Twisted (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Twisted
Generell informasjon
SjangerDrama / Mystery / Thriller
Prod.landAmerikansk
Sesonger1
Episoder19
Lengde40 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeAvan Jogia
Madelaine Hasson
Kylie Bunbury
Ashton Moio
Kimberly Quinn
Denise Richards
Sam Robards
Produksjon
SkapereAdam Milch
ProdusentDavid Hartle
ManusAdam Milch
David Babcock
Andy Reaser
Erin Maher
Kay Reindl
RegiJoe Lazarov
Gavin Polone
TittelmusikkGabriel Mann
Sending
Periode11. juni 20131. april 2014
TV-kanalABC Family
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
Offisiell nettside

Twisted (stilisert som twiƨted) er en amerikansk dramaserie for ungdom som gikk på ABC Family fra 2013 til 2014. Den ble skapt av Adam Milch og som har Avan Jogia, Madelaine Hasson og Kylie Bunbury i hovedrollene. Denise Richards, Sam Robards og Ashton Moio spiller også viktige roller.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Den het tidligere Socio, identisk med kallenavnet hovedkarakter Danny pådrar seg, men ble endret før premieren for å symbolisere mer av mordmysteriumsformatet som serien fremviser.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Madelaine Hasson og Kylie Bunbury ble valgt som de to kvinnelige hovedrollene allerede i september 2012, mens den tidligere Nickelodeon-stjernen Avan Jogia (kjent fra Victorious) ble castet i den mannlige hovedrollen en måned senere. Også Denise Richards, Kimberly Quinn, Kathy Najimi og Grey Damon ble valgt for sine roller da. ABC Family bestemte seg for å produsere serien allerede i februar 2012. Piloten ble filmet i november 2012 med tanke på en premiere sommeren 2013.

Den 30. juli 2013 ble Twisted plukket opp for en hel sesong. I tillegg til de elleve episodene som allerede er laget, vil det bli produsert ti nye episoder. Serien fortsetter dermed etter planen januar 2014.[1]

Seriens premiss[rediger | rediger kilde]

Danny Desai (Avan Jogia) er en mystisk, men karismatisk 16 år gammel gutt som drepte tanten sin som 11-åring, og som skapte furore i sin lille hjemby etter sine handlinger. Han vender mot sin vilje tilbake til hjembyen fem år senere etter å ha sittet i ungdomsfengsel, og begynner på high school, hvor han ender opp med å bli mobbet av medelevene, som er livredde for ham. Han blir blant annet kalt for Socio. Likevel forsøker han å ta opp kontakten med sine to beste venner fra barndommen, Jo (Madelaine Hasson) og Lacey (Kylie Bunbury). Når en klassevenninne blir myrdet blir Danny naturligvis mistenkt. Men snart reises spørsmålet: Hvem er Danny Desai egentlig? Hvilke hemmeligheter sitter han på, og hvilke grunner hadde han for sine handlinger? Og er det et større bilde?

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

 • Danny Desai (Avan Jogia): En karismatisk, vittig, sjarmerende og sarkastisk 16 år gammel gutt. Han gjør sitt beste for å skjule at han egentlig er en sårbar, torturert sjel med en trøblete og mystisk fortid, hvor han blant annet myrdet tanten sin av en uviss grunn. Når han kommer tilbake til hjembyen, prøver han å ta opp kontakten med sine to beste venner fra barndommen, men blir hovedmistenkt når en klassevenninne dør. Danny er villig til å gjøre hva som helst for å renvaske seg selv og starte livet på nytt, men vil samtidig beskytte sine nærmeste.
 • Jo Masterson (Madelaine Hasson): Barndomsvenn av Danny. Jo er en tøff jente med bein i nesa, men som likevel er sårbar, mye på grunn av fortiden. Hun og Lacey ble i barndommen sjokkerte vitner til at Danny drepte tanten sin mens hun satt barnevakt for dem. Hun er nå en sosialt utstøtt på skolen. Hun er den av de to jentene som er villigst til å gi Danny en ny sjanse, og som tar opp vennskapet med ham igjen. Hun støtter ham også etter at han får nye beskyldninger mot seg.
 • Lacey Porter (Kylie Bunbury): Den andre barndomsvennen til Danny som prøvde å legge fortiden bak seg. Hun og Jo ble i barndommen sjokkerte vitner til at Danny drepte tanten sin mens hun satt barnevakt for dem. Lacey ble populær på skolen, noe som blant annet medførte at hun forlot Jo som venn. Hun er svært skeptisk til å ta opp kontakten igjen med Danny. Men det ingen vet er at hun også savner det tette vennskapet hun hadde med Danny og Jo, til tross for at hun på utsiden nå ser ut til å ha et perfekt liv.
 • Rico (Ashton Moio): Jos beste og stort sett eneste venn helt siden Danny måtte sitte i ungdomsfengsel og Lacey ble populær. Rico er en spøkefugl, men frykter også å ende opp helt alene. Han og Danny utvikler et slags vennskap mens de sammen med Jo jobber for å bevise Dannys uskyld, men Rico er samtidig sjalu for at Danny tar opp så mye av tiden til Jo, som han har romantiske følelser for.
 • Tess Masterson (Kimberly Quinn): Jos mor, som prøver å gi Danny en ny sjanse, samtidig som hun vil støtte ektemannen, noe som gjør at hun ender opp midt i uenigheten mellom Jo og Kyle.
 • Karen Desai (Denise Richards): Dannys mor som en gang var byens sosiale midtpunkt. Hun prøver å bevise Dannys uskyld, samtidig som hun strever med å legge fortiden bak seg.
 • Kyle Masterson (Sam Robards): Jos far og byens sheriff som av hele sitt hjerte tror at Danny er en morder, og som ikke liker at datteren tilbringer så mye tid med Danny. Han gjør sitt beste for å bevise at Danny er skyldig, samme hva det måtte koste, for å forsikre seg om at Jo fortsatt er trygg.

Biroller[rediger | rediger kilde]

 • Archie (Grey Damon): Laceys kjæreste som ikke liker at Danny er tilbake, og som gjør sitt beste for å få ham til å holde seg unna henne.
 • Phoebe Daly (Brittany Curan): En av Laceys venner, som prøver å få det til å se ut som hun savner Regina mer enn hun gjør.
 • Sarita (Jamila Velasquez): En av Laceys venner.
 • Scott (Todd Julian): Saritas kjæreste.
 • Tyler Lewis (Chris Zylka): En gutt som kommer til Green Grove High og som blir sjarmert av Jo.
 • April Tanaka (Keiko Agena): En ekspert på sorg som ender opp som rådgiver for elevene på Green Grove High.
 • Mrs. Fisk (Kathy Najimy): Læreren i psykologi.
 • Principal Mark Tang (Rob Yang): Rektor på skolen som har et hemmelig forhold med Karen.
 • Sandy Palmer (Daya Vaidya): En politikvinne som hjelper Kyle med drapsetterforskningen.
 • Judy (Robin Givens): Laceys mor som prøver å ordne datterens vennskap med Jo.
 • Gloria Crane (Jessica Tuck): Mordofferet Reginas mor, som havner i konflikt med Karen angående Dannys involvering i drapet.
 • Mayor Rollins (Christopher Cousins): Borgermesteren i byen.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Episodenummer Tittel Regissert av Manus av Visningsdato
1«Pilot»Jon AmielAdam Milch11. juni 2013 (2013-06-11)
Danny (Avan Jogia) er en karismatisk 16 år gammel gutt som drepte tanten sin fem år tidligere, og som satt på ungdomsanstalt i fem år. Når han returnerer til hjembyen Green Grove og begynner på byens lokale high school etter å ha sonet ferdig dommen, blir han umiddelbart mobbet av klassekameratene, som er livredde for ham, og får kallenavnet Socio. Likevel prøver han å gjenopprette kontakten med Jo (Madelaine Hasson) og Lacey (Kylie Bunbury), de to barndomsvennene hans som har måttet leve med traumen de siste fem årene etter å ha vært vitner til drapet. Imidlertid blir Danny naturligvis mistenkt når den populære klassevenninnen Regina, en av Laceys beste venner, blir drept.
2«Grief is a Five Letter Word»Gavin PoloneAdam Milch18. juni 2013 (2013-06-18)
Danny får hjelp av Jo og hennes venn Rico (Ashton Moio) til å bevise sin uskyld, og tilbringer en hel del tid med dem - til fortvilelse for Jos far, sheriff Kyle Masterson (Sam Robards), som av hele sitt hjerte tror Danny er skyldig i drapet på Regina. Danny havner også i en slåsskamp med Archie (Grey Damon) på skolen, noe som skuffer Jo. Imens sliter Lacey med å komme til hektene igjen etter drapet på Regina, og holder fremdeles sin distanse til Danny. Dannys mor, Karen (Denise Richards), prøver å bevise sønnens uskyld, og blir stadig mer desperat.
3«PSA De Resistance»Joe LazarovAndy Reaser25. juni 2013 (2013-06-25)
Danny vil gjerne snakke med Lacey fordi han håper å finne ut mer om Regina, så han kan renvaske seg selv i drapssaken, men det blir vanskeligere enn han trodde når Lacey tror at Danny var den som fortalte sheriff Masterson om at hun sov over hos ham på samme tid som mordet ble begått. Imens føler Jo seg hjelpeløs med å renvaske Danny, så hun bestemmer seg for å bli mer sosial med folk på skolen og dermed kjenne dem bedre, men det eneste hun oppnår med det er å såre Rico og bli mobbet av medelevene for å henge sammen med Danny. I tillegg etterforsker sheriff Masterson forsvinningen av fotoet av Dannys tante, hvor hun har på seg halskjedet han håper skal bli avgjørende for å felle Danny i drapssaken.
4«Sleeping with the Frenemy»Joshua ButlerErin Maher og Kay Reindl2. juli 2013 (2013-07-02)
Danny og Jo prøver å bevise at Archie løy om alibiet sitt på mordnatten. Danny har blitt med på fotballaget, og planlegger å bruke det som en plattform for å komme nærmere gutta og kanskje få Archie til å innrømme at han ikke snakket sant. Imens blir Jo invitert av Laceys mor for å bli med Lacey og venninnene hennes på en overnattingsfest - og hun har et skjult motiv for å gjøre det. Karen trer også motvillig frem i det sosiale rampelyset igjen, men får alvorlige beskyldninger mot seg. I tillegg får sheriff Masterson en ransakelsesordre på Desai-huset for å prøve å bevise at halskjedet er eller har vært i Dannys besittelse.
5«The Fest and the Furious»Daisy MayerDebra J. Fisher9. juli 2013 (2013-07-09)
Den årlige høstfesten går av stabelen, og flere personer vil ikke at Danny skal være med på det, siden de tror at han er skyldig i mordet. Men når han bestemmer seg for å gå, blir stemningen mellom flere av karakterene anspent. Imens krever borgermesteren at sheriff Masterson snart oppklarer drapssaken, og Karen begynner å tvile på at Danny er uskyldig etter å ha funnet halskjedet i farens gamle lenestol.
6«Three for the Road»Joe LazarovDavid Babcock16. juli 2013 (2013-07-16)
Danny, Jo og Lacey drar ut på tur i Laceys bil for å finne ut mer om personen som sendte Regina det truende brevet. På veien oppstår det en krangel mellom Jo og Lacey, som til slutt blir nødt til å snakke om det som skjedde mellom dem fem år tidligere. Turen ser dessuten ut til å bli til ingen nytte når dørvakten i bygningen som personen sendte brevet fra nekter å slippe dem inn og truer med å ringe politiet om de prøver på noe. Imens oppdager sheriff Masterson at Rico holder på verdifull informasjon om drapssaken, og Karen og Tess (Kimberly Quinn) begynner å komme overens igjen.
7«We Need to Talk About Danny»Chris GrismerBrian Studler23. juli 2013 (2013-07-23)
Jo og Lacey er lei av at Danny har så mange hemmeligheter, og prøver å få dem ut av ham. I tillegg begynner Jo å innse at hun kanskje har mer enn vennskapelige følelser for Danny, mens Lacey er usikker på sine egne følelser for ham. Imens prøver sheriff Masterson å komme overens med Karen for å finne ut mer om halskjedet, en av Dannys fotballagkamerater blir matforgiftet, med alt bevis pekende på Danny, og en ny gutt ved navn Tyler (Chris Zylka) kommer til Green Grove High, og blir umiddelbart sjarmert av Jo.
8«Doc-Trauma»Roger KumbleAndy Reaser og Phinneas Kiyomura30. juli 2013 (2013-07-30)
I et forsøk på å få folk til å akseptere ham, bestemmer Danny seg for å arrangere en fest i huset sitt og får Tyler, den nye gutten, til å hjelpe seg - mot at Danny gir ham et intervju for hans nye dokumentar om Dannys tilbakekomst. Imens prøver Lacey å hemmeligholde hennes og Dannys forhold for å forbli en av de populære på skolen. I tillegg blir Jo såret når Danny refererer til henne som hans "søster" og går på en date med Tyler, noen gjør ugagn mot Danny og putter en rekke hoppetau i hagen hans, en gjeng i skumle masker som ligner på ansiktet til Danny dukker opp, og sheriff Masterson har fått kloa i halskjedet. Han er fast bestemt på å få Karen til å innrømme at hun har hatt noe å gjøre med halskjedet.
9«The Truth Will Out»Joe LazarovErin Maher og Kay Reindl6. august 2013 (2013-08-06)
Sheriff Masterson tror ikke at Karen er skyldig i drapet, og prøver alt for å bevise at tilståelsen hennes ikke er ekte, så han slår seg sammen med Danny for å finne bevis. Når de kommer seg inn på Karens PC, oppdager de at Karen og rektor Tang har et forhold. Imens kommer Jo og Lacey nærmere hverandre etter at de får vite at Danny kanskje forlater byen på grunn av Karens involvering i drapssaken. Lacey inviterer henne til Claras bursdagsfest, hvor Jo blir vitne til noe svært interessant som angår Lacey. I tillegg forteller endelig Rico Jo at Karen kastet halskjedet i sjøen.
10«Poison of Inerest»Gavin PoloneDavid Babcock13. august 2013 (2013-08-13)
Etter at Danny fortalte dem sannheten om halskjedet, tror ikke Jo og Lacey lenger på ham når han sier at han ikke hadde noe å gjøre med mordet på Regina, noe som gjør at Danny føler seg mer ensom enn noen gang. På toppen av det blir Dannys eks-fotballtrener sparket på grunn av forgiftningssituasjonen, og det ser ut som giftofferet Cole tror på Archie når han sier at Danny stod bak det. Som et resultat kaller rektor Tang ham inn for en høring. Danny trenger noen som kan snakke for ham så han kan unngå å bli utvist. Men når nesten hver eneste innbygger i Green Grove tror han er skyldig, vil noen støtte ham i det hele tatt? Imens har sheriff Masterson forstått at drapssaken ikke lenger bare angår Danny og prøver å finne ut av Vikrams fortid. I tillegg prøver Jo og Lacey å takle at de ikke lenger føler at Danny kan stoles på, og Rico forteller Lacey om videoen av at hun og Danny ligger sammen.
11«Out with the In-Crowd»Joe LazarovDebra J. Fisher27. august 2013 (2013-08-27)
Midtsesongfinale. Danny, Jo og Lacey takler situasjonen på forskjellige måter etter at sexvideoen med Danny og Lacey ble sluppet: Danny er bekymret for fremtiden og forholdene til vennene sine; Jo vil ikke snakke med noen og minst av alle Danny og Lacey; og Lacey blir mobbet av alle på skolen, inkludert vennene sine. Kan de ordne opp i vennskapene? Imens fortsetter spesialetterforskeren å puste sheriff Masterson i nakken fordi hun fremdeles tror Danny er skyldig i drapssaken, så hun bestemmer seg for å lete i dammen der halskjedet ble funnet igjen. Men mange sjokkerende avsløringer kommer til overflaten og er i ferd med å snu situasjonen på hodet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]