Transrapid-Versuchsanlage Emsland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Oversikt over Transrapid-Versuchsanlage Emsland
En strekning av banen

Transrapid-Versuchsanlage Emsland (TVE) er et testområde for maglev-banen Transrapid med en 31,8 kilometer lang bane i landkretsen Emsland i Niedersachsen, Tyskland.

Banen ligger mellom byene Papenburg i nord og Meppen i sør, nærmere bestemt mellom tettstedene Dörpen og Lathen. Nesten hele strekningen er opphøyd. Det er sløyfer i hver ende for at togsettene skal kunne snu.

På grunn av en ulykke i 2006 har virksomheten for tiden kun en begrenset konsesjon, og derfor er det blant annet ikke mulig for publikum å besøke anlegget. Før ulykken var det vanlig å ta med betalende passasjerer på testturene. Vanlig hastighet var 420 km/t.

Testanlegget drives av Industrieanlagen-Betriebsgesellschaft mbH (IABG), som siden 1985 har hatt ansvaret for forsøkene. Eieren er Versuchs- und Planungsgesellschaft für Magnetbahnsysteme mbH (MVP). Fra 2005 har ThyssenKrupp og Siemens jobbet med et videreutviklingsprogram, men når den statlige kontrakten utløper i 2009, vil testbanen miste sin funksjon. IABG har da plikt til å rive banen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Transrapid Test Facility Emsland – bilder, video eller lyd