US Airways

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
US Airways
IATA: USICAO: AAL
HovedflyplasserCharlotte Douglas internasjonale lufthavn, Philadelphia internasjonale lufthavn, Phoenix Sky Harbor internasjonale lufthavn, Ronald Reagan Washington nasjonale lufthavn
AllianseAmerican Airlines Group
Oneworld
Antall fly338 + 278 (Express)
Destinasjoner193
HovedkontorTempe, USA
NøkkelpersonerRobert Isom (CEO)
Nettsidehttp://www.usairways.com/

US Airways (IATA-kode US, ICAO-kode AWE) var et amerikansk flyselskap som i 2015 ble fusjonert med American Airlines. Selskapet ble etablert i 1939 og hadde hovedkontor i Tempe i Arizona. Det var det sjuende største flyselskapet i USA med en flåte på 338 fly som fløy til 193 destinasjoner i Nord-Amerika, Mellom-Amerika, Karibia, og Europa.

US Airways hadde opprinnelig hovedtyngden av rutenettverket i østre USA, med hovedbaser i Charlotte, Pittsburgh og Philadelphia. I 2005 ble selskapet fusjonert med America West Airlines som hadde et omfattende rutetilbud i vest.

US Airways opererte ruten Oslo–Philadelphia i sommersesongene 2009 og 2010, og var sammen med Continental et av to amerikanske flyselskaper som hadde direkteflygninger mellom Norge og USA.

Ulykker[rediger | rediger kilde]

US Airways Flight 1549 traff en flokk kanadagjess etter avgang fra La Guardia i New York. Fuglene fløy inn i motorene på Airbus A320-flyet (reg. N106US) og forårsaket så store skader at begge motorene stanset og flyet mistet all motorkraft. Flyet måtte nødlande på Hudsonelva.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]