Thomas Rimul

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thomas Rimul
Født1972Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseDirigent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere

Thomas Rimul (født 5. januar 1972) er en norsk dirigent og komponist.

Rimul har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han i 1998 avla diplomeksamen i direksjon.

Rimul er kunstnerisk leder for Ensemble Ernst og har også arbeidet med flere andre sinfoniettaer i Norden. Siden 2019 har han vært sjefsdirigent for Ensemble KammerKlang, fra 2011 til 2018 var han sjefdirigent for Arktisk Sinfonietta i Tromsø.

Rimul har vært gjestedirigent for flere av de norske symfoniorkestrene og dirigerer jevnlig de profesjonelle blåseorkestrene. Han har vært ansvarlig for urfremføring av over 150 verk. Thomas Rimul har undervist ved Norges musikkhøgskole og har hatt et toårig stipendiat ved Universitetet i Stavanger. Han har også vært med i prosjektet «Transposisjon», hvor han flere ganger har dirigert Vietnams nasjonale symfoniorkester og vært mentor for vietnamesiske dirigenter.

Rimul har gitt ut plater med Ensemble Ernst, Bodø Sinfonietta, Kringkastingsorkestret og flere av militærkorpsene. Han delte en Spellemannspris med Christian Blom og Ensemble Ernst i klassen for samtidsmusikk for utgivelsen "Bring me that horizon" i 2017. I 2011 ble han og Ens Ernst kåret til årets utøver av Norsk komponistforening. Han er også en ettertraktet dirigent for amatørkorps og har blant annet to NM-titler for janitsjarkorps med Vestre Aker Musikkorps.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]