Brukerdiskusjon:Finnrind/arkiv082

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Har nettopp oversatt artikkel om missilet Iskander, det er aktuelt ifm president Medvedevs uttalelser om utplassering i Kaliningrad mot USAs rakettskjold. I infoboksen om missilet mangler det imidlertid underliggende lenke for CEP, er det noe du kunne oversatt? Litt mye statistikk for min del... Du finner eventuelt artikkelen på engelsk her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Circular_error_probable

Grunnet til at jeg har oversatt overnevnte artikkel er at jeg antar det vil bli endel skriving om dette, altså kan det være bra å ha en artikkel på det, og om vi også kan forklare CEP så enda bedre. Om du senere engang skulle ha noe arbeid som trengs å gjøres tar jeg gjerne det som gjenytelse. mvh - Ulf Larsen 6. nov 2008 kl. 20:19 (CET)

Jeg skal ta en nøyere kikk Ulf, men ved første øyekast virker dette vel teknisk selv for en gammel fysikkstudent. Men dersom jeg klarer å forstå hva den engelske artikkelen faktisk sier burde en norsk oversettelse være oppnåelig. Finn Rindahl 6. nov 2008 kl. 20:24 (CET)
OK, Circular error probable, dels nyskrevet, dels hacket fra tysk. Den engelske skjønner jeg fortsatt ikke noe av. Om det er rett kategori er jeg ikke sikker på, men først og fremst er jeg spent på om innholdet i det hele tatt gir mening. Finn Rindahl 6. nov 2008 kl. 21:24 (CET)
Ser bra ut spør du meg, uansett er det en bra start og diagrammet synes jeg gjorde seg. Takker og bukker og du har en artikkel til gode på meg. mvh - Ulf Larsen 6. nov 2008 kl. 21:46 (CET)
Flott Ulf, da kan du kanskje ta denne Nei, seriøst, du skylder meg ikke noen artikkel, flott at du passer på at aktuelle temaer får artikler på norsk (b/r), og har du flere oppdrag så kom gjerne med det. Halve (egentlig litt mer) vitsen med å skrive her er å lære noe nytt. Finn Rindahl 6. nov 2008 kl. 21:56 (CET)
Jeg er meget imponert! :D — Jeblad 7. nov 2008 kl. 02:45 (CET)

Den store utvandringen[rediger kilde]

Kunne du sett litt på denne og evt flettet den? Lillingen 7. nov 2008 kl. 17:48 (CET)

Hm, er du sikker på at du spør riktig Finn her, dette er ikke akkurat mitt felt. Ellers er det vel Shauni som er denne wikipedianes ekspert på det gamle Hellas. Finn Rindahl 7. nov 2008 kl. 18:19 (CET)
Det var visst ikke riktig Finn nei:P. Får spørre Finn eller Shauni i stedet. Lillingen 7. nov 2008 kl. 18:22 (CET)
Den er god! Finn Rindahl 7. nov 2008 kl. 18:37 (CET)

194 000[rediger kilde]

Ser ut som om du fikk den. Gratulerer! 3s 13. nov 2008 kl. 22:06 (CET)

Niks, jeg bommet med ca 1000 artikler på den ;o) Finn Rindahl 13. nov 2008 kl. 22:08 (CET)
Da får jeg gratulere med 193  000. Ser ut som du og PC'en din jobber som en Kalashnikov. ;) Vennlig hilsen Jarvin 13. nov 2008 kl. 22:10 (CET)
Touchmetoden er effektiv... Men nå overlater jeg resten av milepælene, inkludert den stoore, til andre. Finn Rindahl 13. nov 2008 kl. 22:12 (CET)
Jammen gjorde du det.... *RØDME* 3s 13. nov 2008 kl. 22:17 (CET)

Utrivelig redigering[rediger kilde]

Jeg ser du har blokkert brukeren, men burde denne redigeringen slettes eller meldes politiet? — the Sidhekin (d) 24. nov 2008 kl. 16:31 (CET) ... eller begge deler?

Vel, brukeren fjernet selv redigeringen og la så inn samme navn her, jeg velger å tolke det som teit testing av eget navn på wikipedia. Finn Rindahl 24. nov 2008 kl. 16:35 (CET)
Men jeg fjernet det likevel fra historikken nå, takk for påminnelsen. Finn Rindahl 24. nov 2008 kl. 16:40 (CET)
Det så ikke like alvorlig ut, nei. :) Jeg får frysninger av slike redigeringer, men greit, vi kan vel ikke bli helt paranoide, heller. — the Sidhekin (d) 24. nov 2008 kl. 16:56 (CET)

Skottland[rediger kilde]

Flott at du tar Skottlands små og store steder med blant annet mal:Infoboks Skottland sted med kartposisjon. Jeg dekket i sin tid en del steder, og lagde i begynnelsen en del mindre kartskisser som viste hvor det var. Hvis du kommer over disse må du bare fjerne dem (og gjene slette dem på Commons også) og deretter erstatte med din mal (som var kul). Jeg håper du bygger ut kategorisystemet i Skottland også til hjelp for enklere sjeler som meg. Jeg har forøvrig gått meg fast i antikkens Hellas for øyeblikket, men håper før eller siden å komme meg nordover til Skottland og pikterne igjen... Finn Bjørklid 24. nov 2008 kl. 23:51 (CET)

Moro å leke geograf igjen, det er en stund siden jeg herjet viking i Irland ;o) Kategorisystemet i Skottland er litt tricky siden de har ørtogførti former for administrativ inndeling, foreløpig holder jeg meg til regionene (Council areas), selv om du nok heller ville hatt en geografisk kategorisering i mormaerdoms ;o) Jeg kommer nok ikke til å slette noen lokaliseringskart nei - slike kart er nesten alltid mer presise enn de man lage med {{kartposisjon}}, og kan uansett være nyttige for noen på et annet prosjekt hvor ingen har importert/laget slike maler. Jeg fikk ellers nettopp tak i en bra bok: Downham, Clare (2007), Viking Kings of Britain and Ireland: The Dynasty of Ívarr to A.D. 1014, Edinburgh: Dunedin, ISBN 1-903765-89-0 , så jeg er gjerne med på noen historiske ekskursjoner når du er klarer å rive deg løs fra Hellas. Finn Rindahl 25. nov 2008 kl. 00:17 (CET)
Jeg har gått i flere år og ventet på den «nye» historien om Man, men utgivelsen har blitt forsinket flere ganger, men jeg ser nå at bind 3 som interesserer meg, er lovet utkommet i februar 2009: 2009 Volume 3: Duffy: New History of the Isle of Man: Volume 3: The Medieval Period, 1000-1406; men bind 2 fortsatt lar vente på seg. Jfr.: Liverpool University Press - New History of the Isle of Man. Man ligger ganske sentralt i farvannet mellom England, Skottland, Wales og Irland, og således interessant i mange aspekter. Jeg har faktisk en del annen litteratur om Mans historie liggende, men dette er selve det «store» verket. Boka om Ivar hørtes forøvrig spennende ut. Jeg skal nok svinge innom Irskesjøen igjen ved neste korsveg. Finn Bjørklid 4. des 2008 kl. 16:49 (CET)

Du er brigget![rediger kilde]

Jeg fant nettopp bildet av Asgard II i mitt fortsatt bare halvveis benyttede arkiv av TSRace. Det kommer på plass i morgen, tenker jeg. Nå går jeg glipp av en lenkefiks, bare fordi du kom meg i førkjopet. Men skitt au! Håper du ikke blåser vekk der du er. Ellers er jeg tilbake fra Barcelona med fotostoff derfra. Føles nesten som jeg snart må ta en seriøs arbeidsuke på å finne ut hva jeg har fra steder jeg har vært, slik som Point Raz og andre ukjente turistfeller som bathyskopmuseet i Cherbourg. Problemet som oppstår er at minnebrikken ikke holder på kronologisk orden hvis jeg sletter underveis - og det kan bli mye rot av ca. 1000 bilder på en gang. God natt! Bjørn som tegner 25. nov 2008 kl. 00:52 (CET)

Du finner sikkert andre lenker som skal fikses Bjørn, jeg ble ellers litt i stuss over Brigantine/Brigantin/Brigatin som er noe verken jeg eller bokmålsordboka har hørt om - men det er jo omtalt på wikipedia så da stemmer det sikkert ;) Finn Rindahl 25. nov 2008 kl. 14:27 (CET)
Gaffelseilskonnert med et par rær på formasta, har jeg latt meg belære av mine kilder. Forskjellen ligger tydeligvis i at ren skonnert ikke bruker skværseil, mens briggen har hele formasta full. Mere engelsk benevnelse, men jeg har støtt på den i norsk sjøfartslitteratur. Jeg innestår ikke for oversetters grad av kyndighet der, men mitt «store norske» sier ordet stammer fra Brigand - altså sjørøver, og at benevnelsen har blitt brukt om også andre seilkombinasjoner gjennom tidene. Det må rettes, men mañana. Bjørn som tegner 26. nov 2008 kl. 00:17 (CET)

Åndsverksloven og Wikimedia Commons[rediger kilde]

Jeg har fåt et spørsmål fra en utenlandsk bruker som har tatt og lagt inn et bilde av Kong Olav-statuen i Holemnkollen, og har fått dette slettet fordi den norske åndsverksloven bare tillater ikke-kommersiell utnyttelse av bilder av offentlig kunst. Jeg ringte Natsjonalarkivet, og etter deres skjønn burde det ikke være noe i veien for å legge inn bildet på Commons. Det å be om lov til kommersiell utnyttelse av et slikt bilde ligger hos den som ønsker å tjene penger på det, ikke hos fotografen. På Commons står det at «tillatelse til ikke-kommersiell utnyttelse» ikke er nok. Betyr dette at all avbildning av offentlig norsk kunst nyere enn 70 år er forbudt på Commons? Hvem kan eventuelt svare på noe slikt?Petter Bøckman 4. des 2008 kl. 14:47 (CET)

Det er slik jeg har forstått det ja - med de frie lisensene som tillates på commons er det eksplisitt åpnet for kommersiell bruk, og bilder av nyere norsk kunst rammes av dette. Jeg skal imidlertid be kjetil r se på spørsmålet ditt her også - han er smartere enn meg ;) Finn Rindahl 4. des 2008 kl. 14:52 (CET)
Hei. Jeg er neppe smartere enn Finn, men jeg skal gjøre et forsøk på å svare.
Nasjonalarkivet har nok helt rett i at den som laster opp bildet til Commons ikke gjør noe ulovlig. Commons er ikke et kommersielt prosjekt, og det er de som vil bruke bildet kommersielt som har ansvaret for å eventuelt klarere en slik bruk med kunstneren.
Grunnen til at bildet ble slettet er dermed ikke at bildet i seg selv er ulovlig, men at retningslinjene til Commons krever at alle bilder som ligger der skal kunne brukes fritt, også ervervsmessig. Bilder som har slike restriksjoner kan ikke brukes, verken på Commons eller på andre Wikimedia-prosjekter (med noen unntak, men unntakene gjelder ikke her). Dette er en policy som kommer fra høyeste hold i Wikimedia, da styret har bestemt at alt stoff skal følge definisjonen i «Definition of Free Cultural Works». Bakgrunnen for disse reglene er blant annet at restriksjoner på kommersiell bruk av slike bilder gjør at Wikipedia ikke kan utgis i bokform eller på DVD uten at utgiver må betale for bruken. Håper det gjør bakgrunnen for reglene klarere. Hilsen —Kjetil_r 4. des 2008 kl. 16:38 (CET)
OK, takk for klargjørende svar.Petter Bøckman 4. des 2008 kl. 21:37 (CET)

Konfirmasjon og Dnk[rediger kilde]

Kan du titte på artikkelen om konfirmasjon? Her er det en spenning mellom hva som står i innledningen om Dnks syn (I Den norske Kirke er konfirmasjonen en bekreftelse av dåpsløftet, selv om mange i dag ser på det som et ritual der Gud bekrefter konfirmanten), og det som fremholdes i brødteksten.

Jeg skulle gjerne ha gjort hele innledningen bedre - den er ikke helt godt komponert, men vil ikke slepe med meg en påstand som stikker seg såpass ut fra hovedteksten. Ctande 5. des 2008 kl. 03:20 (CET)

Har begynt å se på det, det er en bruker:Pidu som har vært innom og fått godkjent redigeringer som ikke akkurat har styrket teksten (ville tilbakestilt dem om jeg hadde sett det da det skjedde). Det er en stund siden, men jeg skal prøve å luke ut det verste. Flott om du gjør noe med innledningen. Finn Rindahl 5. des 2008 kl. 08:54 (CET)
OK, har sett over og tatt noe - mye kan gjøres bedre så flott om du jobber videre med den. Finn Rindahl 5. des 2008 kl. 09:10 (CET)

Hei. Jeg har oversatt denne fra engelsk, men jeg har litt problemer med kirkebyggdetaljer fra engelsk til norsk. Det er ett avsnitt som antagelig kan bli bra. Kan du ta en titt? Mvh.Reodor 17. des 2008 kl. 23:20 (CET)

Jeg skal se på det seinere, som du skriver kan det nok bli bra (litt usikker på påstanden om at det er den mest radikale reorganisering av kirkebygg i Irland, der må det nok referanser til). Jeg skal også prøve å få på plass et bedre lokaliseringskart - men får altså ikke gjort noe mer før i kveld/ i helgen. Finn Rindahl disk. 18. des 2008 kl. 12:11 (CET)
Eller kanskje ikke før utpå nyåret... Finn Rindahl disk. 23. des 2008 kl. 01:13 (CET)

Alstahaug prestegjeld[rediger kilde]

Kunne du ha sett litt på denne? Lillingen 18. des 2008 kl. 17:16 (CET)

Blir ikke i denne omgang, kanskje seinere. Finn Rindahl disk. 23. des 2008 kl. 01:14 (CET)

Til mannen på Commons[rediger kilde]

Diskusjon:Samenes nasjonaldag har det dukket opp en problemstilling rundt ett av bildene på Commons. Bildet er fil:Costumes Saami.jpg, og om du ser på diskusjonssiden der, ser du at den samme problemstillingen har blitt luftet der. Spørsmålet er vel om det går ann å fjerne bildet helt, siden det nok ikke viser det det utgir seg for å vise, eller endre beskrivelsen og evt. navnet slik at det blir samsvarende. MVH 3s 12. feb 2009 kl. 10:52 (CET)

Tja, å slette bildet er helt uaktuelt,og det har allerede en beskrivelse som sier "Saami clothes. february 2004. Considered "tourist" clothes by some locals." Det er selvfølgelig mulig for hvem som helst å legge til eller trekke fra i beskrivelsen, og å foreslå nytt navn vha {{rename media}}, men her tror jeg melder pass før jeg havner i en diskusjon ala "hva er bunad/drakt/kostyme...;) Finn Rindahl disk. 12. feb 2009 kl. 13:54 (CET)
Er ikke det en fin diskusjon, da? ;) Da har du i alle fall nok å gjøre, og får kontakt med sinte husflidforeninger. Det kan blir riktig så underholdende! MVH 3s 12. feb 2009 kl. 13:57 (CET) Som er glad i bunaden sin

Bildespørsmål[rediger kilde]

Hei du! Jeg så på fillista våres på Wiktionary, og så bildet wikt:Fil:Molenhaspel LRG.jpg som jeg antar er tatt fra f.eks. her og det er ikke oppgitt noen lisens. Bildet brukes i oppføringen wikt:hespetre. Skal denne da bare slettes? Jeg er helt grønn på bilder og lisenser og commons og lignende :) Eivind (d) 13. feb 2009 kl. 13:23 (CET)

Ja, dette bildet er bare å slette (tok det selv siden jeg av en merkelig grunn er administrator på wiktionary...). Jeg la en melding på opplasters side, men siden dette bildet er eneste bidrag og helt tilbake fra mai 2007 er det ikke sannsynlig at det blir noen respons. Vi burde ellers rekonfigurere filopplasting på Wiktionary slik at det går rett til Commons som her, skal prøve å ta en kikk på det seinere. mvh Finn Rindahl disk. 13. feb 2009 kl. 14:00 (CET)
Hjertelig takk! --Eivind (d) 13. feb 2009 kl. 14:13 (CET)

Mychione ny duillag - About this page[rediger kilde]

Hi Finnrind. I will insert your request into the template at some stage either this evening or tomorrow. Before I do that, however, I was wondering would it be possible for you to translate the following into Norwegian for me as I need it to place beside the link to the Norwegian info:

Clarification for Norwegian speakers. 

It will be placed beside the link and will be visible on the main page as well. Could you leave the translation on my page or leave me a message to let me know when you have done this. Kind regards, --(MacTire02 @ :gv MacTire02 24. feb 2009 kl. 21:08 (CET)

That's done for you now Finnrind. Thanks a million. Regards, --MacTire02 24. feb 2009 kl. 22:05 (CET)

Jakup Mato[rediger kilde]

Sehh geehrter Finnrind,

Koennen Sie helfen um Jakup Mato in wikipedia zu plazieren. Ich waere sehr Dankbar. Herr Mato hat ein Serie mit Artikel ueber die nordischen Laendern. Ich waere Ihnen sehr dankbar. Marcus Dette udaterte innlegget ble skrevet 25. mar 2009 kl. 12:50 213.207.40.74 (Husk å datere dine innlegg!)

I'm sorry, an article in Norwegian will be added when/if some Norwegian speaking user finds Jakup Mato interresting enough to write/translate an article about him. That is not one of my priorities right now. Please respect that creation of autotranslated articles that other users will have to proofread/wikify is not acceptable. Regards, Finn Rindahl disk. 25. mar 2009 kl. 14:31 (CET)

Hei. Takk for at du flyttet kartet til Commons. Jeg er usikker på den teknikken foreløbig. Det ser ut som vi er færre til å skrive om irsk geografi etter de siste dagers sjokkerende nyheter. Jeg regner med like trist reaksjon i nord hos deg som her. Mvh.Reodor 26. apr 2009 kl. 01:30 (CEST)

Ja Reodor, reaksjonen er nok ikke ulik, fryktelig triste nyheter... Ellers lenge siden jeg har skrevet noe om Irland (og turen jeg skulle ha tatt dit i mars ble avlyst for min del), men jeg har noen sider på overvåkningslisten og ser du fikser både her og der. Om det er noe jeg kan bidra med så si gjerne fra. Finn Rindahl disk. 26. apr 2009 kl. 01:44 (CEST)

Vandalisme[rediger kilde]

Spesial:Bidrag/88.88.234.63 bør stanses av en admin. mvhOoo86 27. apr 2009 kl. 15:31 (CEST)

Takk, det er gjort. Finn Rindahl disk. 27. apr 2009 kl. 15:32 (CEST)

SITAT: Sterke havstrømmer fra Atlanterhavet og en særegen undersjøisk togografi gjør i fellesskap at det dannes sterke tidevannsstrømmer i Corryvreckan.

Togografi? Jeg er i tvil. Hadde G og P vært naboer på tastaturet hadde jeg rettet tvert til topografi, siden dette uttrykket ville gitt mening. Men g'en ser ut til å være tastet med vilje. Nettsøk gir meg flere tilslag på togografi - men det er ikke lett å avgjøre om det er flere tastefeil, eller om togografi kan bety noe i retning av læren om havstrømmer ... OK, du vet, og jeg ber deg rette dersom det tross alt bare er en tastefeil, så slipper jeg å bla rundt for å finne ut hva ordet ellers skulle bety ... TorSch 3. mai 2009 kl. 13:56 (CEST)[svar]

Det skulle nok være topo ja, g'en kom nok heller fra et dykseltisk bom i hodet enn tastetrykkbom, takk uansett. Finn Rindahl disk. 3. mai 2009 kl. 16:01 (CEST)[svar]