Hopp til innhold

Tricia Boutté

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tricia Boutté
Tricia Boutté på scenen i 2019
Foto: Tore Sætre
BeskjeftigelseSanger, jazzmusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Musikalsk karriere
SjangerJazz[1]
InstrumentVokal

Tricia Boutté-Langlo (født 31. august 1968 i New Orleans) er en amerikansk vokalist som hovedsakelig synger jazz, soul og funk. I Norge er hun kjent for å ha deltatt i flere samarbeidsprosjekter med norske musikere.

Hun er niese av jazzvokalistene Lillian Boutté og John Boutté. Hun er bosatt i New Orleans, der hun siden 1984 har spilt med en rekke av byens orkestre, og er kanskje mest kjent for å ha ledet reggae-bandet «Cool Riddims & Sista Teedy» fra 1995 til 2000. Med dette bandet ga hun i 1998 ut albumet Pledge to my People, som fikk flere utmerkelser.[2] Etter denne plateutgivelsen ble Tricia Boutté-Langlo selv kåret til «Årets utøver» i hjembyen.[3] Hun har spilt med flere av verdens ledende jazzmusikere, som Fats Domino og Harry Connick, og med Ytre Suløens Jassensemble og Lionel Batiste. Sammen med Ytre Suløens Jassensemble ga hun ut platen Way down yonder i 2002, og turnerte med dem i 2002, 2003, 2006 og 2011. Hun har også spilt med Dixi[4] og Kari Bremnes, og sang i 2010 sammen med gruppa GumboKongsberg Jazzfestival.

Tricia Boutté-Langlo fikk mye medieomtale etter at Orkanen Katrina hadde rasert store deler av New Orleans i 2005. Boutté-Langlo og familien mistet alt de eide i denne naturkatastrofen.

Per 2019 er hun gift med Per Tore Langlo og bosatt i Langevåg i Sula kommune.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]