U.S. Army Corps of Engineers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
U.S. Army Corps of Engineers
Basisdata
U.S. Army Corps of Engineers
Aktiv1775–
MottoEssayons
LandUSA
Overordnet enhetArmédepartementet
Størrelse37 000
HovedkvarterWashington, DC
NettsideU.S. Army Corps of Engineers
Operativt oppdrag
Rolleingeniørtropper

U.S. Army Corps of Engineers (USACE) er en avdeling i den amerikanske hæren med ansvar for ingeniør-, bygg- og anleggsvirksomhet til støtte for hæren, flyvåpenet og amerikanske myndigheter ellers. USACE er både en avdeling og en våpenart, og samtidig en av verdens største ingeniørorganisasjoner. Den ledes av en militær sjef, av generalløytnants grad, men har 34 600 sivilt ansatte og kun 650 militære tjenestemenn. U.S. Army Corps of Engineers har også virksomhet utenfor USA, blant annet i forbindelse med militærbaser i andre land.

Korpsets historie går tilbake til 1775, da den kontinentale kongressen etablerte hærens første sjefingeniør for å anlegge befestninger ved Bunker Hill i nærheten av Boston.

USACE er organisert geografisk i 9 divisjoner og 45 underordnete distrikter over hele USA, Asia og Europa. Distriktene har tilsyn med prosjektkontorer over hele verden. Divisjonene og distriktene er definert av grensene for vannskille når det gjelder sivile anleggsprosjekter, og av lande- og delstatsgrenser for militære prosjekter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]