Trapt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trapt
OpphavSan Francisco Bay Area, USA (1997)
SjangerAlternativ metal
Aktive år1997
PlateselskapWarner Bros. Records, EMI, Warner Records
Nettstedhttps://www.trapt.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Chris Brown

Trapt er et alternativ rock band som kommer fra Los Gatos, California i USA. De holder nå til i Laguna Hills, Los Angeles, California

Historie[rediger | rediger kilde]

Trapt ble startet 1995 med Chris Brown på vokal, Simon Ormandy på gitar, Peter Charrell på bass, og David Stege hamrende løs på trommer. Ikke lenge etter spilte de inn albumene (Amalgamation and Glimpse) for salg på lokale turneer. Dessverre fikk bandet dårlig mottagelse, som resulterte i at Stege forlot bandet.[1]

Bandet fortsatte og spille for Warner Bros. Records og startet opptakene av deres første album, med hjelp fra Robin Diaz som erstattet Stege på trommer (Diaz ble senere erstattet av deres nåværende trommist,, Aaron Montgomery). Den November 22, 2002 bandet debuterte med deres selvtitlete album Trapt som inneholdt totalt 3 singler. "Headstrong" var den første, og den rakk #1 på både USAs Modern Rock-liste og USA Mainstream Rock-liste, i tillegg til #16 på USAs Hot 100, som markerte deres mest suksessfulle hiten deres noensinne, pluss at det ble introsang for WWE Bad Blood i June 2003. Den andre singelen fra albumet, "Still Frame", greide også å nå #1 plass på USAs Mainstream Rock-liste, men greide ikke å nå like langt på de to andre listene. Den tredje og siste singelen, "Echo" (hvis video hadde en gjesteopptreden fra Michelle Trachtenberg) gjorde det best på USAs Modern Rock-liste, med #10. Trapt-albumet fikk platina-status av RIAA.

Det neste slippet fra bandet etter debut-album var en tre-sangs EP (sluppet 30. mars, 2004) som inneholdt live-versjoner av "Made Of Glass" og "Echo" sporene, i tillegg til en tidligere uhørt sang, "Promise".

Bandets andre fullengde-album ble kalt "Someone In Control", og ble sluppet 13. september, 2005. Den inneholdt tre nye singler, "Stand Up", "Waiting" og "Disconnected (Out Of Touch)". Selv om singlene ikke gjorde det så godt som de så ble sluppet i deres første album, "Stand Up" nådde opp til #4 på USAs Mainstream Rockliste.

Bandet ga ut platen Only Through the Pain den 5. august 2008. På albumet er blant annet sangene «Who's Going Home with you Tonight», «Contagious» og «Wasteland» som også blir spilt av på hjemmesiden til Trapt.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

År Tittel Listenummer Album
US Hot 100 US Modern Rock US Mainstream Rock
2003 "Headstrong" #16 #1 #1 Trapt
2003 "Still Frame" #69 #3 #1 Trapt
2004 "Echo" #10 #13 Trapt
2005 "Stand Up" #17 #4 Someone In Control
2006 "Waiting" #27 #20 Someone In Control
2006 "Disconnected (Out Of Touch)" #24 Someone In Control

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.last.fm/music/Trapt/+wiki. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]