Tom Rune Mehlum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tom Rune Mehlum
Tom Mehlum.jpg
Født20. april 1961 (58 år)
Beskjeftigelse Idrettsleder
Nasjonalitet Norge

Tom Rune Mehlum (født 20. april 1961 i Oslo) er en norsk næringslivmann og idrettsleder.

Han er utdannet Markedsøkonom DIHM og EDB Ingeniør, og har hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv, herunder administrerende direktør i nettkonsulentselskapet Fiber AS, utviklingsdirektør i Nethouse ASA og salgs- og markedsdirektør i telekomselskapet Touch Mobility AS.

Mehlum er engasjert i fitness og vekttrening. I 1990 ble han valgt som president i Norges Kroppsbyggerforbund. I 1993 etablerte han Norges Fitnessforbund. Senere slo han disse forbundene sammen til Norges Kroppsbygger- og fitnessforbund. Han ble valgt inn som medlem i dommerkomiteen i International Federation of Bodybuilders. Mehlum var internasjonal dommer for både amatører og profesjonelle. Mehlum var president i tre valgperioder.

I 1996 var han første i verden som arrangerte en profesjonell kvinnelig fitnesskonkurranse som selvstendig konkurranse. Konkurransen gikk i Oslo Konserthus med verdenseliten i kvinnelig fitness som deltagere og tolv internasjonale dommere. Konkurransen ble vist på TVNorge. I 1998 dømte han Mr. Olympia (de profesjonelle bodybuildernes VM) i Madison Square Garden i New York City.

Mehlum mottok to internasjonale ærespriser for sitt arbeid for fitness og bodybuilding i Norge, november 1992 fikk han IFBB Silver Medal, og i november 1994 IFBB Gold Medal.

Etter OL på Lillehammer i 1994 overrakk Mehlum, på vegne av International Federation of Bodybuilders, æresprisen IFBB Gold Medal til Gerhard Heiberg for hans innsats for å fremme idrett.

I perioden 1993-1997 gav Mehlum ut nisjebladene B&K Sports Magazine og Sport & Fitness i Norge. Mehlum har også oversatt svenske Ove Rytters treningsbok Effektiv Bodybuilding til norsk.