Town of Hempstead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Town of Hempstead er en kommune i Nassau County i den amerikanske delstaten New York. Ved folketellingen i 2000 hadde kommunen 755 924 innbyggere.

Hempstead er en av tre kommuner i Nassau County. 22 tettsteder ligger helt eller delvis innenfor kommunens grenser. Den er delstatens mest folkerike kommune, og landets mest folkerike primærkommune uten bystatus.

De første bosetterne, fra den engelske kolonien Connecticut, slo seg ned i kommunen rundt 1644. Sannsynligvis har kommunen sitt navn fra Hemel Hempstead i England eller Heemstede i Nederland. I 1784, under den amerikanske revolusjon, forårsaket lojalistene i syd og de amerikanske sympatisørene i nord en splittelse av kommunen i Nord-Hempstead og Syd-Hempstead.

Styresmakt[rediger | rediger kilde]

Kommunen ledes av en formann, som presiderer over møter i kommunestyret og legger frem, og gjennomfører, kommunens budsjett. Kommunestyret består av seks medlemmer og har ansvar for å vedta det årlige budsjettet, vedta og endre kommunale forskrifter og gjennomføre høringer om plan- og bygningsvedtak. I tillegg har kommunen to andre folkevalgte embetsmenn: kommunesekretæren (town clerk), som utsteder fødsels-, døds- og ekteskapsattester, og skatteoppkreveren (receiver of taxes), som innkrever skatt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]