/ er flyttet er oppgitt som kilde, men likevel ingen grunn til å beholde en ødelagt url mener jeg. Finn Rindahl 14. mar 2011 kl. 14:42 (CET)
Vrient, ja. Men det ser unektelig rart ut at en nyregistrert bruker suser inn og fjerner slikt. Kan slike lenker fikses på annet vis? 159.171.54.89 14. mar 2011 kl. 14:45 (CET)
Ikke så veldig merkelig synes jeg, antakelig noen som først og fremst var ute etter å lenke til jernverksmuseet. Vet ikke om noen måte å grave fram gamle lenker dersom de ikke er arkiverte, best å sjekke med den som oppga lenken som kilde om hyn kan finne igjen kilden et annet sted. Finn Rindahl 14. mar 2011 kl. 14:48 (CET)

Har fikset det. Etter mitt skjønn er slik blank fjerning av kilder vandalisering. Neste stopp er at noen merker den med kildeløs, og nominerer for sletting. Enkel måte å bli kvitt brysomme artikler på i all stillhet... Vet ikke hvorfor denne artikkelen kan ha vært brysom, men det er ordnet nå i alle fall. 159.171.54.89 14. mar 2011 kl. 14:50 (CET)

Flott du ordnet det! Jeg er fortsatt godtroende nok til å tro at fjerningen skyldtes at en url med navn «jernverket» pekte til «kulturnett.no» :) Finn Rindahl 14. mar 2011 kl. 14:51 (CET)

Tillitserklæring

Hei, jeg vil bare melde at jeg synes du gjør en bra jobb og om Jeblad ikke har tillit så bør du ikke bry deg med det, han er altfor lite seriøs til at det betyr noe som helst. Vi trenger deg og forhåpentligvis finner du også ut at du trenger W. mvh - Ulf Larsen 15. mar 2011 kl. 18:44 (CET)

Takk for det Ulf. Jeg har ikke planer om å gi meg som bruker her, men vurderer om jeg ikke skal be om fornyet tillit fra Wikipediasamfunnet for å fortsette som administrator - et slags frivillig «treåremål» om du vil. Jeg vet du og andre er opptatt av den svenske åremåls modellen - tidligere har jeg vært mot dette først og fremst fordi det er en omstendelig og byråkratisk prosess, som også inviterer til trolleri av ymse slag. I dag er jeg mer i tvil, og ser både argumenter for og mot. Kommer sannsynligvis ikke til å bestemme meg før forslaget eventuelt blir fremmet på nytt. Finn Rindahl 15. mar 2011 kl. 19:02 (CET)
Hva for jobb andre admins gjør har jeg lite lyst til å mene noe om i et støtteinnlegg til deg, men som Ulf håper jeg at du ikke gir deg som admin. Jeg ser deg jobbe, kommunisere med brukere og bruke de ekstra funksjonene du har jevnlig. Du beviser daglig at du med rette ble tildelt adminfunksjonen. Mvh 159.171.54.89 15. mar 2011 kl. 19:08 (CET)
Til Finn: Jeg har jo selv vært administrator og vet hvor viktig det arbeidet dere gjør er for Wikipedia. Uten administratorer så tror jeg vi ville endt opp som et nytt usenet - altså i praksis en samling med søppel. Når det gjelder den svenske modellen så har jeg også vært skeptisk til den tidligere pga administrativt overheng, men jeg tror det er helt nødvendig å innføre den for å gi administratorene et sikrere fundament, til beste for alle konstruktive krefter i nettsamfunnet. Det ideelle burde være å ta den i bruk samtidig som vi velger våre egne for oversight/checkuser, da har vi et felles apparat for det hele. mvh - Ulf Larsen 15. mar 2011 kl. 19:26 (CET)
Jeg er svært skeptisk til å blande sammen de to diskusjonene, fordi jeg er redd det vil kunne forsinke, eller i verste fall forhindre, at vi får på plass lokale Checkusere. Det er noe som vi virkelig trenger. Mvh Finn Rindahl 15. mar 2011 kl. 19:52 (CET)
Hei! skulle du trenge støtte, så si fra! Men jeg er enig med deg mht. flere store valg samtidig. Valg stjeler ressurser - men avstemning i flere sammenhenger samtidig blir lett rot, jfr kommune- og fylkeskommunevalg samtidig. Det var nok ikke for ingenting at vi fikk stortings- og kommunestyrevalg så spredt. Checkusere er nyttige nok til at "noen" snart bør pushe på før en bot arkiverer tråden. (;--§D) --Bjørn som tegner 15. mar 2011 kl. 20:09 (CET)
Noen forsøkte å pushe på her forleden, om ikke annet så hindrer det botarkivering. Men innspill fra flere der hadde vært fint. Finn Rindahl 15. mar 2011 kl. 20:12 (CET)

Pico (spansk) d' (fransk) Aneto (spansk igjen)

Om jeg ikke husker helt feil, er stedstilhørighetsprefikser på spansk enten del eller di (hvis ikke det er taliensk da). Spanjolene skriver artikkelen som Pico Aneto, men vil til nød, tror jeg, akseptere Pico del Aneto. D' husker jeg best fra Alexandre Dumas musketerer, og han var vel kreolerfransk. Fortsatt godt valgskred! --Bjørn som tegner 17. mar 2011 kl. 20:46 (CET)

Selv om tro kan flytte fjell, så var det kanskje ikke så lurt at jeg flyttet akkurat dette fjellet bare basert på hva jeg trodde var riktig. D'er nok best om du flytter fjellet tilbake igjen (jeg er ikke administrator for tiden, så jeg kan ikke slette omdirigeringen...). Finn Rindahl 17. mar 2011 kl. 20:55 (CET)

Norrøn kunst er anbefalt – takk til finishhjelperne også

Artikkelen om Norrøn kunst, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:AA. På vegne av alle oss som synes at den typen samarbeidet er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen, og gratulerer med «din andel» av utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 20. mar 2011 kl. 22:52 (CET)

National Motto of Cyprus

Hei! I just noticed that you reverted the changes I had made on the Cyprus article, concerning the country's national motto. Whoever created the article has erroneously set the national motto of Brunei as the national motto of Cyprus. I attempted to translate the (unofficial) motto of Cyprus [Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι, I forget not and I strive] into Norwegian, but I don't really know how good of a job I had done. None the less, even if my translation was not correct, neither is the motto left on the article due to the reversion. You should either translate the one I mentioned earlier or write "None", since the Republic of Cyprus has no official national motto. Takk og hilsen fra Kypros! Jaxlarus 21. mar 2011 kl. 00:14 (CET)

Thanks, I removed the motto from the infobox. Sorry about just reverting you, but the translation didn't really seem to make sense. Norwegian «Sliter» could be translated as English «strive», but it also has the connotation of suffering hardships. Best regards, Finn Rindahl 21. mar 2011 kl. 00:57 (CET)

Sysop-flagg

Etter nøye vurdering har Wikipedianerne funnet ut at de vil at du skal være sysop. Velkommen! ZorroIII 22. mar 2011 kl. 20:49 (CET)

Takk for det ;) Finn Rindahl 22. mar 2011 kl. 20:50 (CET)

Kirkenorge.no

Hei Finn! Jeg vet vi kan benytte bilder fra Kirkenorge og har bl.annet sett denne Kirkenorge template på Commons. Slik jeg leser den, kan vi ikke bruke alle bilder derfra; eller tar jeg feil? Se f.eks. på Follebu kirke. Her står det ikke eksplisitt at det kan brukes etter ordlyden på templaten. Har sett flere slike. Vi mangler en del bilder i kirkeartiklene våre og noen har jeg funnet på Kirkenorge. De hadde vært fine å benytte selv om de er i lav oppløsning. Vennlig hilsen Aso 28. mar 2011 kl. 11:19 (CEST)

Du leser malen korrekt - det er bare bilder merket med den siterte teksten som kan brukes med denne malen. Trond Laxaa som står bak kirkenorge har tatt svært mange av disse kirkebildene selv, og det er i hovedsak disse som han kunne frigi under en Commons-kompatibel lisens (merket med teksten «kan (følgelig) brukes fritt med henvisning til kilde (foto: Kirkenorge.no)...»). Andre bilder, som det av Follebu kirke, er tatt av andre som har gitt tillatelse til at Kirkenorge kan bruke bildene, uten at noe nærmere om videre gjenbruk var avtalt. For disse andre bildene må du eventuelt prøve å kontakte opphavspersonen direkte.
En annen måte å få fylt kirkeartiklene våre kunne være å lage en fotokonkurranse til sommeren, dersom noen laget en oversikt over hvilke kirkeartikler som ikke er illustrert. Finn Rindahl 28. mar 2011 kl. 11:34 (CEST)
Takk for svar, nå ble jeg litt klokere. Ler... Det med fotokonkurranse er en god idè. Vi mangler en oversikt over hvilke artikler som mangler bilder. Jeg har tidligere spurt Jon Harald om vi kunne legge inn en skjult kategori Brukerdiskusjon:Jon_Harald_Søby/Arkiv/57#Sp.C3.B8rsm.C3.A5l_om_mal, men så har det kokt bort i kålen for meg. Jeg kan ta det opp igjen. Vennlig hilsen Aso 28. mar 2011 kl. 11:44 (CEST)
Jeg har en ide om en fotokonkurranse og da i september, men venter til etter årsmøte i WMNO med å gjøre noe med det. [1] --Nina 28. mar 2011 kl. 13:09 (CEST)