Til Singapore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Til Singapore
orig. Across to Singapore
Novarro og Crawford i filmen
Generell informasjon
Utgivelsesår1928
Prod.landUSA
Lengde104 min.
Språkstum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiWilliam Nigh
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Til Singapore [1] (originaltittel: Across to Singapore, er en amerikansk romantisk stumfilm fra 1928 regissert av William Nigh med Joan Crawford og Ramon Novarro i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1857 har Joel Shore (spilt av Ramon Novarro) et flørtende vennskap med Priscilla Crowninshield (spilt av Joan Crawford) og han blir etter hvert forelsket i henne. Men uten at Joel vet det, har Priscilla blitt forlovet med Joels mye eldre bror, Mark. Bryllupet blir annonsert i kirken som en overraskelse. Både Joel og Priscilla er begge sjokkerte, og Priscilla nekter å kysse Mark etter forlovelsesseremonien. Mark en skipskaptein, seiler deretter til Singapore, akkompagnert av Joel og deres andre brødre. Priscilla forteller Joel at hun ikke hadde noen anelse om ekteskapet, og forsøker å kysse ham. Men Joel er fremdeles såret, og avviser Priscillas fremskritt før han reiser sin vei.

Samtidig er Mark i dårlig humør etter at Priscilla hele tiden avviser ham, og drikker tungt under hele reisen. Han begynner å se hallusinasjoner av Priscilla. Mark føler at Priscilla elsker noen andre, og truer med å skade hvem det nå enn er. Men Joel påstår ovenfor ham at hun ikke elsker noen andre enn Mark. Mark fortsetter å drikke når de ankommer Singapore, og mannskapet ledet av Finch (spilt av Jim Mason) seiler fra Singapore uten Mark. Kort tid senere får familien høre at Mark nylig skal ha blitt drept i en slåsskamp ved en pub i Singapore.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]