Tony Burrows

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tony Burrows
Tony Burrows Caravan XV 3777f.jpg
Tony Burrows på en konsert 17. mai 2008
FødtAnthony Burrows
14. april 1942 (76 år)
England Exeter, Devon
Beskjeftigelse Sanger, musiker
NasjonalitetStorbritannia
SjangerPop
InstrumentVokalist
Aktive år1960-årene - idag
Tidligere band
The Kestrels, The Ivy League, The Flower Pot Men, White Plains, The Pipkins, Edison Lighthouse, The First Class, Brotherhood of Man

Anthony «Tony» Burrows (født 14. april 1942 i Exeter, Devon) er en engelsk studiovokalist som særlig var kjent og mye brukt på 1970-tallet med en rekke listetopper på UK Singles Chart og den amerikanske Billboard Hot 100.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Tidlig på 1960-tallet var han med i vokalgruppen The Kestrels sammen med blant andre de sentere sentrale låtskriverne Roger Greenaway og Roger Cook. Senere ble han med i gruppen The Ivy League, og var fortsatt med da denne ble en del av gruppen The Flower Pot Men, sammen med blant andre Jon Lord og Nick Simper, som senere var med å danne Deep Purple. The Flower Pot Men hadde blant annet listetoppen «Let's Go to San Francisco» som blant annet nådde en 9.-plass i Norge.

Senere var Burrows med i en rekke små og store prosjekter og fikk en rekke listeplasseringer, blant annet med:

I februar 1970 var han den eneste som noen gang har opptrådt i BBC-programmet Top of the Pops med sanger for tre ulike grupper samtidig: Edison Lighthouse, White Plains og Brotherhood of Man.

Han har også deltatt på innspillinger med blant andre Elton John, Cliff Richard og James Last.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]