Tunsberg Medisinske Skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tunsberg Medisinske Skole (TMS) er en skole i Tønsberg som tilbyr kurs og studier primært innen grunnmedisin, naturmedisin og ernæringsfag. Mye av undervisningen foregår via nettskole, og i noen fag kombinert med vanlig klasseromsundervisning. Skolen har også en avdeling i Asker.

Skolen het frem til desember 2011 Medisinfagskolen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Tunsberg Medisinske Skole ble etablert i 1998 som den første nettskolen for terapeuter innen alternativ medisin. Grunnlegger var Truls Isaksen, som i dag er rektor ved skolen. Lege Roar Pedersen, som samtidig var med på å starte opp Lommelegen, var fagansvarlig for undervisning i anatomi, fysiologi og sykdomslære. Ernæringsfysiolog Gunnhild Wiik Mikkelsen var fagansvarlig for Kostholdsveilederstudiet.

Studietilbud[rediger | rediger kilde]

Skolen tilbyr i dag mer enn 10 forskjellig typer deltidsstudier.

Forkurs anatomi og fysiologi[rediger | rediger kilde]

I forkurset lærer studentene grunnleggende anatomi og fysiologi.

Grunnmedisin[rediger | rediger kilde]

Dette studiet består av en rekke ulike fag, men hovedvekten ligger på anatomi, fysiologi og patologi. I tillegg får studentene en innføring i medisinsk historie, mikrobiologi, biokjemi, farmakologi, psykiatri og samfunnsmedisin.

Naturmedisinsk grunnutdanning[rediger | rediger kilde]

Formålet med utdanningen er å gi en innføring i naturmedisinens bakgrunn, historie og tenkemåte. Utdanningen er ikke knyttet opp mot noen spesiell fagretning, men ment å gi generell forståelse for de grunnleggende prinsipper innen faget.

Kostholdsveileder[rediger | rediger kilde]

Høsten 2000 startet skolen en utdannelse i kosthold og ernæring som er spesiallaget for terapeuter. Gjennom studiet lærer studentene hvordan man skal veilede klienter, slik at de får et optimalt kosthold. Studiet er i stor grad basert på caseoppgaver.

Ernæringsterapi[rediger | rediger kilde]

Denne utdannelsen bygger videre på Kostholdsveileder, og er en to-årig deltidsutdannelse til ernæringsterapeut. Ernæringsterapi er et fag som omfatter analyse av kosthold og livsstil. Terapeutene gir råd om kosthold og livsstil.

Biopati[rediger | rediger kilde]

Biopati er en 4-årig naturmedisinsk deltidsutdanning. Undervisningen er en kombinasjon av helgesamlinger og nettundervisning (selvstudier), og foregår ved avdeling for biologisk medisin i Asker.

Utdanningen er godkjent som fagskoletilbud av NOKUT - Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen.[1] Den kvalifiserer til medlemskap i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) og registrering i Brønnøysund (Registeret for utøvere av alternativ behandling).

Soneterapi etter Ersdalmetoden[rediger | rediger kilde]

Toårig deltidsutdannelse i soneterapi. Fotsoneterapi er en naturmedisinsk behandlingsmetode basert på bioholo-grafiske prinsipper etter ECIWO (Embryo Containing Information of the Whole Organism). Denne metoden er utviklet av dr. Charles Ersdal. Medisinfagskolen er den eneste norske skolen som underviser etter Ersdalsmetoden.

Økologisk hudpleie[rediger | rediger kilde]

I dette kurset lærer studentene om hva som menes med økologisk hudpleie. Andre temaer som blir tatt opp er blant annet dermatologi, ulike hudsykdommer, hudpleie, INCI-systemet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]