Toys“R”Us

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Toys“R”Us
Toys“R”Us
Org.formlimited liability company
Etablert1948
HovedkontorWayne og New Jersey
Bransjehandel
Adm. dir.Gerald L. Storch og David Brandon
Antall ansatte66 000±0
Nettsidehttp://www.toysrus.com/, http://www.toysrus.co.uk

Toys“R”Us, Inc. er en amerikansk detaljist av leketøy. Selskapet har omkring 875 leketøysforretninger i USA, mer enn 600 internasjonale butikker og over 140 lisensierte butikker i 35 land, og opererer en rekke nettsteder for elektronisk handel av leketøy.

Toys“R”Us har sin historie tilbake til 1948 da 25 år gamle Charles Lazarus grunnla forretningen Children’s Supermart for vugger og andre barnemøbler i Washington, DC. Lazarus utvidet stadig forretningens sortiment, og etter nesten 10 år bygget han om Children’s Supermart etter modell av et supermarked hvor kundene kunne utforske og plukke ut produktene på egen hånd og betale for dem i kassen ved utgangen. Da han etablerte sin andre forretning, bestemte han seg for navnet Toys“R”Us.

Selskapet har i dag hovedkontor i New Jersey og omkring 70 000 ansatte over hele verden. Det var børsnotert fra 1978 til 2005, hvoretter en investeringsgruppe fullførte et oppkjøp for 6,6 milliarder dollar.

Norden[rediger | rediger kilde]

Top-Toys første kjede i Danmark het Superleg og den aller første butikken var lokalisert i Tåstrup i Danmark. I 1996 fikk Top-Toys lisens til å drive Toys”R”Us-butikker i Norden. De åtte Superleg-butikkene ble omgjort til Toys”R”Us, og samtidig tok Top-Toys over fire eksisterende Toys”R”Us butikker i Stockholm, Gøteborg, Malmø og Rødovre. I dag drives det mer enn 50 Toys”R”Us-butikker i de nordiske landene. I 2012 utvidet Top-Toys nedslagsfeltet til fysiske Toys”R”Us-butikker med åpningen av fire nettbutikker, som nå betjener kunder i Danmark, Finland, Norge og Sverige. I 2016 inngikk eierne av Top-Toys, Gjørup-familien et partnerskap med investeringsselskapet EQT.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]