True Love (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«True Love» er en amerikansk populærmusikksang med melodi og tekst av Cole Porter,[1] publisert i 1956, som ble introdusert av Bing Crosby og Grace Kelly i filmmusikalen Fint folk flørter ( High Society, 1956).[2] Crosbys og Kellys versjon, akkompagnert av Johnny Green's MGM studio orchestra med et romantisk arrangement av Conrad Salinger, nådde en femteplass på den amerikanske Billboard-listen.

Kellys bidrag på platen er relativt liten, og hun synger duett med Crosby kun på det siste refrenget. Ikke dessto mindre er singlen medkreditert henne og det ble hennes første gullplate og den 21. gullplaten for Crosby.

«True Love» er navnet på C. K. Dexter Havens yacht, hvor han og Tracy Lord er på bryllupsreise ved Maines kyst. De er fiktive rollefigurer i skuespillet The Philadelphia Story, som musikalen er basert på.

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

En versjon med Jane Powell, utgitt på samme tid som Crosbys og Kellys versjon, ble også populær.

Elvis Presley spilte inn en versjon av den i Radio Recorders Studio 1, Hollywood, 23. februar 1957.[3] «True Love» ble utgitt på hans suksessfulle LP-plate Loving You (RCA Victor LPM 1515) i juli 1957 og på EP-platen Loving You, Volume 1 (RCA Victor EPA1 1515) i august 1957.[4] Produsent var Steve Sholes.[5]

Ricky Nelson inkluderte en versjon på sitt debutalbum Ricky (1957).

The Everly Brothers spilte inn en versjon for deres album Instant Party (1962) uten kommersiell suksess.[6]

I 1962 utgav Patsy Cline en coverversjon på sitt andre studioalbum Patsy Cline Showcase. Produsent var Owen Bradley.[7]

Andre versjoner som oppnådde suksess innbefatter Richard Chamberlains versjon på single for MGM i 1963,Jack Jones (1965) som avslutningssporet på There's Love and There's Love and There's Love, et album med romantiske klassikere arrangert av Nelson Riddle, en versjon fra 1976 med George Harrison på hans album Thirty Three & 1/3, en versjon fra 1988 med Shakin' Stevens og en duett fra 1993 med Kiki Dee og Elton John. Den har vært med på flere albumer med Connie Francis. Anne Murray spilte inn en coverversjon av sangen for sitt album Croonin' (1993).

Norske versjoner[rediger | rediger kilde]

Arne Bendiksen har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «Trofast kjærlighet».

År Sangtittel Artist Tekstforfatter Platetype Platemerke og katalognummer
1957 «Trofast kjærlighet»[8] Nora Brockstedt, Frank Cooks orkester Arne Bendiksen 78-plate RCA NA 1080
1957 «Trofast kjærlighet»[9] Åse Wentzel med Carsten Kloumans orkester Arne Bendiksen 78-plate Odeon ND 7311

Referanser[rediger | rediger kilde]