UseModWiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Logo for UseModWiki
Logo for UseModWiki

UseModWiki er en type wikiprogramvare utviklet mellom 1999 og 2000 av Clifford Adams, basert på programmeringsspråket Perl. Det er lisensiert under GNU General Public License. Sider i UseModWiki lagres som vanlige filer, ikke i en relasjonsdatabase.

Adams laget programvaren for sitt Usenet Moderation Project (Usemod) som eksisterte fra 1991 til 1999. Han baserte sin programbare på AtisWiki 0.3, laget av Markus Denker. Denne var igjen basert på CvWiki, laget av Peter Merel. CvWiki var basert på Wiki Base, wikiprogramvaren til Ward Cunninghams WikiWikiWeb.

Den første internettsiden som brukte UseModWiki var Clifford Adams' egen side usemod.com, som hadde brukt AtisWiki fra 11. oktober 1999. Den andre hjemmesiden som tok i bruk UseModWiki var MeatballWiki, som ble laget av Adams og Sunir Shah.

Fra januar 2001 til begynnelsen av 2002 ble UseModWiki brukt av alle versjoner av Wikipedia. Utviklerne i Wikipedia-miljøet utviklet senere den programvaren som idag er kjent som MediaWiki, men enkelte mindre prosjekter fortsatte å bruke UseModWiki frem til desember 2003. Dette gjaldt blant annet norsk Wikipedia. I desember 2003 ble de siste prosjektene flyttet over fra UseModWiki til den nye programvaren, som dengang het «fase 3».

UseModWiki er teknisk forholdsvis enkel og lett å installere, sammenlignet med annen wikiprogramvare. Programvaren er lite avansert og med begrenset funksjonalitet.

Sidetitlene kan ikke inneholde mellomrom. Programvaren har heller ikke funksjonalitet for å laste opp bilder slik som i MediaWiki, men bilder lagret på andre nettsteder kan brukes på sidene. Mange av funksjonene utviklet for MediaWiki, som kategorier, innholdsfortegnelser osv., mangler også.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]