Travis Wall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Travis Wall
FødtTravis Michael Wall
16. september 1987[1] (32 år)
Virginia Beach
Beskjeftigelse Danser
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Capezio A.C.E. Award (2009)[2]
Aktive år2006-
Nettstedhttp://www.traviswall.tv
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Travis Michael Wall (født 16. september 1987 i Virginia Beach, Virginia), er en amerikansk danser, danseinstruktør og koreograf som spesialiserer seg mest i moderne dans, jazzdans og ballett, men danser også hiphop. Han er mest kjent for sin deltakelse i 2006 i den andre sesongen av So You Think You Can Dance, der han endte på 2.-plass. Wall er siden blitt koreograf for programmet, og fikk dommerne til å reise seg med koreografien til Jeanine Mason og Jason Glover i So You Think You Can Dance (sesong 5).

Oppvekst og tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

Wall begynte å danse i sin mors studio og trente ballett. Walls adoptivbror, Danny Tidwell endte på 2.-plass i So You Think You Can Dance (sesong 3). Wall var tidlig med i en Dr. Pepper-reklame og et broadwayshow.

So You Think You Can Dance[rediger | rediger kilde]

Wall kom på 2.-plass i So You Think You Can Dance (sesong 2), som 18-åring. Han var produsenten og programskaperen (Nigel Lythgoes) favoritt den sesongen, og har blitt kalt av mange den beste deltakeren som har vært med i programmet.

Mia Michaels vant en Emmy i 2007 i kategorien Outstanding Choreography for nummeret med Wall og Heidi Groskreutz, kalt «The Park Bench» som ble danset til «Calling You» av Céline Dion som en moderne dans.

Høsten 2006 var Wall med på turnéen av programmet.

So You Think You Can Dance (sesong 4) var Wall med på å lære koreografi til de som hadde gått videre til koreografirunden etter auditionrundene.

Wall var med på en overraskelsesaudition i sesong 4 som Danielle Chorizo, som skulle være en jente, og dommerne reiste seg og falt i latterkrampe.

Den sjette uken i So You Think You Can Dance (sesong 5), koreograferte han et moderne nummer for Jeanine Mason og Jason Glover til «If It Kills Me» (The Casa Nova Sessions) av Jason Mraz, som fikk dommerne til å reise seg av begeistring for koreografien. Den syvende uken koreograferte han et fellesnummer for de 8 beste. Han ble igjen kritisert for sin supre koreografi. I den 100. episoden av programmet fremførte Wall og Heidi Groskreutz «The Park Bench» igjen.

Annet etter So You Think You Can Dance[rediger | rediger kilde]

Wall var med å fremføre et nummer sammen med Wade Robson og andre som en gjesteopptreden på Dancing with the Stars i 2007. Wall, sammen med Tidwell og mange andre tidligere deltakere fra So You Think You Can Dance fremførte et nummer på Idol Gives Back-programmet i 2008 som også blir produsert av Nigel Lythgoe.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]