Ursula Småland Goth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ursula Småland Goth
Født12. apr. 1961[1]Rediger på Wikidata (63 år)
BeskjeftigelseForsker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Ursula Småland Goth (født 1961 i Wien, Østerrike) er en norsk forsker og forfatter i krysningsfeltet mellom samfunnsvitenskap og folkehelse.  Hun er utdannet siviløkonom, sykepleier og epidemiolog og tok sin doktorgrad ved medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo.

Per 2022 jobber hun som forskningsleder og professor i interkulturelle studier ved NLA Høgskolen og som professor i Folkehelse (migrasjonshelse) ved Høyskolen Kristiania.

Generelt har hennes forskning omhandlet sosiale ulikheter og helse, migrasjonhelse, migrasjonspedagogikk, sosioøkonomiske ulikheter, integrasjon og sosialepidemiologi. Hennes arbeid har blant annet tatt for seg forskjeller i bruk av og tilgang til helsetjenester med bakgrunn i landbakgrunn og botid i Norge. I tillegg har hun skrevet om språkopplæring for innvandrere, levekår, innvandreres utfordringen i skolen og helsetjenestebruk blant innvandrere. Goth har publisert flere artikler i fagfellevurderte tidsskrifter og antologier.

Utvalgte forskningsprosjekter[rediger | rediger kilde]

  • Immigrants´ use of the GP scheme[2]
  • Birds of a feather flock together
  • Integrasjon i skolen, høyskolen og arbeidslivet
  • Simulering som didaktisk tilnærming i helsefaglig høyskoleutdanning [3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.valg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ https://www.duo.uio.no/handle/10852/28051 Immigrants´ use of the GP scheme
  3. ^ https://app.cristin.no/projects/show.jsf?id=681165 Simulering som didaktisk tilnærming i helsefaglig høyskoleutdanning

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]