Tibia (spill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Tibia
Utvikler CipSoft GmbH
Utgiver CipSoft GmbH
Designer CipSoft GmbH
Siste versjon 9.1, 2 til 3 klient oppdateringer årlig.
Plattform Windows, Linux
Utgivelse 1996
Sjanger MMORPG
Systemkrav Windows 95/98/ME/XP/2000/vista,DirectX version 5.0 eller bedre, 25 MB lagrinsplass på hardisken, internet forbindelse

Tibia, er et MMORPG utviklet av det tyske selskapet CipSoft. I spillet kan du lage din egen karakter, og trene ham/henne opp til å bli knight, paladin, druid eller sorcerer. Spillet har ingen begrensinger for hvor sterk du kan bli basert på "weapon skills", "magic level" eller level. Det er gratis å spille spillet, men det er også mulig å kjøpe "premium accounts" som gir deg fordeler i spillet, som å kunne ferdes på nye steder, møte nye utfordringer, monsters og få flere "spells".


De fire forskjellige klassene (vocation, profession) er som følge:

Knight er en type som spesialiserer seg på nærkamp. En knight blir raskt god med fysiske våpen. De får også mye mer "hit points"/"Liv" og "Capacity"/bærekapasitet" enn de andre typene. En knight disponerer særdeles få magiske angrep, og de får langt færre "mana points"/"Magipoeng" enn de tre andre typene.

Paladin spesialiserer seg på avstandsangrep. Paladiner kan ansès som middels mht. til liv og magipoeng (hitpoints, mana), tatt knight, druid, sorcerer i betraktning. De har et litt bredere omgang av magi enn knight men har omtrent samme angrepskapasitet som en knight mht. magi generelt.

Druid er en type som spesialiserer på magiske angrep og helbredende formler. Druider kan bruke flere magiske angrep enn en knight eller en paladin kan, selv om de ikke har like sterke formler som en sorcerer (den fjerde typen). Druider er en ubetydelig prosent bedre til å anvende våpen enn sorcerere. De har veldig lite hit points. Druider kan også lage angrepsruner og helbredende runer.

Sorcerer er en type som spesialiserer seg på kraftige magiske angrep. I likhet med druider briljerer de i magiske angrep, men de er ikke like gode til å bruke helbredende formler. Til gjengjeld kan en sorcerer bruke flere sterke magiske angrep enn en druid. En sorcerer kan heller ikke bruke fysiske våpen i noen større grad. Begge de to magiske typene har mest mana points.

Servere[rediger | rediger kilde]

På Tibia kan du velge mellom 4 ulike typer servere.

  • PvP-Enforced som er en type server der du kan drepe andre spillere helt uten konsekvenser og du får experience av det. Det er bare to PvP-Enforcede servere, de heter Inferna og Dolera.
  • NoN-PvP er en annen type server der du ikke kan angripe andre spillere.
  • Premia er en server bare for de med Premium Account og den er samtidig en PvP type. Per i dag eksisterer det kun en slik server.
  • PVP er den siste typen og den er det flest av. På slike servere er 'skullsystem' sentralt; Om du angriper noen andra 'unjustified' resulterer det i en white skull, om du dreper et antall spillere som overskrider skullsystem reglene, får du red skull. Med red skull mister du alt om du dør. Om du angriper noen som fra før av er 'skulled' får du yellow skull. Da har den du angrep lov til å drepe deg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]